Liberi Spiritu
Hüseyin EROL
- Tepki
- 754
- İsim
- Hüseyin
- Başlangıç
- 2015—16
- Bisiklet
- b'Twin
Bir süredir kafamdaydı kilitli pedala geçmek. Öncesinde uzun uzun araştırdım tabi; kullanım şekli, faydaları, dezavantajları gibi konuları.
Geçen ay başında eski model Sidi marka bir ayakkabı aldım. Geçtiğimiz gün de tameryc'den kilitli pedalları almak nasip oldu. Neyse kaller uymadı, yeni alındı değiştirildi filan derken montajı da yaptım pedalların.
Malumunuz bisikleti odada tuttuğumdan dolayı dedim -tabi o kadar araştırdık mal gibi yola atmayayım kendimi düşer şaşarız- alıştırma mahiyetinde bisikletin üzerine çıktım ve bir elim duvarda hafiften seleye yerleştim.
Ayakkabıyı pedala kilitledim demeye kalmadı dengemi kaybetmemle birlikte kendimi bisikletle beraber çuval gibi yerde buldum :islik: Tabi düşerken hareketim tamamen kısıtlandığı için -belden aşağısı sanki felç geçirmişcesine- tamamen hareketsiz olunca sağ kolumu masaya çarptım. İşte o an gözüme Neo'nun apartmandan atla(yama)dığı sahne geldi; herkes ilk seferinde düşer
Kısacası düştük. Sağ kolumda ufak bir sıyrık, hafif bir kaburga ağrısı tabi bir de surattaki o ne idüğü belirsiz gülümseme :rolleyes:
Bir süre daha tak-çıkar denemelerimi sürdüreceğim. Sertlik ayarını minimum seviyede tutuyorum. Mümkün mertebe -bir cesaret çıkarsam- şehir içinde tek kilitle gitmeye de özen göstermem gerek alışana kadar. Varsa tavsiyelerinizi dinlemekten zevk duyarım.
Herkese keyifli pedallamalar.
Malumunuz bisikleti odada tuttuğumdan dolayı dedim -tabi o kadar araştırdık mal gibi yola atmayayım kendimi düşer şaşarız- alıştırma mahiyetinde bisikletin üzerine çıktım ve bir elim duvarda hafiften seleye yerleştim.
Bir süre daha tak-çıkar denemelerimi sürdüreceğim. Sertlik ayarını minimum seviyede tutuyorum. Mümkün mertebe -bir cesaret çıkarsam- şehir içinde tek kilitle gitmeye de özen göstermem gerek alışana kadar. Varsa tavsiyelerinizi dinlemekten zevk duyarım.
Herkese keyifli pedallamalar.