Scudo Sports

Mekanik mi Hidrolik mi?Hangisinin Parçası kolay bulunur?

hasan hocam hava yapar civa yapar. yağı tuzlu yaptırması tuzlu diyorlar. Kafam allah bullah oldu.

Scudo
hocam bisikleti ters çevirirseniz ve yagı da az bir şey eksikse hava yapması kaçınılmazdır zaten.

Sizin almayı düşündüğünüz bisiklette hangi fren seti var bilmiyorum ama bende yaklaşık 2 senedir avid juicy 5 var.Şimdiye kadar ne bakımdı ne havaydı hiçbi sorunum olmadı.Bi kaçkez balataları temizledim onlarıda azıcık el beceriniz varsa emin olun yaparsınız.Bende karadenizdeyim yağmurlu havalarda v frene göre emin olun çok daha güvenli ve rahat.Yani sorun yaşayanlar yok değil tabikide var ama bilmiyorum yani ben kendi yaşadıklarımı aktardım size.2 senedir sorunsuzca kullanıyorum çokda memnunum yeni gibi de tutuyor.

forumda okuduğum kadarıyla D frenler ikiye ayrılıyor...

1-hiç sorun çıkarmayanlar, maliyetli olmayanlar
2-sorunu bitmeyenler, maliyeti yüksek olanlar...

yine forumdan okuduğum kadarıyla D fren kullanan bisikletçiler de ikiye ayrılıyo...

1-Hiç sorun yaşamayanlar (sorun oldu mu kolayca halledenler de buna dahil)
2-başı dertten kurtulmayanlar

yine forumdan okuduğum (ve kullandığım) kadarıyla V frenler de ikiye ayrılıyor

1-Pabucu değiştirilmesi gerekenler
2-Pabucu değiştirilmesi gerekmeyenler

bu sınıflama tercih yapmanızı kolaylaştırır belki :)

(benim kolaylaştırdı, V'yi tercih ettim, etmeye de devam edicem... yağmur çamurda biniceksiniz de downhill mi yapıcaksınız yani... süratiniz 70'lerde 80'ler de mi gezicek... ben de V fren diyen arkadaşlara katılıyorum, işinizi fazlasıyla görür...)

Biraz mekanik bilgisiyle halledilemeyecek hicbir sorunu yok hidroligin.

Basi beladan kurtulmayan hidrolik kullanicilari ne kullaniyor ve nasil kullaniyorlar cok merak ediyorum.

@Levent Sönmezer

Mesela kim??

abiler ve arkadaşlar Salcano 212 HD istiyordum bana göreydi dayanıklı diye. araştırmalara ve milletin söylediklerine göre dayanıklı diyorum tabi. ama Freni bakayım derken böle bir söylentiler oldu. ben karadenizde kullanıcağım için buranın çamuruda yağmuruda bitmeyecek. Hidroliğin bakımını kendim öğrenebilirim. Sorun şurda aldığım zaman 1-2 ay içinde sorun yaparsa ne halt yerim bilmiyorum :)) V frende dandik bisikletlerde kullandım hiç doğru düzgün tutanını görmedim. Tabi baradine pabuç kullanmadım hiç ondan olabilir.

• Beğen
Tepkiler: mert türkmen
v lerin telini yağlarsan bomba olur daha bişey demiyorum arkadaşım kazık yemek sorun yaşamkistiyosan h-d ama sorun yaşasanda 1 tl ye haledeciğin v secenyi var karşında karar senin varmısn yokmusun :D

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
hidroliğin tadı başka be kardeşim :)
geçen sene kemaliye yarışına girmiştik arkadaşlarla, arkadaşımda paralel baskı v fren vardı, sanırım seri dışı ama mm lik bakım yapmıştı. arazide çamur yaş yoktu, frenlemeyle-durmayla hiç bir sorun yaşamadı ama belki inanmayacaksınız ama yaşadığı sorun şuydu: 6 km lik inişte 500 mt rakım farkında, virajlı inişte v frene basmaktan parmakları UYUŞMUŞTU :)) ben de sadece işaret parmağımla alıyoudm virajları. hidroliğin hassasiyeti kullanış zevkini artırıyor.
önceden v fren de kullandım. haftada bir fren ayarı yapmazsan kullanamazdım. hidroliği de yaklaşık 4000 km kullandım, balatalarım ve rotorumun değişimi hala gelmedi. bir kez yağ damladı, tinerle temizledim bu kadar.
v frende dik ve uzun inişlerde uzun süre frene basarsan jant çemberin ısınır, bu ısı lastik içi havayı ısıtır, lastik basıncı artar, eğer lastik basıncını ısınmadan önce max. düzeye getirmişsen bu uzun frenleme durumunda lastiğin patlayabilir(yarılma-bomba etkisi :).
şu ana kadar h-d den çekindiğim tek konu var: bisikletimin düştüğünde vs. diskin taş vb. cisimlere çarpıp eğilmesi. başka da bi sorun yaşamadım çok şükür. biri gelip hidrolik telini keserse sıkıntı yaşarsın yani :)
bendeki hd :Shimano BL-M445 BR-M445 Disc, Rotor 160mm

bende faruk arkadaşımızın kullandığı frenlerden kullanıyoru öyle üst düzek bir fren değil ama bendede aldığımdan beri hiç sorun cıkarmadı (3-4 aydır) öncesinde 3 renk baradine papuçlu paralel basklı bir v fren kullanıyordum ve kesinlikle kimse yagmurda çamurda aynı performans demesin arada ciddi fark var. bence dikkatli kullanırsanız yaşayacağınız en büyük sorun balata değişimi olur onuda bulmak çok sorun olmaz.

bende astro 212 hd kullanıyorum 3 aydır 108 kg yum 800 km yol yaptım frenler de hala sorun yok kesinlikle v fren e göre çok iyi

• Beğen
Tepkiler: Ali Serdar GÖK
Merhaba 2 ve 3 sayfa lara bakmadım ama mekanik alıcaksan iyi bişeyi almanı terçih ederim mekaniklerde kalitelisini almanlazım alıcaksan ama iyi sinden alırsan sana hic bir sorun yaşatmaz .

Geri