Scudo Sports

merida matss tfs 100D

Tepki
15
arkadaşlar bu bisiklet hakkında olumlu ve olumsuz yorumlarınızı bekliyorum özellikle bu biskletten veya merida kullanıcılarıyla konusmam gerek :)

Scudo
dediğiniz makina bir sitede 1484TL dir.Baştan şunu söyleyeyim,markayı karalamak gibi bir amacım yok,fakat olumsuz düşüncelerde markalar için bir sermayedir.Baktığım sayfada şu;(link)
merida matss tfs 100D adındaki bisiklette şu eksiklikleri gördüm;
1)bisikletin kadrosu standart,amörtisör takviyeli olabilirdi.
2)resimde görüldüğü kadarıyla;arka vitese giden tel kablosu çok uzun.Bu sorun vitesleri karıştırabilir.
3)Bisiklette suluk bile yok.Bu kadar paraya yanısıra
4)Bisiklete öne ve arkaya iki reflektör koyulabilir.
Görünen eksiklikleri bunlar.

Artılarından bir kaç tane ise;
1)bisiklet önden amortisörlü
2)vitesler yeni versiyon
3)resimdeki bisikletin rengi güzel

Bence;puanı 0-5 arası 3 kardeş.

• Beğen
Tepkiler: Burak YAVRU
Merida TFD XC 400D kullanıyorum. 100D hakkında çok bir bilgim yok ama daha fazla bilgi sahibi olmanız için bu konuyu bir de merida başlığı altına yazmanızı tavsiye ederim.

öncelikle şunu anlamadım amörtisör takvileyeli dediniz yani ? önde amörtisör bulunmakta baska arkada da olması gerektiğini mi söylüyorsunuz?

Arkadaş downhill in nedemek olduğunu bilmiyo bence ondan öyle bişeler saçmalamış :D vitesler yeni versiyonmuş :D üzerindeki deore 2009 model benim bildiğim ayrıca kablo uzun diye vites karışma olayı falan alakasız ona kafan takılmasın :) bisiklet bence gayet güzel, tek eksiği maşanın merida olması...

teşşekkür ederim biraz kafam karışmıştı budaha iyi oldu bu bisklete eş baska hangibisikletleri önerirsiniz ?

burak kardeş downhill ingilizcede şu anlam geliyor;yokuş aşağı:D:D bende bir şey sandım.Kablo uzunluğu meselesine gelince;Bisikletin burdan görüldüğü kadarıyla arka vites kablosu uzun;sen vites kolunu yukarı çevirdiğinde ve tel sıkılaşmaya başladığında,aynı anda tel kablosuna da baskı uygular.Tel kablosunun uzunluğunun şu negatif yanı vardır;arka vites attırıcı en üstteki dişliye geçmez.Önemli bir sorunmu?tabiii ki yokuş çıkamazsınız?esasında maşanın merida olması ne alaka kardeş:D

@ilkay çağda

Bravo :) ama ne demek istediğimi yine anlamamışsın. Downhill kadrolar yokuş aşağı inmek için tasarlanan kadrolardır. Yani genel kullanımda ve yokuş tırmanmalarında güç kaybına sebep olur ve oldukça zorlar. Ayrıca Downhill kadrolar sabit kadrolara görede oldukça ağırdır.

@ilkay çağda
Buna gelirsek maşanın merida olması demek hakkında hiç bişey bilmememiz demek. Ağırlığı ne kadar, yaylı mı havalı mı, kilitlemeli mi, sertlik ayarı var mı gibi ;) Fakat bisiklette zaten XCM maşa varmış dikkatimden kaçmış gerçi resimdeki bisklette Merida yazıyor üstünde...

Sedonanın 751 modeli var. Ama Meridanın kadroları çok sexi druyor. :D

ben merida kullanıcısıyım. 100 d ler gerek donannım gerekse kadro dayanıklılık açısından mükemmel . bir süre 100 d kullandım. memnun kaldım tfs 500aldım. gözün kapalı al bence. pişman olmayacaksın.

peki 100-v ile 100-d arasında baya bir fiyat farkı var ben v fren alıp onu daha sonra diske çevirebilrmyim bana göre böyle daha uygun olur fiyat açısından .D

@anıl sevgi

sonradan disk fren kompenentlerini sıfır alacaksan, bence çok bişey farketmez. ama 2.el bulurum ucuza dersen o başka.

zaten öle yaparım ikinci el temiz ürünler var onu bulmak kolay olur büyük bir ihtimal :) öle yapsam da olur ama dimi ? her hangi bir sorun oluşabilir mi?

Trek 4300Disc'e bakın derim 1200 TL'ye Bu bisikletten daha fazla artıları olduğuna inanıyorum ;)

761V mükemmeldir ama v freni yok ve fiyati da biraz tuzlu. Size 2010 Sedona 751v yi öneririm. V fren size yeter de artar bile. Merida,trek,scott,giant,bianchi,cannondale,corratec gibi markaları tercih ederseniz markaya para vermiş olursunuz. Fakat daha ucuza daha iyisini de alabilirsiniz. Sedona,kron,whistle,ameoba,salcano(salcanoyu pek tavsiye etmem şahsen)gibi markaları tavsiye ederim. Fiyatına gelirsek 1.150 lira civarına satılıyo fakat sıkı bi pazarlıkla bu fiyatı 1.000 liraya kadar çekebilirsiniz.

Geri