Scudo Sports

Merida (Crossway-Speeder) Kullanıcıları Kulübü

Scudo

İyi günler yukardaki 3 bisiklet arasında kaldım kullanma amacım uzun turlara katılmak yaklaşık 1 aydır takip ediyorum ama hala ön amortisörlümü yoksa düz maşamı almalıyım karar veremedim. Doğrusu biraz deliyimdir kafam eserse heryere girebilirim o yüzden amortisörlü almalıyım diyorum ama bu da en fazla 50-100 km arası olur diye düşünüyorum o yüzden boşuna hamallık yapmakta istemiyorum. Sizce nasıl bir bisiklet almalıyım.

madem biraz o zaman sana crossway serisi iyi olur.
bütçe ne kadar cube biraz pahallı kaçıyor ama crossway 300 daha uygundur ben kullanıyorum gayet memnnum

Bütçem 3 bisiklet içinde uygun fakat dediğim gibi düz maşa ile ne kadar sert ve engebeli arazide kullanabilirim, ilk defa bu denli profesyonel bisiklet kullanmaya başlayacağım için onu kestiremiyorum.

Amortisöre gerek yok. Merida'nın Speeder serisinden bir bisiklet bakın...

peki bu bisiklete istersek amortisörlü maşa takabilirmiyiz bisikletin dengesi bozulurmu ?

Ben crossway'e düz maşa taktım oluyor, ama Speeder'a amortisörlü maşa takılabilir mi, bilmiyorum. Sanıyorum olur.

37'inci sayfadaki bisiklet sizin sanırım bende o şekilde bir değişiklik yapmak isterim . Şu an Ankara'da ikamet etmekteyim buradayken herşeyi bitirmek istiyorum bende crossway alıp sizin gibi yanınada düz maşa alsam nasıl olur ?

@onurdugan43
crossway alıp düz maşa niye taktırıyorsunuz anlamadım. speeder alın? bir de crossway ile ne kadar engebeli bir araziye girmek istiyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@onurdugan43 Benim yaptığımı yapmak istiyorsunuz. Olur.Crossway'e düz maşa takılır.

Evet, düz maşa takılmış hali.

@trabzonlu ozan Aynı fikirdeyim. Benim şimdiki aklım olsa Speeder alırdım. Sanırım arkadaş amortisörle bira denedikten sonra hoşuna gitmezse düz maşa takmak istiyor...

orhan abi ( abi dememde sıkıntı yoktur inşallah ) crossway e sabit maşa takınca ciddi bir fark yakaladınız mı ? bende aslında şimdi olsa speeder alırdım ilerde belki sabit maşa takarım , sizin maşanın modeli neydi abi ? @Orhan Akarkut

onur dostum kullananların da dediği gibi speeder gayet iyi bir seçim olabilir ama amortisörlü olsun fikri varsa aklında crossway senin işini çok iyi şekilde görür aynı etkiyi yaratmaz ama kitlersin maşayı olur biter ama yinede bi speeder olmaz tabi :)

@Orhan Akarkut arkadaş uzun tur yapacağım diyor ama her yere de girebilirim diyor, neticede mtb değil ki crossway, her yere girmez bence. ayrıca cube touring gibi amortisörlü bir tur bisikleti ilk defa gördüm o da enteresan geldi.

evet aslında öyle düşündüm eğer beni memnun bırakmaz ise düz maşa takarım dedim fakat anladığım kadarıyla düz maşa takınca speeder gibi bir performans yakalanmıyor.Biraz daha araştırıp ona göre karar vermek gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@onurdugan43
fiyat olarak birbirinin muadili başlangıç seviyesi crossway ile speeder modelleri arasında (speeder 100 ile crossway 100 mesela) 2.5 kg kadar fark var, amortisörlü maşayı çıkartıp düz maşa taksanız bile bu fark sıfırlanmaz gibime geliyor. kadro açıları da işin içine girdiğinde evet ikisinin performansları çok fark eder.

arkadaşlar merhaba crossway 20v almaya karar verdim 52 kadro deneyebildim sadece ellerinde bu vardı boy 1,78 bacak içi 80 cm kadro hafif gıdıklama şeklinde değiyor :)
sizce uygunmu yoksa 50 -48 leri denemem gerekirmi

teşekkürler

@Orhan Akarkut abi çok teşekkür ederim

benim boylarımda 52 kullanan arkadaşlar varsa yorum yaparsa cok sevinirim , bisiklet bilgisi temelin altında :) satıcı 52 tam sana göre abi deyince elinde diğer boylar olmadığı için şüphelendim

Şüphelenmekte haklısınız...

(link)

Biraz inceledim Merida ölçülerini, size 52 uygun. 48 de olabilir.

(link)

Geri