Scudo Sports

Merida (Crossway-Speeder) Kullanıcıları Kulübü

Merida’ya bir eleştirim var.
Şehir/Tur bisikleti almak istiyorum.
Tamam kadro kalitesi ve kullanılan setleri güzel. Lakin o renkler nedir öyle...
Speeder 400 ve 200 için konuşuyorum. Yahu bir bisiklet peynirli doritosa benzer mi ? Benziyor işte (link)
Bir de bu var (link)
Küçük bir çocuk simli pastel boya ile çizmiş gibi. Sırf bu kadroların renkleri yüzündem Scott’a yönelmeyi düşünüyorum.
Speeder 400’ün internette farklı renkte bulabildiğim tek site burası. Kendi sitesinden bile böyle bir renk seçeneği yok. (link)
Merida olmazsa Scott’un bu modelini
(link)
Ya da Gravel bir bisiklet tercih edeceğim.

• Hahaha
Tepkiler: CNC
Scudo
@okidoki rengi yakından gördün mü?bence çok güzel. 400 için diyorum Reklamdaki rengin biraz daha koyu olmasını düşün. Fotoğraf çekilirken sporlardan dolayı parlak... Bakır tel rengi dusun

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
2020 modelleri gelecek mi Türkiye’ye? Markalar 2020 ürünleri piyasaya sürmeye başladı. Merida Bikes sitesinde harika 2020 modeller var ama Merida Türkiye’de hiçbir kıpırdanma yok. Bilgisi olan var mı? Modeller ne zaman satıla sunulacak Türkiye’de?

Bugün itibariyle merida crossway 40 ile aranıza katıldım. Günlük şehiriçi 1 saat kadar hafif hafif ısınma turlarından sonra başlayacağız İnşallah
dostum hayırlı olsun ben de almayı düşünüyorum boyum 1.85 kaç cm kadro boyu alayım bilemedim. bacak iç boyum 91

• Beğen
Tepkiler: Sinandemiralp
@okidoki speeder 400 ün youtube da videosu var. video beni mest etmişti. bakır rengine güneş vurunca ayrı bir güzel gözüküyordu.

• Beğen
Tepkiler: ali önder
@solimire ben rengine tav oldum. Ondan aldim😀😀😀donanımı da 👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿

• Beğen
Tepkiler: solimire
Merida’ya bir eleştirim var.
Şehir/Tur bisikleti almak istiyorum.
Tamam kadro kalitesi ve kullanılan setleri güzel. Lakin o renkler nedir öyle...
Speeder 400 ve 200 için konuşuyorum. Yahu bir bisiklet peynirli doritosa benzer mi ? Benziyor işte (link)
Bir de bu var (link)
Küçük bir çocuk simli pastel boya ile çizmiş gibi. Sırf bu kadroların renkleri yüzündem Scott’a yönelmeyi düşünüyorum.
Speeder 400’ün internette farklı renkte bulabildiğim tek site burası. Kendi sitesinden bile böyle bir renk seçeneği yok. (link)
Merida olmazsa Scott’un bu modelini
(link)
Ya da Gravel bir bisiklet tercih edeceğim.
Bence renkleri güzel. Fotograftakılerden daha güzel duruyor bende speeder 100 var. Mat rengin gerçekten ayrı bı güzelliği var

2020 modelleri gelecek mi Türkiye’ye? Markalar 2020 ürünleri piyasaya sürmeye başladı. Merida Bikes sitesinde harika 2020 modeller var ama Merida Türkiye’de hiçbir kıpırdanma yok. Bilgisi olan var mı? Modeller ne zaman satıla sunulacak Türkiye’de?
Bu aylarda gelmesı lazım. Ben speeder 100 alırken sormustum yanlıs hatırlamıyorsam nısan-mayıs demişlerdi

dostum hayırlı olsun ben de almayı düşünüyorum boyum 1.85 kaç cm kadro boyu alayım bilemedim. bacak iç boyum 91

Teşekkür ederim 😊 Size de şimdiden hayırlı olsun. Bence 56 ideal ama 54 de olabilir diye düşünüyorum. Ayarlı Gidon boğazı var sele de yükselir zaten. Bende 1.89 boy var bacak iç boyunu bilmiyorum 58 kadro tam geliyor

Speeder kadro geometrisi 2020'de değişti.

The SPEEDER has become more sporty. By increasing the length of the top tube, we have achieved a slightly longer reach which offers the rider a more sportive riding position while still being on the comfortable side. Furthermore, this geometry change leads to a longer wheelbase, which has a positive effect on directional stability and in combination with the slightly slacker head tube angle, improves the riding stability at speed.

Yeni kadro ile eski kadro fotoğraflarını alt alta koyuyorum, değişiklik fark edilebiliyor:

SPEEDER_200_whtslv_MY2020.tif

SPEEDER_200_gryblu_MY2019.tif

2018 model Speeder'ı 5000 km kadar kullandıktan sonra şahsen şöyle olsa daha mı iyi olurmuş diyebileceğim değişiklikleri yapmışlar hep. İmkanınız varsa yeni kadroyu tercih etmek isteyebilirsiniz.

Bir yandan daha da yol bisikletine yaklaşan yeni kadroyu alana kadar direkt drop barlı bir bisiklet tercih edilebilir, diğer yandansa mevcut 2019 kadro bisikletin hedef kitlesini yeterince tatmin edecek bir bisiklet sonuçta. Çok da şey etmemek lazım galiba son kertede.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Speeder kadro geometrisi 2020'de değişti.

Yeni kadro ile eski kadro fotoğraflarını alt alta koyuyorum, değişiklik fark edilebiliyor:

SPEEDER_200_whtslv_MY2020.tif

SPEEDER_200_gryblu_MY2019.tif

2018 model Speeder'ı 5000 km kadar kullandıktan sonra şahsen şöyle olsa daha mı iyi olurmuş diyebileceğim değişiklikleri yapmışlar hep. İmkanınız varsa yeni kadroyu tercih etmek isteyebilirsiniz.

Bir yandan daha da yol bisikletine yaklaşan yeni kadroyu alana kadar direkt drop barlı bir bisiklet tercih edilebilir, diğer yandansa mevcut 2019 kadro bisikletin hedef kitlesini yeterince tatmin edecek bir bisiklet sonuçta. Çok da şey etmemek lazım galiba son kertede.
19 un görünüşü daha guzel geldi bana. 2020 için sıtesınde okumustum yol bısıkletıde daha yakın olacak yazıyordu kadrosunda o yuzden bende 19 almıstım ıyıkıde almısım. Ben 4bıne aldım suan 19 modelı 5800. 2020 ne olur kım bilir

Selamlar

Şu an bende Merida yol bisikleti var. Şehirde sık kullandığım için şehir-tur bisikletine çevireyim istiyorum. Lastik olarakta daha dayanıklı olmalarından dolayı düşünüyorum.

Ancak bu bisikletim gibi rahat indirip, çıkarabileceğim, ön tekerini kolayca sökebileceğim bir model lazım. Çünkü balkona koyuyorum ve yer çok geniş değil. O nedenle koyarken ön tekeri söküyorum.

Bunlara uyan model var mı önerebileceğiniz ?

Selamlar

Şu an bende Merida yol bisikleti var. Şehirde sık kullandığım için şehir-tur bisikletine çevireyim istiyorum. Lastik olarakta daha dayanıklı olmalarından dolayı düşünüyorum.

Ancak bu bisikletim gibi rahat indirip, çıkarabileceğim, ön tekerini kolayca sökebileceğim bir model lazım. Çünkü balkona koyuyorum ve yer çok geniş değil. O nedenle koyarken ön tekeri söküyorum.

Bunlara uyan model var mı önerebileceğiniz ?

Merhaba, korayg

Sadece lastik dayanıklılığı sorun ise daha dayanıklı bir lastik tercih edebilirsin veya patlak lastik değiştirmede zamanla serileşebilirsin,
Çoğu bisiklet günümüzde quick release sistemine sahip, yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan thru axle sistemler hariç, bu bisikletlerde tekerlekleri çıkarıp takman sorun olmaz.
Tur bisikleti diyorsan, maden merida bisiklet severler kulübündeyiz, kendiminde kullandığı merida crossway serisini öneririm.

• Beğen
Tepkiler: korayg

ben aslıbisiklete de,bisikleti mağazadan almaya gittiğimde de sordum
bu sene 2020 merida gelmeyecek miş?
gelsede zaten çok daha pahalıya gelecektir.

@Hakan Ergül Aslı bisiklet tte speeder 400 için 7 kusur yazıyordu. Geçen gün baktığımda 9 ksur yazıyor ve tükendi olarak geçiyordu..

@Hakan Ergül Aslı bisiklet tte speeder 400 için 7 kusur yazıyordu. Geçen gün baktığımda 9 ksur yazıyor ve tükendi olarak geçiyordu..

çünkü geçen hfta bisikletlere ortalama %15 civarında zam geldi. ben cw 300 ü aldığımda liste fiyatı 5750 idi.şuanda 6590 .muhtemelen zam gelmeden kalanlaları ya kullanıcılar yada bayiler almıştır.

Son düzenleme:
@Hakan Ergül ben de onu demek istedim. Zam biten mala bile geldi. Gelecek mal ülkeye girmeden zammı yiyecek. Geldiğinde tekrar zam. KODAMANLAR NE DIYOR''' ALTTA KALANIN CANI ÇIKSIN '' O yüzden elimizdekilre sahip cikacagiz

@Hakan Ergül ben de onu demek istedim. Zam biten mala bile geldi. Gelecek mal ülkeye girmeden zammı yiyecek. Geldiğinde tekrar zam. KODAMANLAR NE DIYOR''' ALTTA KALANIN CANI ÇIKSIN '' O yüzden elimizdekilre sahip cikacagiz

evet 2020 ler gelirse daha da pahalıya gelir.ben 1.5 önce zam olmadan almıştım.iyi ki de almışım.
bu arada benim canavarda bu :)

merida1.jpg

Dosyalar

• merida2.jpg
    merida2.jpg
    129,4 KB · Okunma: 27
  • merida3.jpg
    merida3.jpg
    112,6 KB · Okunma: 27
  • merida4.jpg
    merida4.jpg
    261,9 KB · Okunma: 26
arkadaşlar speeder 200 ıle sculture 400 kıyaslarsak hangısını tercıh etmelıyım? tek kalan 47cm ıkı cesıdınde kalmıs cunku.dıgerlerının kadro boyu cok buyuk ,boy 155 olunca anca 47cm kadro uygun oluyor.Alacagım bısıklet yol bısıkletı olsun ıstıyorum speeder o amacla alınabılır mı? (bayan olduğumu dusunerek bısıkletlerde karar verelım arkadaslar)

arkadaşlar speeder 200 ıle sculture 400 kıyaslarsak hangısını tercıh etmelıyım? tek kalan 47cm ıkı cesıdınde kalmıs cunku.dıgerlerının kadro boyu cok buyuk ,boy 155 olunca anca 47cm kadro uygun oluyor.Alacagım bısıklet yol bısıkletı olsun ıstıyorum speeder o amacla alınabılır mı? (bayan olduğumu dusunerek bısıkletlerde karar verelım arkadaslar)

Yol bisikleti olduğu için Scultura 400
Dropbarı olduğundan değişik tutuş pozisyonlarına izin verdiği için Scultura 400
Aerodinamik olarak daha verimli olduğu için Scultura 400
105 seti olduğu için Scultura 400
Daha hafif ve akıcı olduğu için Scultura 400
Daha estetik göründüğü için Scultura 400

• Beğen
Tepkiler: Theo3232
Geri