Scudo Sports

Merida Crossway 100 vs Sedona 345

hangi bisikleti seçerdiniz?

• Toplam katılım
    13
Tepki
32
İsim
Yasin
Bisiklet
Merida
Merhaba 4 senedir Sedona 701 MTB bisiklet kullanıyorum bu sene değiştirmeye karar verdim.
Bütçem 2000 tl civarı önce iki bisiklet ilgimi çekti ;

Sedona 345: (link)

Merida Crossway 100: (link)

ancak şuan bir bisiklet de ağırlığıyla dikkatimi çekiyor

Merida Speeder 200: (link)

Sedona'nın ağırlığını bilmiyorum sizce şehir içinde kullanmak ve 100 150 km lik turlara çıkmak için hangisi daha uygundur ?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler bir hata yaptıysam kusura bakmayın forumda yeniyim.

Yeni konu açmamın sebebi 2015 modelleriyle ilgili bir konu bulamamam.

Scudo
@yasintutunculer Merhaba,sedona'dan sonra merida speeder size konforsuz gelecektir..Nedeni ise maşa düz ve fitness katagorisinde,bu tarz daha çok kısa antreman için.Yol tarzı ama drop barlı olmadıgından şehir içi kullanımında ellerde uyuşma olabiliyor bir süre sonra.
Sedona 345 i ve Merida 100 hakkında ise ikisinide inceledik eşimle geçen sene bayan modeli meridada oldugundan merida 100 aldı eşim.2 bisiklette sizi üzmez kanımca.

• Beğen
Tepkiler: Enis22
@Ozan Güneri Yorumunuz için teşekkürler bu fiyat aralığında daha avantajlı gördüğünüz bir bisiklet var mı?

selam
2 bisiklet birbirine denk sayılır fakat speeder serisi tamamen farklı bir kulvarda.
Eğer sedona ve cw100 arasında kaldıysanız ben cw100 derim.
bende bu iki bisiklet arasında kalmış ve cw100 almıştım.
Pişman da olmadım

Speeder serisi ağırlığı açısından baya avantajlı fakat dediğiniz gibi speeder serisi fazla konforsuz olucak büyük ihtimal Merida cw100 de karar kilacagim.

Sedona ' nin bir kaç artısi var gidondan maşa kilitleme vites kollarının alivio olmasi gibi ama Merida daha çok tercih ediliyor galiba

Merida nin daha cok tercih edildiğinden supheliyim. Ikisi de Aslı Bisiklet tarafindan satılıyor ve ekonomik olan her zaman daha fazla satılır. Bisikletler arasindaki asil farki geometrinin yarattigini, bununda kisiye gore değiştiğini bilirim. Ikisini de deneyin hangisi uyarsa onu tercih edin.

Speeder serisine konforsuz diyenler bu bisikleti 100-150 km'lik performans turlarında kullandı mı merak ediyorum ? Bileklerde ağrı yapar ne demek Allah aşkına lütfen foruma yeni gelen arkadaşlara yanlış yönlendirmeler yapmayalım.
Merida speeder serisinden doğru kadro ölçüsüne sahip bisiklet seçilirse ne bilek ağrısı yapar nede konfordan büyük ödün verir. Konuyu açan kişinin istediği şehir içinde kullanacağını söylüyor. O zaman düz maşa her açıdan daha verimli olacaktır.

Ayrıca;

Sedona 345 : 13.50 kg

Merida Crossway 100 : 13.45 kg

Merida Speeder 200: 10,65

@yasintutunculer

Sedona 345 i çok güzel yapmış ben denedim. İnanılmaz konforlu geldi bana. Bu arada sabit maşalı tur bisikleti kullanıyorum...

Arkadaşlar Merida Crossway 300 aldım ilerleyen günlerde bir inceleme ve fotoğraf dizisi paylaşacağım.

iyi günler bende merida crossway 100 almayı düşünüyorum ancak kilomdan ötürü şüphelerim var yaş 15 boy 180 kilo 100 yardımcı olursanız sevinirim :)

Geri