Scudo Sports

Merhaba SPD, hadi düşelim!

Liberi Spiritu

Hüseyin EROL
Tepki
754
İsim
Hüseyin
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
b'Twin
Bir süredir kafamdaydı kilitli pedala geçmek. Öncesinde uzun uzun araştırdım tabi; kullanım şekli, faydaları, dezavantajları gibi konuları. :harika: Geçen ay başında eski model Sidi marka bir ayakkabı aldım. Geçtiğimiz gün de tameryc'den kilitli pedalları almak nasip oldu. Neyse kaller uymadı, yeni alındı değiştirildi filan derken montajı da yaptım pedalların.

Malumunuz bisikleti odada tuttuğumdan dolayı dedim -tabi o kadar araştırdık mal gibi yola atmayayım kendimi düşer şaşarız- alıştırma mahiyetinde bisikletin üzerine çıktım ve bir elim duvarda hafiften seleye yerleştim. :kyfmyrn: Ayakkabıyı pedala kilitledim demeye kalmadı dengemi kaybetmemle birlikte kendimi bisikletle beraber çuval gibi yerde buldum :islik: Tabi düşerken hareketim tamamen kısıtlandığı için -belden aşağısı sanki felç geçirmişcesine- tamamen hareketsiz olunca sağ kolumu masaya çarptım. İşte o an gözüme Neo'nun apartmandan atla(yama)dığı sahne geldi; herkes ilk seferinde düşer :koptum: Kısacası düştük. Sağ kolumda ufak bir sıyrık, hafif bir kaburga ağrısı tabi bir de surattaki o ne idüğü belirsiz gülümseme :rolleyes:

Bir süre daha tak-çıkar denemelerimi sürdüreceğim. Sertlik ayarını minimum seviyede tutuyorum. Mümkün mertebe -bir cesaret çıkarsam- şehir içinde tek kilitle gitmeye de özen göstermem gerek alışana kadar. Varsa tavsiyelerinizi dinlemekten zevk duyarım.

Herkese keyifli pedallamalar. :harika:

Scudo
3 gündür kullanıyorum. Direk yola çıktım. Hiç alıştırma yapmadım yani. Şu an azami saatte 70 km ile gidiyorum. Siz evde bu hale geldi iseniz tekrar düşünmem lazım heralde :confused: Geçmiş olsun.

@Liberi Spiritu

Alışma sürecinizi trafiğe kapalı bir alanda yapınız. Hareket etmeden sabit durarak yapacağınız alıştırma, size fayda sağlamayacaktır.

Dostum spd ile çok güzel düşünür ben denedim düştüm. Çok güzel oluyor tam artistlik yapayım derken hatunların önünde düşersin. Yandan mal bir arkadaşın şaka olsun diye bisikletin önüne atlar durayım der düşersin. Ama güzel düşersin çaresizce ayağını çekersin çıkmaz o yarım saniye çok uzun gelir düşüne düşüne düşersin yana doğru sonra alışırsın ayak otomatik çıkar yerinden ama o hatunlar birdaha denk gelmez :D

@ÇaNakkaLeRuHu dostum bir hafta iddalı konuşmak için erken olmuş bugün bu cümleyi kurdun ya yarın senin önüne de mal birşey atlar pişman olursun. :D:koptum:

@mhtozel

Bir iddiam olduğunu söylemedim zaten. Henüz yapmadım ALLAH (C.C.)'a şükürler olsun. İnşaAllah kimsede tecrübe etmez. Temennim bu.

@Serkan Mıstınoğlu

Ben 3 gündür kullanıyorum. Henüz düşmedim ALLAH(C.C.)'a şükür. :harika::)

@ÇaNakkaLeRuHu

mha6q.jpg

@Serkan Mıstınoğlu

İngilizce bilmiyorum Serkan bey. Türkçe alabilirmiyim please :komik: Google amca bazen yanlış çevirebiliyor uğraştırmayın beni şincik ..

"Şu adama bir kurabiye verin" gibi bir şey çıkıyor Google amcada. Doğrumudur ? Cehalet kötü işte ne yaparsın...

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Geçen akşamlarda deneme olarak kullandım ayakkabı bana büyüktü yinede hiç sorun olmadı trafiğe de çıktım :D . Binmeden önce nasıl takılıp çıkarıldığını iyicene kafaya soktum. İlk hız aldığım ayağı taktım , hızlandıktan sonra diğer ayağımı taktım. Unutmamak için sürekli içimden tekrar ediyordum nasıl çıkaracağımı, kafamda sürekli "yana doğru çıkarılacak " diye tekrar ediyordum . Evin içinde denemek daha doğrusu olduğun yerde denemek bence daha tehlikeli.
Bu arada shimano 40-39-41 arası spd ayakkabısı olup satmak isteyen olursa mesaj atabilir. sıfır alacak param yok :d

Düzenleme : Bu arada geçmiş olsun .

Selam. Yolda giderken durmak istediğinde iki ayağını birden kurtar pedaldan bir müddet. Tekini kurtarıp tekini kilitli bırakınca kilitli tarafa dengen kayabiliyor.

@Liberi Spiritu
Daha çok düşeceksin,bisikletin doğasında var bu. Düşmemiş bisikletçi yoktur,henüz düşmemiş bisikletçi vardır. Asıl ilginç olanı 60 km.hızla yokuş aşağı giderken veya 35 km.hızla giderken araba çarpınca (ikiside başıma geldi) ayakkabıların anında kilitli pedallerden kurtulması durumudur.Bu tür acil durumlarda sen zaten ayaklarını pedallerden kurtarmayı aklına getiremiyorsun zaten, çarpışmanın etkisiyle bir şekilde kurtuluyor ayaklar bisikletten.Sen hep minimumda tut o ayarı yine de.

@Aytaç DİREK

Hatta ayakkabıların cırtlarını bile biraz gevşek bırakmak da işe yarıyabilir gibi geldi bana.

@Aytaç DİREK Aslında bir süre dizlik dirseklik kullanma fikri bile geçmedi değil kafamdan. MTB'de olsa belki de yol bisikleti üzerinde çok sırıtır diye vazgeçtim kafamda hemen :islik:

@ÇaNakkaLeRuHu Cırtları gevşek bıraktığım zaman daha zor çıkartıyorum gibi geldi bana. Diğer türlü sıkı sıkıya olduğu zaman ayağımda daha güven veriyor bana sanki :)

• Beğen
Tepkiler: ÇaNakkaLeRuHu
Gidonu duvara dayayın, sonra sürekli tak-çıkar yapın. Teker yaparken spd ayağımdan çıkıyor bunun için taktik alabilirim. Ben ayar mekanizmasında 23 kademe saydım, şu an 8. sertlikte.

@Aytaç DİREK

Ne bileyim ALLAH (C.C.) korusun kaza anında ayakkabı çıkar o şekilde diye düşündüm. Hafif gevşek kullanıyorum o yüzden. Tam sıkmıyorum.

Şans mıdır bilmem ama spd hiç düşmeme sebep olmadı. Hatta spd sayesinde defalarca düşmekten ve kontrol kaybından kurtuldum. (Orman içinde, arazide hızla inerken yola düşmüş bir kütük veya beklenmedik bir kaya parçasına denk geldiğinizde kilitli pedal sayesinde kolayca zıplıyorsunuz üzerinden)
Trafikte de kullanıyorum, en fazla tek ayağı serbest tutuyorum. Bisiklet süren herkese tavsiye ederim kilitli pedalı.
Yakında yol bisikletine de başlıyorum onda da spd kullanmayı planlıyorum kesinlikle.

Durmaya karar verdiginizde yavasca cevirin cikar ve ayak tabani ile surup diger ayagida cikarin boylece dusmezsiniz unutmayin ve bocalamayin sayet yapmazsaniz dusersiniz cesur olun ve sakin

Özel bir adı var mı bilmiyorum ama, bisiklet hareketsizken ayaklarınız pedalda dengede durmaya çalışın. Her dur kalkta pedal düşünmez, harekete hızla başlayabilirsiniz böylece. Taşlık arazide de dikkatle geçilecek yerlerde işe yarıyor bu yöntem. Tüm işler gibi bisiklettede, yavaş gitmeyi hatta gitmemeyi öğrenmek lazım en başta.

Geri