Scudo Sports

Merida (Crossway-Speeder) Kullanıcıları Kulübü

@Engin Öz

bende de aynı araştırma telaşı var konuda dile getirip araştırma yaptım ama ebaydan ürün 1 ay da gelmez ise benim tekrar almam veya hayallerimi ertelemem gerekiyordu o nedenle yurt içinde kötü de olsa bir şey almayı düşünüyorum.

Bu işi piri ortileb diyorlar ama aşırı pahalı diğer taraftan markası çok duyulmadık güzel görünümlü işlevsel çantalar bile 200 lira civarında bu konuda ne yapacağımı şaşırdım

• Beğen
Tepkiler: Engin Öz
Scudo
Safa, bu resmi istemiştin galiba.

http://i.imgur.com/IoJkoXw.jpg

• Beğen
Tepkiler: Safa Arslaner
@Hakan Balıkçı

@M Manus
Sağolun beyler balık kolajeni içerikli bir ilaç verdi doktor, yanında da jointace diye bir jel. Kıkırdak onarımı için faydalıymış.

Ayrıca bu sorunu yaşayanlar ve eklem ağrıları olan varsa yenilebilir sığır jelatini alıp yesinler kıkırdak için çok faydalıymış onu bulmaya çalışıyorum şuan :)

selamlar;
bende merida speeder T2 almak istiyorum ama maalesef 56 kadrosu nu bulamadım. aslı bisiklete mail attım belki onlardan bir cevap gelir.

eğer bulamazlarsa T1 in 56 kadrosu var. onu alsam mı pek içimden gelmiyor ama. sonradan yapcağım modifikasyonlarla t2 ye benzetebilir miyim ki aradaki 100 dolar farkla?

@Genç Osman

bikeandoutdoor mağazılara gidip bakın.sitelerinde stok durumu pek iyi takip edilemiyor.
ayrıca sirkecide (adını unuttum) bir yer daha merida satıyor.orayada bakabilirsiniz.

SA foruma yenı katıldım bende merida speeder T2 V fren almayı dusunuyorum bundan once dag bısıkletı kullandım ve bin pişman oldum bısıklet surmek ezıyet geldı bana gunluk 100 120 km yapabılecegım gunluk dedıysem haftada 1 2 kere uzun turlar yapacagım T2 speeder v fren uygunmudur ?

Merhaba;

Bizde eşimle Sedona Borlady - Borla ikilisinden sonra Merida'ya döndük. Eşime Crossway 20V Lady (Kadro:46 cm), benimki ise Crossway 20V (Kadro:48 cm). Bisikletlerde eş olsun istedik. :islik: :) İstediğimiz ölçüleri bulamayınca tüm Merida bayiilerine e-posta attım. Sadece Tandem Bisiklette buldum istediğim her iki ölçüyü de. Ankara - Performans Bisiklette montajı yaptı. İlgilerinden dolayı çok memnun kaldım. Çok yardımseverler. Tabii hemen test sürüşüne Eymir Gölü'ne.

Renklerine bayıldım. Süper aksesuarlada buldum. Hem (link) hem de (link) ' da.

Yalnız sele çok sert ve rahatsız etti. Jelli sele veya Jel sele kılıfı alacağım. Herkeste böylemi acaba. :p:p

Bunlar da bizim düldüller;

http://i.imgur.com/YyvPMx2.jpg

http://i.imgur.com/XzdKWRx.jpg

Bu arada araba aparatı olarak Thule aldım. 9104 Clip on. Müthiş bir alet. Çok sağlam ve milim oynatmıyor. 110 km ile gittim hiç bir sorun olmadı. Sorusu olan varsa cevaplarım ve kesinlikle tavsiye ederim.

Fiyat nekadar birde kia sportage a uyar mi sizce

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba,

Forumu birkaç haftadır takip ediyorum. Bisiklet tecrübem 20 yıl öncesinde kullanıdığım BSO'lerde kaldı.
Yaptığım araştırmalar sonucu Merida Speeder T2 V modeliyle tekrar dönme niyetindeyim.

Yalnız uygun kadro bulma sıkıntısı var. 1,84 boy, 85cm bacak boyuma göre hesapladığımda 57 çıkıyor.
Meridaturkiye sayfasında 47, 50, 52, 54, 56 boyları görülüyor:
(link)

Merida-bikes.com'da aynı modelin 2 sayfası var:
(link) => 47, 52, 56
(link) => 47, 50, 52, 54, 56, 59

Bisikleti bizzat denemedim fakat biraz rahat sürüş için 59 kadro bana daha uygun olur diye düşünüyorum ama bayiler katalokta en büyük 56 diyor.
O kadar uzun da sayılmam. Neden kadro boyları küçük tutulmuş anlamadım açıkçası.

@osmanizbat

Hocam sizin için yapıyorum:
hesap şöyle:
85*0,259= 22,015 inch çıkıyor. 85 iç bacak boyunuz, 0,259 şehir-krosların kat sayısı
22,015*2,54= 55,91 cm çıkıyor (1inch= 2,54 cm)

yani 56 size uygun görünüyor.

Merhaba Safa Bey,
Ben (link) adresindeki formulasyona göre hesaplamıştım.
Merida sitesinde de sizin verdiğiniz oranlar verilmiş. Sonradan gördüm. 56'yı deneyip görmek en mantıklısı olacak sanırım.

Teşekkürler.

@Alp Berk

(link)

Yukarıdaki adresten arabanıza uygun olan modeli bulabilirsiniz. Marka-model-yıl bilgilerini girerek size uygun olan aparatı buluyor. Benim 2012 Auris için aparatım Clip on 9104 modeli. Çoğu sitede 500 küsürlü fiyatlardan bahsedilirken ben decathlon mağazasında 280 liraya buldum. İnternet sitesinde olmasa da fiyatın altında yazan mağazalarda ara seçeneği ile size yakın bir decathlon mağazasından da bakabilirsiniz.

(link)

Tesekkurler alakaniz icin baktim uygun olan 9106

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@osmanizbat

selamlar;

bende 56 t2 arıyorum gerçi sizinle yazıştık ama maalesef bulamadım ben. iki seçenek var gibi görünüyor. ya 2015 modelleri bekliycez ekim-kasım gibi geliyormuş sanırım. yada 56 t1 alıcaz.

yada komple meridadan vazgeçiçcez.

Merhaba,
Ben bugun specialized sirruslara bakacagim aktifpedalda.

@BAHADIR AKTAŞ

teşekkürler yeni ufuklara yelken açtık sayende.

bu kadro boyu ölçüsü de en iyisi kendiniz karar verin arkadaşlar deneyip yani o hesaplar tamam mantıklı şeyler ama denemeyince çok anlaşılmıyor.

ya şöyle 54 boy t2 ye denedim. çocukluğumdan kalma tecrübeme göre karar veremedim açıkcası, yani çok rahatsız eden bir yanı yoktu bana göre ama sürdükçe sırt ağrıları falan çıkar mı bilemedim. yani basitçe bu kadroboyu bisikletin yüksekliği anlamına gelmiyor mu? etkilediği alanda sele ile gidon arasındaki mesafeyi değiştirip ya biraz daha öne eğilme yada daha dik durma posizyonu oluşturuyor. yanılıyor muyum? tek seferde max 50 km yol yaparım 2 cm beni etkilemez mi diyim. yoksa kendimi kandırmaya mı çalışıyorum 54 ü alayım diye (:)

Geri