Scudo Sports

Menisküs yırtığı ve kist..

Tepki
1
Arkadaşlar eskiden beri bisiklet kullanırım ama amatörlükten çıkalı 4 hafta kadar oldu ve amatörlükten çıkar çıkmaz 2 hafta sonra dizimde kütleme sesleri oluştu ve 2 hafta bisiklet sürmedim 3 gün önce doktora gittim.
amatörlükten çıkınca (uzun turlara başlayınca) olanlar oldu. Yeni başladığım için de bi ton masraf yaptım bisiklete...
sonuç: nur topu gibi medial menisküs korpusta horizontal yırtık ve 8mm lik kistim oldu ve daha nice dejenerasyon...
Siz siz olun ısınmadan sakın yollara çıkmayın... Ve dizlerinizi zorlamayın... Yüksek kadans kullanın...
Ve aklıma takılan bir soru var içinizde böyle bir sorunu olup bisiklete devam eden var mı?
Psikolojim bozuldu ve bisiklet süremiyorum artık...

Scudo
Çook geçmiş olsun, acil şifalar dilerim. Bisikleti olabildiğince yüksek kadans kullanmalısınız dediğiniz gibi, ve kesinlikle turlara çıkmadan önce temel vücut hareketleri yaparak 10 dakkada ısınmanız sonra da Bisiklet sürmeye başladıktan sonra yine en az 10 dakika kolay çevirebildiğiniz fazla efor gerektirmeyen viteste 85-90 rpm kadansla pedal çevirmek gerekli,
bunlardan sonra yavaş yavaş yüklenmek daha yerinde olacaktır tabiki en az 80 rpm sınır olmalı, yokuşlarda rpm azaltılması diz ve diz bağlarını çok zorlamaz, performans istenmedikçe yokuşta yüksek kadans çevirmenize çok gerek olmaz..

• Beğen
Tepkiler: tankut koyuncu
geçmiş olsun :S umarım en kısa sürede eski sağlığınıza kavuşursunuz...

• Beğen
Geçmiş olsun.
3-4 farklı doktora gitmenizi öneririm.Yaşadığım diz probleminde böyle yapmıştım.Problemimle ilgili hepsi farklı şeyler söylemişti.Doktora gittiğinizde soru sormaktan çekinmeyin.Hatta merak ettiklerinizi bir kağıda yazın öyle gidin.Nedense rahatsızlıklar hakkında bilgilendirmemek ya da konuşmamak için can atıyorlar.Yoğunluktan onlarda kendilerince haklıdır belki ama 60 saniyelik dahi olsa hastayı bilgilendirmek zor birşey değil.

• Beğen
Hepinize cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar bir doktora daha gidicem yarına randevu aldım balkalım o ne diyecek sonucu buradan bildiririm. sağlıcakla..

Benimde sağ dizimde menisküs var malesef... Motorsiklet kazasıyla oluştuğunu düşünüyorum. İşin ilginci motor kazasından sonra bisiklete başladım ve 6-7 ay hergün kullandım ve uzun turlara çıktım. Çok çok nadir sağ dizimde özellikle yürüyüş yaparken 1-2 saniyelik sancıya benzer ağrı hissediyor, akabinde hiç birşey olmamış gibi hareket edebiliyordum. Bu bahsettiğim ağrı 6-7 aylık süreçte 2 kez falan olmuştur... daha sonra kış geldi, bisiklet bir rafa kaldırıldı ve bu dönemde hiç bisiklete binmedim 3-4 ay sonra gece ağrıları baş gösterdi ve giderek artan ağrılardı bunlar, dayanamayıp doktora gittim ve menisküs cevabını aldım :( ama hala bisiklete devam ediyorum. Yüksek kadans olayını denedim. Çok yüksek kadansta çevirdim ve sonuç çok kötü oldu :D eve geldiğimde şiddetli bir ağrı... daha sonra hani derler ya "kayısı kıvamı" diye, pedalları o şekilde ayarladım ve eve geldiğimde eskisi kadar ağrı hissetmediğim gibi her turdan sonra gece ağrılarımın daha da azaldığını hissediyorum. Bacak kaslarının gelişmesi menisküsün en büyük dostu biliyorsunuz, bunu da en iyi bisikletle yapabileceğimi düşünüyorum :)

Bende bugün diz ağrılarım sebebiyle doktora gittim ve bana meniküsünü çok zorlamışsın bisiklete binmemelisin böyle devam edersen ileride başına çok iş açar dedi. Aslında bacaklarım kuvvetli ama neden böyle bir şey olduğunu hiç anlamadım. Lütfen bana da bir akıl verin. Çünkü bisikleti bırakmayı hiç istemiyorum.

Bende geçtiğimiz yıl çapraz bağ ve menüsküs ameliyatı geçirdim. Dizimi standart egzersizler dışında pek güçlendiremedim. Bisiklet alma kararı aldım ve günlük 25-30km yapıyorum. İnanın dizimin her geçen gün güçlendiğini hissediyorum. Doktora danışmadan bu işi yapıyorum. Şimdilik iyi ama ileride bir sıkıntı oluşturur mu bilmem.

Geri