Scudo Sports

Merida (Crossway-Speeder) Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Bu speederlara drop bar takan var mıydı?

• Beğen
Tepkiler: Safa Arslaner
Arkadaşlar hepinize merhaba,

Bende bu hafta sonu kendime Merida Crossway 600 aldım ve hemen aranıza katıldım. Resmini aşağıda görebilirsiniz. Fazla resmini çekemedim. En kısa zamanda detaylı olarak çekeceğim. İş dolayısıyla uzun kullanmak nasip olmadı. İnşallah bu hafta sonu kullanacağım.

Böyle bir grup kurduğunuz için çok teşekkür ederim.

55 cm kadro aldım. Boy 1.85 Bacak boyu 86-87 civarı. En uygununun bu olacağını söylediler. Merida'nın sitesindeki ölçülere de baktığımda 57 cm çıkıyordu hesaplamada.

Dosyalar

• merida.jpg
    merida.jpg
    114,8 KB · Okunma: 90
@harungok Hayırlı olsun konumuza ve forumumuza hoşgeldin Harun

Aklıma bişey takıldı konu açmadan direkt burda sorayım forumda araştırdım bulamadım

Hem amortisörlü hem disk fren bisiklete uygun ön bagaj arıyorum böyle bir ürün mevcut mudur? (Merida Crossway 100)

Bu arada zefal z liner patlak önleyici şerit aldım

Havalar düzelince takıp yorumları ve fotoları paylaşırım arkadaşlar

Auiad_m7bYcPkvh8jDeh07POfJUaqt3D77JBjsJYak_j.jpg AkCSAG3g9hmt9mtqWYjgyRPyB2_7Fy9yI9ZuH1mMu-iP.jpg Arkadaşlar bende Merida alarak aranıza katıldım dün ilk turuma çıktım 50 km'lik tek sıkıntım sele amortisöründen gacır gucur ses geldi yol boyunca çözümü ne olabilir?
Ayrıca ön disk fren sürtmeye başladı hafiften bide ön viteste 1 den 2 ye geçerken zor geçiyor ayarla düzelir mi ?

Merhaba Merida almaya karar verdim ama crossway 100 le speeder 200 arasında kaldım şehir içinde kullanacağım arada 100 km lik turlara çıkabilirim sizce hangi bisiklet benim amacima daha uygun?

• Beğen
Tepkiler: Safa Arslaner
@yasintutunculer

hocam 100 km. lik turlara ne kadar sıklıkta çıkacağına bağlı. bisiklet kullanacağın zamanları az çok kestiriyorsundur. aklından %kaçını şehir içinde kullanacağını hesapla. eğer çoğunlukla şehir içinde kullanacaksan crossway al benim gibi. ben de çok arada kaldım ama speeder ın lastikler daha inceydi. ve yolların çukurlarını biliyorsun. düz yol yok neredeyse istanbulda. crossway 600 aldım ve çok memnunum. ihtiyacını çok çok karşılar. ben de arada bir uzun yolculuğa çıkmayı düşünüyorum ama bu yılda 5-6 yı geçmez. sen de böyle düşünüyorsan doğru yol crossway :)

Dosyalar

• merida.jpg
    merida.jpg
    114,8 KB · Okunma: 38
@harungok cevabınız için teşekkürler bu arada bisikletiniz çok güzel :) çamurlukları nerden aldınız benimde ihtiyacım olucak bu tip bir çamurluğa

@yasintutunculer İkisini de gidip deneyin hangisi içinize sinerse onu alın hocam. Birisi daha karmaşık diğeri yol serisine yakın sizin kullanım ve ilgi alanınıza bağlı olarak birini seçin
hafif titreşim+hız istiyorsan speeder
Hafif engebeli yollarda da ben varım demek istiyorsan+ uzun turlar için konfor istiyorsan Crossway serisi tercih edebilirsiniz

Cevabiniz icin tesekkurler şu ara işlerim var önümüzdeki hafta iki bisikleti de görüp deneyeceğim. Yakin zamanda bisikleti alıp aranıza katılım. :)

Bende merida speeder t2 kullanicisiyim sehir ici ve asfalt yollarda kullacaksaniz duz masali modeli.oneririm ben cok.memnunum

Evet şehir içinde kullanacağım ve speeder modelinin hafif olmasinin büyük avantaj olduğunu düşünüyorum rahat sürebilirsem speeder alacağım. Çok rahatsız olursam crossway alacagim. Bulunduğum yer çok egimli bu yüzden ağırlığa dikkat ediyorum. Tabiki sadece bulunduğum bölgede sürmeyecegim daha rahat süreceğim yerlere gitmeyi düşünüyorum suana kadar bisiklet kiralayarak gecistirdim bisiklet tasimadim.

İstanbul Anadolu yakasından alma şansın varsa bisikletçimi söyleyim yerini falan hocam.

@yasintutunculer Speeder ile yokuş ne kadar çıkılır tartışılır... Vites oranlarını da karşılaştırın, speeder ile crosway arasında.

@ilker
Sizce hangi bisiklet te daha iyi yokuş çıkabilirim biliyorum biraz benle alakali ama teknik olarak incelersek hangisi avantajlı?

@ilker

Merida Crossway 100

Aynakol : 48 - 38 - 28
Ruble : 11-34
Ağırlık : 13,45 kg

Merida Speeder 200 (T2)

Aynakol : 48 - 38 - 28
Ruble : 11-28
Ağırlık : 10,65 kg

Aynakol sistemleri aynı Crossway rublesi yokuş için biraz daha avantajlı diyebiliriz fakat Speeder bu avantajı yaklaşık 3 kg hafiflik ile kendine döndürüyor.

@Furkan TK
Çok güzel örneklemişsiniz.
Ben Speeder T1 kullanıyorum ve bisikletimi çok seviyorum ama uzun ya da dik yokuşlarda kesinlikle oranlar yetmiyor. Sert kalıyor bana. Oysaki büyük rubleli bisiklet kullananlar vızır vızır pedal çevirebiliyorlar aynı yokuşta, yani kilo avantaja pek dönüşmüyor.
Yoksa bisikletin düzde vs gidişi çok iyi ve hızlı.

Geri