Scudo Sports

Merhaba Eskişehir - 5,6,7 Mayıs 2006

Valla, sizin durumunuzdan öyle iyi anlıyorum ki; diğer taraftan kullandığınız minik smilier de zaten halimizi gayet güzel anlatıyor.

Tebrikler, teşekkürler.

Scudo

Teşekkürler bizden Mesut Bey.. görmediğimiz yerleri, hünerli ellerinizden sanal da olsa gezme imkanı buluyoruz..
Foruma ekleme kısmı içinse laf hazır :D "Gülü seven dikenine katlanır" :D

Foruma dün üye olan sutozu "Gökhan".. Fotoğraf Eskişehir'den.. Foruma hoşgeldin aga :D
http://img87.imageshack.us/img87/8493/gokhan5ua.jpg

Ben bu muhteşem fotoya:)eek: ) özel ve koskoca bir T E Ş E K K Ü R göndermek istiyorum.
Dizlerinizdeki dizlikler ve down-hill kaskınız için ise T E B R İ K ediyorum. ;)
Darısı da omuzluk ve dirsekliklere olsun. :eek: ;;)

• Beğen
Tepkiler: sutozu

Özcan, Eskişehir ekibiyle gerçekleştirdiğiniz gezi gerçekten mükemmel... Eskişehir ekibine ve sana paylaştığınız için teşekkürlerimi iletiyorum... Bu arada sormak istiyorum; kamp yaparken gece uyku tulumlarınız sizi koruyabildi mi?

başta oymak başınız :D murat abi olmak üzere hepinize paylaşımlarınız ve mükemmel fotograflarınız için tşkler diliyorum.Gezilerinizin devamını bekleriyorum. Bol pedallı günler

• Beğen
Tepkiler: Murat CER
Teşekkür ve saygılar bizden Süleyman Ağabey. Eskişehir'e eksiksiz gitmeye çabalarken, uyku tulumunu evde unutmuştum. Herşeyini paylaştığı gibi sağolsun Murat fazla uyku tulumunu verdi, onunla bir problem yaşamadım. Hatta uyuyabilmek için tulumun bir kısmını açmıştım. Fazlasıyla sıcaktı diyebilirim. Tulum, çadır, kamp yeri.. hepsi süperdi..

Benim uyku tulumunun detaylarını hatırlayamıyorum. Eve gidince bakar ve sana email ile bildiririm. Tulum için acele etme, beraber bakarız.. Sanırım alt limit -1 veya -7 idi..

wallaha action daha ne die bilirim ki bu hafta sonu gene patlatıyoruz faaliyeti duyun arkadaşlar

güzel bir gezi olmuş ve muhtesem fotograflar
eskişehir de bile(esk li olduğum için..) birsürü yer var gidilmedik,görülmedik..vay be :)
o fotografı da yolla ama bence hbrsiz cekilmiş sisli havada odun toplarken mavi yağmurluğu ile kim yürüyrsa..o fotograf işte çok güzel..onu da yolla:)
sevgiler..

Mavi yağmurluğu ile o çok güzel Murat. Fikir için tşk.ler Semra.. iki fotoyuda bir ara yollarım artık yarışmaya.. Senin beğendiğin foto çekilirken dolu yağıyordu.. Hemde takır, takır :Ahhh-1660

kamp alanına ulaştık, çadır kurmak için en uygun noktayı bulmak için çabalıyorduk ki yağmur atıştırmaya başladı, haliyle yağmurdan korunabileceğimiz bir ağaç altı aramaya devam ettik.yağmur kendini hissettirmeye başladığında çadırı kurmuştuk.kuru kalması gereken ne varsa çadırın içine gelişi güzel attık, bi de cenap'ı soktuk çadıra, eşyaları düzene koysun ve aramızda bir kişi kuru kalsın diye :) ateş yakmak gerekliydi.ateş içinde odun toplamak..yağmura aldırış etmeden bir iki tur odun taşıdım..sonra şıpırtılar tıpırtıya, tıpırtılar takırtıya dönüşmeye başladı..o anda hemen bi ağaç gövdesi bulup saklanmak zorunda kaldım.altımda tayt vardı fotoda da görüldüğü üzere ve yağmurdan ıslanmış, rüzgardan üşümüş bacaklarıma çarpan dolu taneleri epey canımı yakmıştı.görülmeye değer müthiş bir an oldu...
sağolsun özcan görüntülemiş..aynı koşullar hatta daha da beteri olacağını bilsem yine giderim..

yağmur kesildiğinde...yağmur kesildiğinde iç çamaşırım dahil kuru nokta kalmadı vücudumda..

Murat, anladığım kadarıyla hava sıcaklığı 9-10 derece civarındaydı galiba... Uyku tulumunun üzerinde yazması gerekir, acaba hangi derecelerde koruyor... Yaylalarda kullanmak üzere yeni bir uyku tulumu almak istiyorum... Geçen yıl bir tane almıştım ama, yaylalarda koruma derecesi galiba yeterli olmayacak...

abi dediğin gibi tulumun bi yerlerinde yazmalı ama göremedim.
hatırladığım kadarıyla -17 extrem, -10 comfort değerlerine sahipti.bu tulumla kuru kalabildiğim bir çadır ve kaliteli bir matla kar üzerinde çok kamp yaptım ve sorun yaşamadım.bir de dikkat edilecek konu kullanmadığınız zamanlarda tulumu mümkünse ayak ucundan asın. aksi halde elyaf sıkışarak koruma özelliğini yitiriyor.

Çok doğru bilgiler. Tulumu çantasında tıkılmış bir helde tutmamak en iyi yöntem, ayrıca kullanmadan önce muhakkak kabartmalı. Yastık kabartıyormuş gibi vurarak. :) Hatta gidiş geliş esnasında çantasına, torbasına tıkarkende katlayıp, top ederek koymak yerine, torbasına bir ucundan sokup, bastıra bastıra ( böylece her zaman aynı yerinden katlanmış olmaz ) tıkılabilirse daha iyi olur diye biliyorum.
Ayrıca markasız, kalitesiz, onaysız malzemelerin üzerlerindeki bilgiler çok doğru olmayabilir. Biraz paraya kıymakta fayda var. 300 gram ağırlıktaki malzeme ile dolu tulumlara -25 yazıldığını bile gördüm de. :)

Evet, bu bilgilere ben de katılıyorum... Benim geçen yıl aldığım çok ucuz uyku tulumunun derecelerine bakıyorum; Konfor +22, Limit 16, Ekstrem +10 derece yazıyor... Yani ısı +10 derecenin altına düştüğü zaman kesinlikle korumaz... Benim almam gereken uyku tulumu +2, +3 konfor derecesinde koruması gerekir... Aslında almışken hem hafif, hem de 0 derecenin altında seviyelerde koruyan bir uyku tulumu almak lazım... Ama ürünün fiyatı da bu özelliklere göre belirleniyor...

konu iyice mecraandan kaydı, olan oldu :)

abicim, benim tavsiyem hafiflik istersen -5 yada -10 extrem değerlerine sahip kaztüyü uyku tulumu almandır.kaztüyü elyaf dolguya göre hem daha hafif hem daha sıkışabilir hem de daha konforlu ve koruyucudur.

tek ve çok büyük dezavantajı asla ve asla ıslanmamalı..

Bende Salewa Dreamlight 250 modeli var. Tam emin değilim, ama sanırım ördek tüyü (turuncu/siyah). Konfor +26/+16, extreme -7 değerlerde. Torbasında iken normal uyku tulumlarının 1/3'ü kadar yer kaplıyor. Ağırlık olarakda 860gr. Paraya kıyacaksan beraber bakabiliriz Süleyman ağabey. Sanırım bu sene Dreamlight 280 getirmişler. Fiyat olarak da bu tip üst seviye ürünler 50 ile 100 € civarından başlamaktadır. Tabi daha pahalıları da mevcut.. Kullanmadığım zamanlarda elbise dolabımda, askıda tutuyorum.. Ve yukarıdaki bilgilere aynen katılıyorum.

oncelıkle bayramını kutluyorum erhan ben gokhanın kardesı su anda askerde olmam ınsallah bırgun bu guzelllıkler ıcersınde eskısehırın muthıs dogasında hep beraber olmak dılegıyle hoscakal.bu arada fotolar cok guzel

@dümenci
Way kardesım erhan(dumencı erhan)senı cok ozledık,ınsallah kazasız belasız allah senı bızlere bagıslar.Eeeeee forumda parmak ısırtacak fotograflar ve vıdeolar gorur dıımı ya.Ayrılmaz freerıder'lar Bulent(nayloncu),Gokhan(sutozu,Erhan(dumencı):D :D :D :D :D Eksık tamamlanınca bomba olacak....!

Geri