Scudo Sports

Menisküs

benim de dizimde benzer bir sorun var.çöküp kakarken çatır çutur sesler geliyor, merdiven çıkarken batma oluyor, bazen dizim boşalıyor düşecek gibi oluyorum.herkezin verdiği genel taı menisküs ama;
Bunun için 4 -5 sene önce doktora tedavi oldum benden mr istedi çektirdim bana acil menisküs ameliyatı olman gerekli dedi ve düzgün bir açıklama yapmadı.Bende ikna olmadım çeşitli dizlikler denedim çok az da olsa yardımını gördüm ama yazın çok zor oluyor.Zamanla ağrılarım artmaya başladı ve sıkıntı yaratmaya başladı Tekrar doktora girmeye gerek duydum ve sonucunda; çok basit bir muayene ile menisküsde hiç bir sorun olmadığını dizimdeki eklem arasındaki kıkırdakların daha önce yapmış olduğum ağır spor sebebi ile zedelenip bozulduğunu tüm yaşağıım sıkıntıların bunlardan olduğunu söyledi.Sonuç bacaklarımı zorlamadan spor yapmam geretiği, diz çöküp veya bağdaş kurup oturmamam, dizlerimi kırıp çok durmamam gerektiği.bunlara uydum ve şu an eskiye oranla çok çok daha iyiyim.

Kısacası muayene eden doktor çok önemli.Ben eyüp balattaki orahayim hastanesinde muayene oldum, orayada gözükmeni tavsiye ederim doktorun ismini hatırlamıyorum 1 sene kadar oldu prof tu galiba.

Scudo
@Ömer Faruk MUMCUOĞLU

geçmiş olsun,siz çözüm bulmuşşsunuz,yanlış anlaşılmasın ,bu tür sorunlarda prof,doç vs önemli değil bunlar ünvan ,alınma şekilleri var,o yüzden dr seçereken bunlara takılmayın derim.

@Ömer Faruk MUMCUOĞLU

şikayetlerimiz ortak. muhtemelen aynı durumdayız. yaşlı adam gibi oldum, ağrıdan ayakta duramıyorum.

balatta orahayim hastanesini ilk kez duydum. ilk fırsatta oraya muayene olacağım. sanırım ortopedi için tel prof. vardır hastanede, ona muayene olurum.

yardımınız için teşekkürler.

@serhat1923

ufak bir hastane vakıf hastanesi olması lazım ama genel olarak çok ilgileniyorlar. telefonuna internetten ulaşabilirsiniz.

@Fırat Dizman

evet haklısınız. doktorun adı aklımda kalmadığı için o şekilde belirttim.

@serhat1923

Egzersizlere başlayalı yaklaşık iki hafta oldu ve eskisine göre daha iyi diyebilirim, yine de performans yapacak düzeye gelene kadar uzun bir süre geçicek sanırım. Uzun süreli yürüyüşlerde ağrı ortaya çıkıyor yine ama eskisine göre daha hafif, merdiven iniş çıkışlardaki ağrı ise tamamen ortadan gibi.
Geçen Pazar bende Rivathlon'daydım ama izlemek için tabii, dizinin durumuna göre yarışa katılman umarım ilerde sorun çıkarmaz.

Geçirdiğim ufaj çaplı bir motosiklet kazasında dizimdeki yan bağların bir kısmıyla menüsküste yrtılma olmuştu 4 sene önce. Metal destekli dizlik kullandım 90-100 gün kadar şişlik geçti ama doktor hiçbir zaman tam iyileşmeyeceğini söyledi. Dizimle ne zaman ters bir hareket yapsam hep sonuç inanılmaz bir acı ve dizimde kayıp tekrar yerine oturma gibi bir his ve şişlik oluşması. O yüzden Futbol oynarken dizlik kullanıyorudum ama sağ dizim üzerinde ani dönüşler yapamıyorum . Bu yüzden Futbolu bıraktım... Çok şükür ani hareket yapmadığım sürece bisiklette bir problem yaşamıyorum. Zaten Doktorun demeside koşu, bisiklet sürmek gibi sporları yapmanda sakınca yok. Yasak olanlarsa futbol, basketbol gibi ani dönüşler yapılabilen sporlar. ve Kayak,Snowbord gibi hayalini bile kurmadığım sporlar... Yüzmede sakıncalı olabilirmiş. Çünkü anlattığım gibi dizim kayıp yerine otururmuş gibi olduğunda inanılmaz bir acı ve kilitlenme hissi yaşıyorum. o anda suyun içinde olduğumu düşünemiyorum ve sakıncalı olduğunu biliyorum. İşte böyle arkadaşlar...

uğur kocaağa , ozgur_pars , Ömer Faruk MUMCUOĞLU

sabit ayakta dururken ağrı ya da batma hissi oluyor mu sizde?
ne kadar uzun süre ayakta durunca rahatsızlık hissediyorsunuz?

ben çok uzun yürüyüşler dışında yürürken rahatsızlık duymuyorum ama sabit olarak 2 dakika bile ayakta duramıyorum.

Çok şükür benim ayakta dururken,koşarken,spor yaparken ters bir hareket yapmadığım sürece hiçbir ağrım sızım yok. ne zaman çok ters ani bir hareket yaparım o zaman dizim 10 dakikada balon gibi olur ve 1 hafta kadar acı duyarım. Şükürki uzun zamandır böyle ters bir hareket yapmıyorum. size geçmiş olsun. tekrardan...

selamlar bende 1 kaç hafta önce menüsküs şüphesiyle mr çektirdim dejenerasyon ibaresini gördüm doktorum çok ciddi bir şey olmadığını ama dizimi zorlamamam gerektiğini söyledi.ayakta durunca ağrı dizi bükmede hafif ağrı şikayetlerim vardı.1 hafta önce yüksek kadansla ilgili yazıyı okudum ve ağrılarım devam ederken bisiklete yüksek kadans pedal çevirerek bindim daha ilk binişte ağrılarım azaldı ve kendimi daha iyi hissettim.durumunuzn ciddiyetini bilmiyorum ama bence çok faydası olacak.

@soner kulak

geçmiş olsun.

bisiklete yüksek kadans pedal çevirerek binmeyi açıklayabilirmisiniz? ben bisiklete yabancıyım, bisiklet terimlerini anlayamıyorum.

Kadans;Dakikada çevrilen pedal sayısıdır..

Örnek olarak:Zincirimiz önde en büyük dişlide,arkada ise en küçük veya bir üstündeki dişlide diyelim.Bu durumda 60 kadans ile(dakikada 60 pedal çevirerek) bisikleti kullanacağımıza,zinciri önde orta dişliye alıp,arkada küçük dişlide veya bir üstünde olacak şekilde, zorlanmadan dakikada 80-90 pedal çevirerek bisiklet kullanmak,dizleri daha az yorar...

Evet hocam aynı olay banada olmuştu çok şaşırdım sol ayak diz kapağım halı saha maçından sonra ağrımaya başladı sabah kalktığımda ise sol ayağımı düz tutunca sanki ayağım geriye kırılmış gibi oluyor ve acı veriyordu ben sol ayağımı hafif kırarak yürüdüm tekrar denedim ara sıra düz tutmayı ama olmadı gene acı veriyordu bu olay öğle saatine kadar devam etti sonra bende birde bisiklete bineyim belki geçer diyerek bindim ve baya mesafe gezdikten sonra ayağımın iyileştiğini fark ettim şimdi allaha çok şükür ayağım iyi durumda gerçekten bu bisikletin kıymetini ve kadans olayını çok iyi anladım arkadaşımın dediği gibi ön pedaldaki dişlilerde ortadaki ikinci dişli ve arkadaki rublede 5-6-7 kullandım ve hala öyle kullanmaktayım söylemek istedim bu arada çok iyi bir konuya değinilmiş :) bisikletimi seviyorum teşekürler saygılarımla...

Sağ dizimden iki defa ( Açık ve atraskopi ) menisküs ameliyatı oldum. 4 ay öncede ön çapraz bağ ameliyatı oldum sol dizimdede menisküs yırtığı var. ön çapraz bağ ameliyatı olmadan önce dizlerimde sürekli ağrılar oluyordu. Ayakta çok fazla kalamıyordum. Ön çapraz bağ ameliyatından sonra bisiklet tavsiye ettiler. 2 aydır bisiklet kullanıyorum. Ağrılarım azaldı bu arada bacak kaslarımı güçlendirdim. dizim den üç defa ameliyat oldum arkadaşlar mutlaka iyi bir doktora gidin mümkünse prof olsun hatta 2 tanesine bir çok yer ticarete dökmüş hemen ameliyat edelim diyorlar. Bana kalsaydı sol dizdende menisküs ameliyatı olacaktım ama ankaradaki prof ameliyat adını bile ağzına almadı. Her ameliyatta bir dejenerasyon oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
@serkan ertan

düşüncülerinize katılıyorum,çok doğru ,sadece bir kısımda kanımca yanıldığınızı düşünüyorum.prof kısmı.çünkü akademik ilerleyişin zamanımızda çok farklı kriterleri mevcut,ayrıca birçok alanda yurt dışında bir şekilde doktora ,doç ,prof yaparak ve yine bir şekilde denkliğini sağlayarak ortada dolaşanlar mevcut.Yaşı 30 üzeri olanlar bilir,ülkemiz belli zamanlarda belli zor dönemler geçiriken,boşluktan yararlanıp veya sistemi kullanıp bu ünvanları alan kişilerde mevcut,onun için ünvanlara takılmayın.Şöyle bitireyim ,bazıları karateyi müsabaka için kurallı öğrenerek kuşak alır,bir takım sınavlarla kuşak atlar,bazıların ise hayatında sayı yoktur,yaşamak için öğrenir,tek kuşakları pantalonları düşmesin diye kullanılandır:)

Serhat bey 10 yil gecmis ustunden simdi nasil diziniz menuskusleriniz dejenarsyona bir cozum bulabilidinizmi

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
2.5 ay önce dizimin üstüne düşmüştüm. 20 gün önce mr çekildim dün raporu çıktı. Bilgili kişiler yorumlayabilir mi? 2-3 gün içinde sonuç için tekrar randevu alacağım. Günlük hayatımı etkilemiyor. Bisiklette de üst limitlerimde hafif ağrı hissediyorum.
3EF021AA-2631-4157-A1E1-B5E93A6D6386.png

2.5 ay önce dizimin üstüne düşmüştüm. 20 gün önce mr çekildim dün raporu çıktı. Bilgili kişiler yorumlayabilir mi? 2-3 gün içinde sonuç için tekrar randevu alacağım. Günlük hayatımı etkilemiyor. Bisiklette de üst limitlerimde hafif ağrı hissediyorum.
272131 dosyayı görüntüle
Dizinizde birşey yok…1/2 hafta dinlendir yeter..sonra devam

• Beğen
Tepkiler: Ekincan
272131 dosyayı görüntüle
Radyologların yorumlamalarına pek güvenmeyin derim naçizane. Farklı radyologlar farklı yorumlayabiliyor ya da göremeyebiliyorlar. O nedenle iyi bir ortopediste de görünmenizde fayda var.

Geri