Scudo Sports

Merhaba SPD, hadi düşelim!

SPD de 2 senedir kullanıyorum henüz düşmedim ama kankam 3 defa gözümün önünde düştü. 1 kere çıkardığı ayağını değil de diğer ayağını destek ayağı için kullanmak için, 1 kere dönüp bana bakmak için, son olarakta İzmir de SÜSLÜ KADINLAR sürüşünde konvoya denk geldik, ablaları geçelim derken bir ablanın önüne geçmesinden dolayı yürüme hızında yere süzülerek düştü. Onun dışında 2 senedir çok şükür birşeyimiz yok. SPD den önce 2 yeri temizlemişliğim var. İlkinde çapraz bağları kopardım. İkincisinde İzmir'de Güzelyalı sahilde durma anında dönerken direksiyonu aniden tam kırmamdan dolayı sahilden yükselen kahkaha sesleri eşliğinde yerde buldum kendimi ve kalkmadım.

Scudo
@BerkEvren
Tekniğin ismi trackstand. Arazide düz pedalda zıplayarak gittiğiniz yerlerde ola ki ayağınız pedaldan ayrıldı diyelim, spd de bu yaşanmıyor. Bende beğeniyorum bu özelliği

@bsklt07
Tabanla sürmek sıkıntılı olabilir. Başka bir konuda ayakkabının pedala, yanlışlıkla girmesinden dolayı düşen biri vardı :D

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
SPD bin doğasında düşmek var bu kaçınılmaz bir gerçek bende yeni geçtim ve alışana kadar bir çok kez düştüm olsun düşmek önemli değil ama trafikte çok dikkat etmek lazım malum insanlarımızın bisikletlileri çekememezlik gibi bir huyları var :mad:;)

Bende de kalpiyeli pedal var. Kendisi şöyle birşey olur:
(link):
İlk başta bütçem yetmediği için bunu tercih etmiştim. Sanırım kullanım olarak spdden pek bir farkı yok. Çıkarırken de ayağı çevirmek yerine geri çekiyorsun. Ve hiç alıştırma yapmamama rağmen hiç düşmedim çok şükür. Veya burdaki yorumlara bakacak olursam HENÜZ düşmedim.

Bu arada eğer Konya'da ikinci el pedal veya ayakkabı satmayı düşünen varsa görüşebiliriz.

5 gündür dün cesaret edip yola çıktım , çıkmadan önce durup tutunarak deneme yaptım 1 saat , çıktım sonra yola, 1 saat sürdüm düşmedim inşallah düşmem

Genel olarak ilk spdye geçen sağ tarafa yada sol tarafa devriliyor :D ben arazide sürmüştüm ilk sağ tarafa sert bi şekilde düşmüştüm :D size önerim giderken sürekli çıkar tak yapmanız bi süre sonra refleks oluyor ve ani frenlemede direk ayağınızı cikartabiliyorsunuz

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Bende kalpiyeli (kayışsız) pedal kulanıyordum belki bu yüzden düşmedim ama düşer gibi çok oldum :D düşmüş sayılırım:)

@BisikletEfsanesiAdayı
Spd ile kalpiye arasında benim gözlemlediğim farklar şunlar
*kalpiye de spd benzeri bir ayak çıkarma şekli var ama sanki normal pedal gibi hissetiriyor
*kalpiyede ayak çekme hareketi var ama kalpiye kayışsız ve plastik olduğundan çok verimli olmuyor spd ye göre
* kalpiyede ileri ve ittiğimiz pozisyonda ayağı kaydırmıyor pedalı ayağınızda tutuyor ama spd de tam hareket boyunca kaydırmıyor .
Benim gözlemlerim bunlar aralarında ciddi bir fiyat farkı var spd ye bütçesi olmayan veya tedirgin olan kalpiye deneyebilir ama bütçesi olanlar için kesinlikle tavsiye ederim.
Hatam olduysa affola iyi pedallamalar herkese:)

Ya şöyle düştüm, çok kötü, vazgeçtim, çıkardım eskileri taktım şeklinde yazmayın.
Spd pedalla düşen sayısı %10 geçmez. Bu kişilerin bisiklet üzerinde kalıplaşmış motor becerileri spd ye adaptasyonu zor olduğu için düşmüş.
Alıp düşmeyen zaten burada aldım düşmedim diye konu açmıyor.
Spd pedal her zaman performansı artırır. Bacak kaslarını dengeli çalıştırır, diz eklemine daha az yük bindirir, spd ayakkabıların çoğu kask gibi bir koruma sağlar ayağa. Ayakkabıların çoğu topu ve burun kısmı sert malzeme yapılır, taban zaten sert olur buda kazalarda standart ayakkabıdan daha çok korur.
Yararı çok zararı öğrenene kadar. Dikkatle bir kaç sürüş sonrası rahat kullanılır.

Bende bisikleti aldım, direk spd pedal ayakkabı sipariş ettim. Geldiler hemen taktırdım kullanmaya başladım. Hiç sorun yok. ARAMIZDA KALSIN :) Son 4 turun 4'ünde durduğum zaman tek ayağımı çıkartıp , öteki ayağımı çıkartmadığım tarafıma düşene kadar :D İnsan durduğunda 4'ünde düşer mi? Ahan da karşınızdayım :)

@Liberi Spiritu Bu trackstandi yapmak çokzor gibi. İnsan refleks olarak kendi dengesini bozuyor. Sürekli birdüştüm düşeceğim hissi oluyor. Baya çalıştım bunu en son düşünce bıraktım çalışmayı :D Trafikte önümde birisi yaparken görmüştüm. Işıklarda normal durunca çok faydalı birşey olduğunu anladım ama işte yapması zor.

Spd ile bundan 5 yıl önce 02.07.2012 de tanıştım. İlk gün selam verip üzerine devrildiğim bir abi dışında hiç düşmedim. Kullanmaya başlayalı daha iki gün olmuştu ki 60km'de 2300m tırmanışı olan bir geziye çıktım. O yol üzerinde bir kez çamur çukuruna devrilmekten kıl payı kurtuldum. O gün bu gündür kilitli pedal ile barışık bir şekilde pedallamaya devam ediyorum :)

@oys14
Zor değil. En başta bisikletin üzerinde otururken, ön tekeri duvara yaslayın. Sonra duvardan destek alarak dengede kalmaya çalışın.

Bunda biraz acemiliği attıktan sonra ön teker duvara 90 derece açı yapacak şekilde durmaya çalışın. Öğrendiğinizde çok iyi şeyler olacak bana güvenin

• Beğen
Tepkiler: alper 76 ve oys14
@BerkEvren
@Yusuf !!WOW!! Merhaba, mtb pedalı kullananlardanım yol bisikletinde.
Ayağa kalkınca hemen çıkıyor ayağımdan acaba ayar nasıl yapılıyor ipin ucunu kaçırmadan?
Bir de çekme kuvveti nasıl uygulanıyor?

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@IAMCYCLING
Pedalınız shımano mtb spd si ise yanlış bilmiyorsam hepsinin sertlik ayarı aynı bölgede pedal düz durduğunda üstten görünmesi lazım küçük bir allen vida var etrafında döndürme yönüne göre + ve - yazıyor
Acaba pedalınızın marka modelini öğrenebilirmiyiz daha kolay cevap gelecektir.
Hatam olduysa affola iyi pedallamalar:):)

• Beğen
@Liberi Spiritu geçmiş olsun.. her bisikletli de motorcu da düşer. Hiç düşünmeyin bile
Ben de bu yıl başladım 3. Günün sonunda önümde duran arabanın yüzünden kilidi açmamış olunca yolun ortasına devrildim.

Şöyle bir alışkanlık edinmenizi tavsiye ederim: sol ayağınızı kilitten kurtarmaya alistirin, ışıklarda veya durmanızı gerektirecek bir durumda önceden çıkarır, yavaşlayinca ayağınızı yere koyarsiniz.
Alıştıktan sonra zaten hemen çıkarabilirsiniz zamanla oluyor.
İnanın çok çabuk alisiliyor.

Bence en önemli nokta kalleri doğru açıyla konumlandırmak... Onunla ilgili videolar var incelemenizi öneririm

• Beğen
@IAMCYCLING
sketch-1500124167998.png
bu vida olması lazım ;)

• Beğen
Tepkiler: IAMCYCLING
Geri