hidroliğin tadı başka be kardeşim

geçen sene kemaliye yarışına girmiştik arkadaşlarla, arkadaşımda paralel baskı v fren vardı, sanırım seri dışı ama mm lik bakım yapmıştı. arazide çamur yaş yoktu, frenlemeyle-durmayla hiç bir sorun yaşamadı ama belki inanmayacaksınız ama yaşadığı sorun şuydu: 6 km lik inişte 500 mt rakım farkında, virajlı inişte v frene basmaktan parmakları UYUŞMUŞTU

) ben de sadece işaret parmağımla alıyoudm virajları. hidroliğin hassasiyeti kullanış zevkini artırıyor.
önceden v fren de kullandım. haftada bir fren ayarı yapmazsan kullanamazdım. hidroliği de yaklaşık 4000 km kullandım, balatalarım ve rotorumun değişimi hala gelmedi. bir kez yağ damladı, tinerle temizledim bu kadar.
v frende dik ve uzun inişlerde uzun süre frene basarsan jant çemberin ısınır, bu ısı lastik içi havayı ısıtır, lastik basıncı artar, eğer lastik basıncını ısınmadan önce max. düzeye getirmişsen bu uzun frenleme durumunda lastiğin patlayabilir(yarılma-bomba etkisi

.
şu ana kadar h-d den çekindiğim tek konu var: bisikletimin düştüğünde vs. diskin taş vb. cisimlere çarpıp eğilmesi. başka da bi sorun yaşamadım çok şükür. biri gelip hidrolik telini keserse sıkıntı yaşarsın yani

bendeki hd :Shimano BL-M445 BR-M445 Disc, Rotor 160mm