Scudo Sports

Merida Matts 40-D, Ghost SE 1150, Carraro CRS 620

Görkem A.

Üye
Tepki
1
Bisiklet
Bianchi
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Eski bir bisiklet binicisiyim, araya biraz zaman girdi ancak bisiklete binen arkadaşlarımı gördükçe onlara imrenmeye başladım. Eski bisikletim Bianchi MetaPro (18 yıllık dostum:)) ile yola devam etmek yerine yeni bir bisiklet almaya karar verdim. Başlarda seçeneklerim çoktu, eleye eleye en son 3 seçeneğe indirdim. Yaklaşık bütçem 1000 TL kadar. Bu seçenekler içinden donanım ve tasarım olarak Merida Matts 40-D oldukça cazip duruyor. Ancak Merida için çekincem aşağıda linkini verdiğim siteye bu bisikleti almak için güvenebilir miyim? Sanırım fiyat 2013 model olması dolayısıyla bu kadar uygun, 2014 modeli 725$ dolar. Eski model Merida almayın derseniz 2. seçeneğim Ghost SE 1150. Ancak üzerindeki ekipmanlar Merida'ya kıyasla biraz zayıf kalıyor. Onun dışında Ghost SE 1150'de tasarımı çok çekici ve başarılı bir bisiklet. 3. seçeneğim Carraro CRS 620 ile ilgili çok fazla yorum bulamadım, sanki çok tercih edilen bir model değil gibi geldi bana. Yanılıyor muyum?
Bu 3 modelden siz hangisini tavsiye edersiniz? Bunlara alternatif olarak 1000 TL civarında başka hangi bisiklet modellerini tavsiye edersiniz? Bu arada boyum 186 cm, kilom 64kg, iç bacak boyum 88 cm. Kadro boyunu 20" seçmeyi düşünüyorum.
Merida Matts 40-D (2013 model)
(link)
Renk : BEYAZ (SİYAH/YEŞİL)
Maşa : SR XCT MLO 100
Arka Vites : SHIMANO ALIVIO 8
Vites Kolları : SHIMANO SL-M360 -3 / -8
Fren Kolları : ATTACHED
Fren : TEKTRO HDC-300 160/160 MM
Zincir : KMC 27 8s
Ayna Kol : SHIMANO M131 42-34-24 CG
Jantlar : MATTS COMP D
Lastikler : MERIDA RACE 2.1
Furş : AHEAD OS
Sele Borusu : MERIDA SPPED, 27.2 MM
Sele : MERIDA PRO STRIPE
Gidon : MERIDA COMP OS, 640 / 25 MM RISE
Pedal : XC ALLOY
Ruble : SRAM PG820 11-32
Gidon Boğazı : MERIDA COMP 1 OS
Göbekler : ALLOY DISC QR
Kadro : MATTS SPEED-D
Ghost SE 1150
(link)
Kadro SE 7005 PG
Maşa Suntour XCT Kilitli Disk Fren TR:100mm
Gidon Riser Aluminyum 620mm. OS 31,8mm
Sele / Sele Borusu Ghost VL-1535 / Ghost SP-602 Aluminyum 31.6mm
Çatal Yatağı Yarı Entegre
Krank Takımı Shimano FCM131 42X34X24
Arka Değiştirici Shimano M280SGS
Göbek CH-52 Kartuş Tip
Göbek KTD7F Aluminyum, Quick Release
Ön Değiştirici Shimano TX50
Vites Kolu Shimano SLM310
Arka Dişli Shimano TZ21-7-VİTES 14-28
Fren Shimano 395 Hidrolik Disk
Fren Kolu Shimano 395 Hidrolik Disk
Lastik 26x1.95 Siyah
Jant X430 Disc Çift Kat Alüminyum Siyah
Ağırlık 15.10 kg
Carraro CRS 620
(link)
Kadro ALÜMİNYUM 6061. 1.1/8" YARI ENTEGRE
Maşa 26"SUNTOUR XCM HLO PM 100mm MAŞADAN KİLİTLİ
Sele SELLE ROYAL 2058HRN
Krank Takımı SHIMANO FCM131 42X34X24
Arka Değiştirici SHIMANO ACERA
Ön Değiştirici SHIMANO FDM190
Vites Kolu SHIMANO ALTUS SL-M310 3X8
Fren SHIMANO BRM395 HİDROLİK DİSK
Lastik CST 26X2.10 56-559 SİYAH
Jant 26" CARRARO ÇİFT KAT ALÜMİNYUM 32H DİSK

Scudo
:) Peki satın alma konusunda linkteki siteye güvenebilir miyim? Bisiklet zaten şu an stokta değilmiş. Gelir mi orası da muamma.

@Gökhan K.

Sedona 720'yi inceledim, fiyat biraz daha uygun olsaydı hiç kaçırmazdım. Bugün bisikletçiye gidip Ghost ve Carraro modellerine baktım. Satıcı Carraro CRP 700 modelini önerdi. Üzerinde Alivio aktarıcılar vardı. Ancak nedense Carraro modelleri bana Bianchi'leri andırdı. İtalyan Carraro sitesinde Türkiye'deki modeller yok. Türkiye'de satılan Carraro modelleri Bianchi kadroları üzerine mi monte ediliyor? Bilginiz var mı acaba?
Bir de bisikletçi sizin boyunuz uzun size 27,5" jant daha uygun olur diyip Whistle 1492d modelini gösterdi. Bu marka hakkında bir bilgisi olan var mı acaba? Kadroları nasıldır? Fiyat olarak peşin 1140 liraya bırakıyorlar.
(link)

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Ben tercihleriniz arasındaki Merida'nın bir alt modelini kullanıyorum şu ana kadar sıkıntı çıkarmadı, performansından memnunum.Görsel olarak da hoş bisikletler yapıyor Merida.Telefon ile ulaşıp sorabilirsiniz ellerinde kalıp, kalmadığını.Stok bilgileri güncel olmayabilir.

@Görkem A.

Bahsettiğiniz durum üç aşağı beş yukarı öyle türkiyedeki modeller manisadaki fabrikada üretiliyor Bianchi,Carraro,Whistle hepsi accel grubuna ait . Bazı italyan bianchi kadrolarını özel sipariş üzerine getiriyorlar ama carraro için böyle bir durum daha görmedim

@Cenk Yiğit
Hepsi Accell grubunun bünyesindeyse Whistle modelleri de Türkiye'de mi üretiliyor? O yüzden mi fiyatlar yurtdışına göre daha uygun?

@Görkem A.

Açıkçası o konuda net bilgi sahibi değilim ama incelediğimde yurtdışındaki ve bizdeki modellerin fiyatları ve özelikleri birbirine eş olduğunu gördüm tabi burada olmayan fazlaca modelleri var ama genel olarak whistle için ne şekilde bir planlamaları var bilmiyorum

@Cenk Yiğit

Peki hem size hem de forumdaki diğer arkadaşlara sorayım: Carraro, Whistle, Ghost markalarından sizce hangisini seçmeliyim? Ghost'un kadrosu gerçekten çok çekici ve sağlam hissettiriyor ancak ekipman olarak fiyatına oranla biraz zayıf. Carraro'nun ekipmanları gayet iyi ancak kadro konusunda Ghost kadar güvenemiyorum. Whistle ise hakkında fazla yorum bulamadığım ancak bugün bisikletçide Miwok 1492d modeliyle aklımı çelen bir marka oldu.
Hangi bisikleti gönül rahatlığıyla alabilirim? Ghost SE 1150, Carraro CRP 700 ve Whistle Miwok 1492d.
Kararsız biri olduğum için sizin yorumlarınız satın alma konusunda bana çok yardımcı olacak:)

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Whistle Miwok 1492d en iyi donanıma sahip gördüğüm kadarıyla hem maşa hem fren carraro dan önde.Ghost son sırada bileşenlerde bence ama ondada kadrodan mıdır,marka imajından mıdır,alman menşeli olmasından mıdır güven veriyor yine.Al whistle daki donanımı tak ghosta daha çok kafa karıştırmamışımdır umarım:D

@Gökhan K.
[emoji1] Kafa karışmadı da dediklerinizi yaptığımda cüzdanın dibi delinir gibime geliyor [emoji4]

Bikeandoutdoor'a telefon ettim Merida'nın gelme ihtimali yokmuş. Diğer seçenekleri değerlendireceğim artık. Mantığım Whistle ve Carraro, gönlümse Ghost'tan yana :)

Geri