Scudo Sports

Merida (Crossway-Speeder) Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Selam, Carraro sportive 220 ile merida crossway 20v arasinda kaldim. V fren tercih ediyorum. Sorum su; carraro900-1000 arasi merida 1450 ve ikiside 2016 model. ikiside markasinin en uygun modelleri, ikisi arasinda surus deneyimi acisindan fark varmidir cok fazla, anlayacaginiz uzere fazla para vermek istemiyorum sayet aman aman fark yoksa, iki markayida deneyen varsa yorumu faydali olur diye dusunuyotum.

Mesela Denebilir mi ki merida nin hizlanmasi, yokusu tirmanmasi, surus zevki carraro ya gore cok daha ileri? Aradaki farka deger mi yaklasik 500₺ cunku

3 sene kadar crossway 40v kullandım v firen, artık 40 d var disk firenli onlarda, 3 sene boyunca yolda bir kere bırakmadı 1 kez arka jant akort ayarı yapıldı, zincirini temizledim sadece yağ sürdüm frenler gevşeyince kendim sıktım izmir şehir içinde çok zevkle kullandım yanlızca koltuğunu selleroyal jelli koktukla değiştirdim o kadar eğer dağa falan çıkılıcak ise v fren sıkıntı oluyor inişlerde pek güven vermiyor. Amortisörü kapatınca hızlı gidiyor yokuşlarda pek yormadı beni merida ömür boyu kadro garantisi var diye biliyorum.

Bugün yine yolda kaldım lastik yüzünden :) Bu sefer arka lastik patladı. Hakikaten bu orjinal lastikler çok dayanıksızmış. Artık daha fazla vakit kaybetmeden lastikleri değiştireyim diyorum.

Dış Lastik
Schwalbe Marathon Plus Tour Performance SmartGuard Endurance Wired Tyre
37-622 - 700x35c - 28x1.40
Link : (link)

İç Lastik
Schwalbe Tube No. 17 for 28" Tyres
28/47-622/635 Schrader
Link : (link)

2 şer tane bu verdiğim linktekilerden alayım diyorum. Marathon Plus Tour 700x35c lastik ve Schrader siboplu iç lastik. Acemi olduğum için tekrar teyit alayım dedim. Var mı bir hatam ? Sorun yoksa siparişleri vereyim bir an önce orjinal lastiklerden kurtulayım :) Ne dersiniz ?

044227fe7dbc4a72ce2431bc2136d203.jpg

speeder için bagaj önerisi var mı? bagaj delikleri olması lazım yani sadece sele borusuna tutturulan bagajlardan almak zorunda değiliz diye biliyorum, siz ne aldınız

Merhaba, Merida Crossway 20V ya da 40D almaya niyetlendim ancak beden konusunda kararsız kaldım. Daha önceki bisikletim Scott Sub 40 "L" kadro idi 52cm. Beden olarak sıkıntı yoktu. Şimdi Merida'lara baktığımda 52-55 cm kadrolar var ama hangisinin bana göre olduğundan emin olamadım. Boyum 178cm, iç bacak boyum ise 84cm eğer yanlış ölçmediysem.

1.72 boyum ile 50 beden speeder 200 bana büyük geliyor. Cannondale ve triban 50 beden tam geliyordu. Onlara aldanıp 50 aldım. Ama bi tık büyük maalesef.

• Beğen
Tepkiler: Tortiyum
Merhaba,tavsiyem denemeden almayın. Bende merida 200 d 2015 kullanıyorum 47 kadro milimi milimine kurtarıyor diyebilirim :)
Boy 177 bacak boyu 75

• Beğen
Tepkiler: Tortiyum
@Orhan Akarkut
@Orhan Akarkut Hocam sıfır cw 500 2800 yazmışsınız. Acaba nereden bulabilirim bu fiyata. Yardımlarınızı rica ederim

@V.Clouser Bahsettiğiniz sayfayı inceledim. Merida gerçekten çok güzel açıklama yapmış. Bu sayede bana uygun olan tam ölçünün 55cm kadro olduğunu öğrendim. Hem boy hem de iç bacak boyu birbirini doğrular nitelikte. Herkese çok teşekkür ederim. :harika:

• Beğen
Tepkiler: veyselozcelikk
Boyum 1.72 bisikletim 50 size speeder 200 resmini paylaşmıştım. Şimdi fitness bisikleti olarak şehir sınıfına dahil ettiğimde referans aralığına göre bana uygun olması gerekiyor ancak, gerçekte bana büyük geliyor iç bacak boyumu ölçmedim nerde yanlış yapıyorum alırkende meridanın kendi bisiklet karegorilerinde boy beden referanslarını incelemiştim 50 ideal görünüyordu. Şu anda kullanmakta olduğum bisikletim büyük geliyor koltuğu tam indirsiğim halde yine büyük sanki. Bu yüzden malum sitede satışa koydum :(

@trabzonlu ozan Dostum speederımda topeak unı super tourıst kullanıyorum. Evet bagaj delıklerı var bır kac defa kampa da gıttım sıfır sorun bısıklet rublesı harıc esasında tam tura uygun bır bısıklet, tıagra uzun bacakta 32 rubleye kadar desteklıyor, birde 32 ruble ıle cıcek gıbı tur bısıkletı olur bu cıhazdan aslında

• Beğen
Tepkiler: trabzonlu ozan
Merhabalar. 2016 Crossway 100 modelini kullaniyorum. Bakim temizlik vs kendim yapmak istiyorum bunun icin bu bisikletin aynakol orta gobek ve jant gobeklerini sökme-takma icin hangi aletlere ihtiyacim olur?

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı
@atalay Çelik bu tiagra uzun bacak bizim 200 speeder deki 32 rubleye kadar destekliyor dediniz acaba 11 32 ruble ile değiştirsem zincir değiştirmek zorunda kalır mıyım.

• Beğen
Tepkiler: BF Okuyucusu
Geri