mehmetsunu
Kaldato ile sohbeti kestim.
- Tepki
- 13.225
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Cube
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Sonuçta bisiklet dışı konular açmayacaktım ama gurme videolarındaki artışı görünce dayanamadım. Maslovun ihtiyaçlar hiyerarşisinden temel ihtiyaçlar halledilip iş keyif ve kendini geliştirme boyutuna geçince ilk sarılınan konu yeme içme meseleleri oluyor. Yeme içme ihtiyacının mitos boyutunda hikayeleştirilmesi ekşın kameraların ortaya çıkışı ile aşağı yukarı aynı döneme gelince bir gurme videosu salgını patladı gitti. Tabi bu işin başını çeken bazı kompedanlar oldu, mehmet yaşin vedat milor başlangıç atışını yaptı. Sonrası ise çorak söküğü gibi arkasından geldi. Bazen öyle enteresan videolar karşıma çıkıyorki. Adam kirlimi kirli bir kelle dükkanına gitmiş kararmış kelleleri ayıklayan adama bu işin püf noktası nedir diye yarım saat mikrofon tutuyor. Sanki karşısındaki tutankamonun gizemi. Zavallı adamda işte kelleyi alır fırına veririz diyor başkada ne desin. Buna benzer bir videoda esnafın artık canına tak demiş olacakki adam "yavv gardaş altı üstü pilav açık mert korkusuz" şeklinde bir tepkide bulunmuş idi. Yetmiyor devamında video çeken zat "işte sivas işi kelle bir ayrı, erzurum işi kelle bir ayrı kayseri kellesi bir ayrı olur" şeklinde bizi kelleci usul TUS sınavına davet ediyor. İspatı için kamerayı yönelttiği yaşlı adam önündeki kelleye yumulmuş iken protez dişlerinden çıkan "cop cop cop" şeklinde sinir bozucu yeme ünlemeleri ile dudağının bir yanında kelle parçası kalmış, dişi üzerinde maydonoz kalıntısı "coggözel dadı, nezletli" şeklinde görüş bildiriyor.
Bir diğer videoda istanbulda sırf şovu ile ünlenen çiğköfteci ali isimli bir şahısa denk geliyorum. Adam müşterisini kovmaktan beter etmekte ama müşteri sırası sokağın bir başında. Belliki Ali bu pazarlama oyununu hiç bozmadan tadını çıkarmada.
Bu gurme işini ritüel boyutlarına taşıyanlar var. Bende zamanında bu işi ilk ele alanların yemek yediği mekanlara merak saikiyle gitmiş idim. Açıkcası tamamiyle bir PR olayı. Bir numarası yok aslında işin yüzde doksanı süsleme ve şov boyutunda. Reklamdaki sloganı ters düz ederek söylemek istersen "açlık herşeydir imaj hiç bir şeydir". Güneydoğu asyada çekilmiş görüntülere denk geliyorum. Adam fareleri, yarasaları börtü böceği ballandıra ballandıra bir yiyorki.
Gurme işinde ön sıralar çoktan kapılmış olduğundan yeni ve acemi gurmelerde yer kapma telaşında. Izgarası yanık yağdan is tutmuş, karalar bağlamış seyyar kebabçıdan adeta bir italyan şef çıkarma derdindeler. Yahu adam daha yirmi yaşında daha yeni askerden gelmiş iş tutmuş.
Birde işin tv boyutu varki evlere şenlik. Sanki yemek yapmıyorlar da savaşa gidiyorlar. Yemek yerine hakaretler havada uçuşuyor, kifayetsiz bir takım insanlar yarıştırılıyor onlarda öyle bir inanç içerisindekiler ki öyle bir gaza gelmişler ki yaptıkları şey çorba, sanki atomu parçalıyorlar.
Bir diğer videoda istanbulda sırf şovu ile ünlenen çiğköfteci ali isimli bir şahısa denk geliyorum. Adam müşterisini kovmaktan beter etmekte ama müşteri sırası sokağın bir başında. Belliki Ali bu pazarlama oyununu hiç bozmadan tadını çıkarmada.
Bu gurme işini ritüel boyutlarına taşıyanlar var. Bende zamanında bu işi ilk ele alanların yemek yediği mekanlara merak saikiyle gitmiş idim. Açıkcası tamamiyle bir PR olayı. Bir numarası yok aslında işin yüzde doksanı süsleme ve şov boyutunda. Reklamdaki sloganı ters düz ederek söylemek istersen "açlık herşeydir imaj hiç bir şeydir". Güneydoğu asyada çekilmiş görüntülere denk geliyorum. Adam fareleri, yarasaları börtü böceği ballandıra ballandıra bir yiyorki.
Gurme işinde ön sıralar çoktan kapılmış olduğundan yeni ve acemi gurmelerde yer kapma telaşında. Izgarası yanık yağdan is tutmuş, karalar bağlamış seyyar kebabçıdan adeta bir italyan şef çıkarma derdindeler. Yahu adam daha yirmi yaşında daha yeni askerden gelmiş iş tutmuş.
Birde işin tv boyutu varki evlere şenlik. Sanki yemek yapmıyorlar da savaşa gidiyorlar. Yemek yerine hakaretler havada uçuşuyor, kifayetsiz bir takım insanlar yarıştırılıyor onlarda öyle bir inanç içerisindekiler ki öyle bir gaza gelmişler ki yaptıkları şey çorba, sanki atomu parçalıyorlar.