Scudo Sports

Merida Crossway 100, 20V ve 900 hakkında

ben hiç memnun kalmadım , 2015 in şubatında aldım , 3 bisikletimden en yenisi fakat en sorunlusu, fiyatı 1400 tl yi bulan bir bisikletin üzerinde böyle rezil bir lastik olmamalıydı, son zamanlarda sık sık patlıyor, 2 teker de patlak vaziyette eve dönmek zorunda kaldım, ve ayrıca selesi, elcikleri ve market bisikletlerinde görmeye alıştığımız plastik pedallarıyla sen nasıl bir balonsun be merida, bak kimimiz elinde iğne kiminde çivi ,hep birlikte bekliyoruz emmek için patladığında etrafa saçılacak enerjiyi.

Scudo
@emir yakup bulut, bende 40D modeli var ve aynı Kenda lastiklerle geldi.Benim lastikler de yollara dayanamadı ve ıslak yolda tutunamiyorlardı.Bu yüzden ben de orta kalite bir Rubena aldım. Lastiklerden memnun muyum? Evet memnunum,çok dayaniklilar ve uzun zamandır patlamadilar.Benim bisikletteki tek sorunum Promax Decipher hidrolik frenler.Onlara da garantiden baktiracagim.

@emir yakup bulut lastik tecrübesi olarak ıslak zeminde yol tutunması iyi değil. Ancak eskidiği zaman ıslak zemin performansı iyi olan lastikler alınabilir.

@phardon ben ıslak zeminde o lastikler yüzünden düşüp, 2 ay diz ağrısı çektim.İmkanınız varsa hemen değiştirin kış vakti ne de olsa.

• Beğen
Tepkiler: phardon
@Yetkin aslında öyle yapılabilir. Risk almaya gerek yok. Baharda yine bu lastikleri takabilirim. Marka olarak tavsiyeniz ne olur?

@phardon çok para harcamak istemiyorsan benim gibi Rubena markasının Walrus modelini alabilirsin 2 tanesini 70 TL ye almıştım.4000 km yaptım lastikle ,asfaltta ve toprakta surdum.Gayet iyi dayandı, 2000 km daha gider tahminimce. İleride Maxxis-Overdrive almayı planliyorum,daha pahalı bir seçenek ama değer bence .

• Beğen
Tepkiler: phardon
@Yetkin Fiyat makulmüş. Bu konudan son şöyle bir baktım fiyatlara Schwalbe falan çifti 200 TL den başlıyor. Rubena denediğinize göre alabilirim.

@selo06sarac
mesajı yeni gördüm kusura bakmayın. bisikletten gayet memnunum ama lastiklerden de bi kadar şikayetçiyim. değiştirmenizi tavsiye ederim

hayırlı olsun çok güzel bir bisiklet kazasız belasız sürüşler dilerim bende bir merida kullanıcısıyım merida candır :)

@ziyainal Teşekkürler :) bakalım nasıl birşeymiş yarın alıcam hayırlısıyla

Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız binmek nasip olsun. Herkese pedallı günler dilerim.

• Beğen
Tepkiler: isasntrk
Selamlar tüm forumcu arkadaşlara merhabalar sayenizde okuduklarımdan sonra kısmetse bende bir merida v20 ile izmirden araniza katılacağım. Tecrübeli arkadaşların ilk zamanlar bisiklet ihtiyacım olacak aksesuarlar hakkında verecekleri tavsiyeler olursa şimdiden teşekkür ederim.

Çocukluğumdan bu yana (25 yıl sonra) ilk defa bisikletim olacak. Crosway 40 d beğendim. 1500 tl ye veriyor bayii. Sizce nasıl? Para katıp 100 de alabilirim ama sizce değermi?

• Beğen
Tepkiler: sercanbaltalı
@kutsaruzgar Cw 100 alın alırsanız. Arada kalite farkı bence ciddi.Ben 40 D kullandım ve sorun çıktı.Boya kalitesiz,frenler yağ kaçırıyordu.Hiç riske girmeyin.Alabilirseniz mat bir renk tercih edin, dayanıklı olur.

cw 100 için 2000 tl demişlerdi. Sizce uygunmu? Bir de, hesaplama tablosu paylaşılmış ama, merida için sormak istiyorum, iç bacak boyum 75 cm. 48 mi, 52 kadro mu almalıyım?

• Beğen
Tepkiler: sercanbaltalı
@Gökhan S. Hocam Ben biraz yeniyim geç gördüm bu açtığınız konuyu . Öncelikle kazasız belasız bol pedallar diliyorum . Bende merida crossway 100 2015 alacağım. V fren almayı düşünüyorum . Bir sorum olacaktı . Ben bu bisikleti uzun yollarda da kullanabilir miyim şehir dışında ? tabi asfalt yolları kast ediyorum . Saygılar...

Konu 2 senelik olduğu için cevap geleceğini pek sanmıyorum :)

Ben 3 sene boyunca Merida Crossway 300 kullanmış biri olarak belirteyim, Ege ve Akdeniz turlarında 30 kilo yükle kullandım bisikleti ve hiç sıkıntı yaşatmadı bana. Bisikleti sattığımda toplam 9000 KM civarındaydı ve değişen tek şeyi ön fren idi. (Oda benim tercihimden dolayı...)

Crossway 300 ve 100 arasında çok fark yok o yüzden gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirsiniz. Benim kullandığım en konforlu bisikletti açıkçası.

• Beğen
Tepkiler: FReeDoMSpY
Geri