Mekke - Roma Bisiklet Turu 6.Gün (Finan Lodge - Wadi Mujeb)

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.806
Şehir
Türkiye
(link)
12 Nisan 2011 Finan Lodge – Wadi Mujeb
Merhaba Arkadaşlar,
Organik otelde muhteşem geçen gecenin ardından sabah 7′de yine ayaktayız. Kahvaltımızı yaptıktan sonra toparlanıp resepsiyona gidecek olan araçlarımıza biniyoruz. Dün geldiğimiz 7 km.lik milli park sınırları içerisinde ki yolumuzu geri dönüyoruz. Resepsiyona geldikten sonra yol için hazırlanıyoruz. Bisikletlerimizi çıkartıp kısa bakımlar yaptıktan sonra artık yola hazırız. Saat 8′de start düdüğü ile hareket ediyoruz.
(link)
Dün yine 22 km kadar içeri girmiştik, aynı yol ile geri çıkıyoruz ve Amman – Aqaba yoluna bağlanıyoruz. Hızlı bir tur olduğu için fazla fotoğraf çekemiyorum. Bu beni biraz olsun üzüyor ama yapacak birşey yok. Yine de tur çok keyifli geçiyor.
(link)
Dün olduğu gibi bugünde çöl manzarası ile pedal çeviriyoruz. Sağımız solumuz çöl…
(link)
25-30 km’de bir mola veriyoruz. Onlardan birisinden bir kare…
(link)
Çöl manzarası bir süre sonra ağaçlar ile kapanıyor. Yol kenarında yeşillik görmeyi özlemişim.
(link)
Hızla yolumuza devam ediyoruz. Bugün durağımız Wadi Mujeb ve daha yolumuz var.
(link)
Öğle yemeği molası için uygun bir yer arıyoruz. Günün liderleri bir marketin önünde duruyor, ama biraz ileride petrol olduğu için 5 km daha devam etmek istiyorlar. Bizde ayak uydurarak pedal çeviriyoruz. Petrole varıyoruz ama petrol çalışmıyor. Kapalı o nedenle kimsecikler yok. Bu kötü bir durum, durmadan devam ediyoruz. Uygun bir yer bulup yemek molası vereceğiz. Bir süre ilerledikten sonra uygun bir yerde mecburen duruyoruz. Çok acıktık, artık daha fazla gidemiyoruz.
Ağaç gölgelerine saçılıyoruz ve yemek için nevalenin çıkartılmasını bekliyoruz. Bu arada yoldaşım da dinleniyor.
(link)
Muz, reçel, ekmek, elma, armut vs ne ararsanız var menüde. Bu konuda sanırım epey şanslıyız. Karnımı tıka basa doyuruyorum.
(link)
Burada da bir tane hatıra fotoğrafı çekiliyorum. Sıcaktan yandım kavruldum. Güneş kremi vs hiç kullanmadım. Yüzümde sıkıntı yok ama ayaklarım ve kolları sızlıyor.
(link)
Moladan sonra bu yol ile turumuza devam ediyoruz.
(link)
Gün lideri Heng önde, bizler arkada pedallar hızla dönüyor.
(link)
25-30 km kadar daha pedal çeviriyoruz hızla. Sonra bir market önünde kahve molası veriyoruz. Burada çok güzel bir tesadüf yaşıyoruz. Tur katılımcısı arkadaşlarımızdan Joost’un kızı, bir tur kapsamında geziyormuş ve burada onlar ile buluşuyoruz. Bir otobüs dolusu kız araçtan inip ekibin içine katılıyor. Burada da hatıra fotoğrafları çekiliyoruz.
(link)
Ürdünlü çocuk yalın ayak dolaşıyoruz ortalıkta. Bu şekilde top oynuyor ve beni de oyuna davet ediyorlar. Bir iki topa vurduktan sonra bırakıyorum tabi.
(link)
Giderek Wadi Mujeb’e yaklaşıyoruz. Artık Dead (Lût) Gölünü görmeye başladık. Dünyanın en alçak göllerinden birisi bu. -400 metrede bulunuyor.
(link)
Bir tarafımız Lût Gölü, diğer tarafımız ise yalçın kayalıklar. Kayalıklarda birçok kuş sesi geliyor. Araçlar için durup fotoğraf çekmek, o nedenle biz şanslıyız. Yol dar olduğu için büyük tehlike oluşturuyor.
(link)
Manzaramız çok güzel ve keyifle pedal çeviriyoruz.
(link)
(link)
127 km sonunda Wadi Mujeb’e ulaşıyoruz. Çok güzel bir köprüden geçerek varıyoruz buraya. Odalarımıza yerleşmek için bekliyoruz.
(link)
Bu bekleme sırasında soğuk biralarımızı Lût Gölü manzarasında yudumluyoruz. Tuz oranı çok yüksek bir göl burası.
(link)
(link)
Bungalow tarzından ki odalarımıza yerleşiyoruz. 3 kişi kalıyoruz bugün. Alican, ben ve Ruurd ile birlikte. Odaya yerleştikten sonra göle girmek isteyenler giriyorlar. Ama ben girmeyenler arasındayım. Gidip hemen duşa giriyorum. Günün yorgunluğunu üzerimden atıyorum ve rahat rahat dolaşmaya başlıyorum. Yarın off günümüz olduğu için taytımı da yıkıyorum ve kuruması için dışarıya asıyorum.
Kaldığımız odanın manzarası…
(link)
Göle giren arkadaşlar… Keyifle yüzüyorlar…
(link)
http://www.pedalla.com/wp-content/uploads/2011/05/MG_5189.jpg
Bu da odamızın dışarıdan görünüşü…
(link)
Makinemi aldım çevreyi dolaşmaya başladım. Çevremizde hiç bir yerleşim yeri yok. Yol üzerinde bir polis noktası ve inşaat şantiyesi var o kadar. Otel vadiye gizlenmiş durumda.
(link)
(link)
(link)
Gölün tuz oranının ne derece yüksek olduğunu buyrun siz gözleriniz ile görün. Taşların üzeri tuz tabakası ile kaplanmış.
(link)
Yarın off günümüz olduğunu söylemiştim. Plan Amman’a gidip gezmek ve Prens Al Hasan’ı ziyaret etmek. O nedenle bisikletlerimizi kamyona yükleyip Amman’a gönderiyoruz.
Güzel bir akşam yemeğinin ardından odalarımıza çekiliyoruz. Biraz vakit geçirdikten sonra uykuya geçmek an meselesi oluyor.
Gün Toplam Km: 127,38 | Ort. Hız: 24,2 | Max. Hız: 67,5 | Bisiklet Kullanma Süresi: 05:14:45
Tur Toplam Km: 612,43
Güzergah Haritası: Finan Lodge – Wadi Mujeb
(link)
Sevgi ve Saygılarımla…
 
Scudo

Talha Ateş

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
643
Tepki
605
Yaş
54
Şehir
Isparta
Bisiklet
Bianchi
Çok süper, etkileyici. Başarılar dilerim.