Scudo Sports

Mekanik Disk mi V Fren mi?

Tepki
3
Arkadaşlar soru gayet açık sizce v fren mi mekanik disk fren mi ona göre bisiklet seçimi yapacağım düşününki her şey aynı sadece frenler farklı hangisini seçmeliyim ve neden artıları ve eksileri nelerdir?

Scudo
bu şekilde birçok konu var zaten, forumda arama yaparsanız bütün sorularınıza enine boyuna cevaplar bulabilirsiniz.
benim okuduklarımdan anladığım.
yağmur çamur ıslaklık varsa hidrolik disk. kuru zemin asfalt vb ise v fren

• Beğen
Tepkiler: Kürşatt
Yücel Bey inde dediği gibi mekanik disk frenin ağırlığını taşımaya hiç gerek yok. Tertemiz v fren kullanırım.

Tabii ki V-fren.

açık ara ile V-Fren . Mekanik disk fren almak = boşa ağırlık taşımak

Disk ayrı bir hava katıyor, görünümü güzelleştiriyor.

Boyle konuya boyle cevap. Hidrolik Disk Fren.

GT-I9003 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Peki bu kadar muhendis ve teknisyen neden hala israrla mekanik disk frenli bisikilet uretiyor?Gercekten bilmedigim icin soruyorum herhangi bir art niyetle sormadim :)

hocam öncelikle konu yanlış yerde
diğer taraftan sorunuzun özel bir yanı yok bu şekilde yüzlerce kez sorulmuş bu forumda soru
o nedenle arkadaşlar yeni açılmış bir konu görünce haliyle bıkkınlıktan sinirleniyorlar..

Tavsiyelere uyup foruma göz atarsanız sizin için de iyi olur aklınızdaki tüm sorulara cevap bulabilirsiniz

https://www.bisikletforum.com/googl...ikletforum.com/forumdisplay.php?f=61&ss=1j1j2

Umarım yardımcı olur.

• Beğen
Tepkiler: Kürşatt
@Candeniz ÖZCAN

1- Bisikleti güzelleştiriyor,bu işlerden anlamayan kişiler için daha bir albeni yaratıyor.
2-Cyclocross'larda v fren yeterince iyi tutuş sağlamıyor. Hidrolik freni ise yol bisikleti fren kollarına bağlamak zor oluyor. Bu yüzden mekanik disk fren kullanılıyor.

Arkadaşlar peki TEKTRO HDC300 HİDROLİK DİSK nasıldır kullanan var mı bütçem biraz arttı da hidrolikli bisiklette alabilirim belki amam bu hidrolik geliyor bütçeme göre.

@ozan aktürk

Cyclocross ve yol bisikletlerin fren sistemleri ani duruşlardan ziyade yavaşlamaya yöneliktir. Ve yine cyclocross bisikletlerin çoğunda Avid bb5 / bb7 tarzı MD frenler kullanılır.700-800 TL'ye satılan bisikletlerin üzerindeki MD frenlerle arasındaki kalite farkı dağlar kadardır.

• Beğen
Tepkiler: ozan aktürk
@VolkanS

O zaman hidrolik disk alınmalı mekanik disk kadar berbat bir fren sistemi olamaz.

@Berke Kazankaya

Valla mekanik disk kullanıyorum, kullanım alanımda en berbat fren sistemi bile yeterli gelir ki birçok kullanıcı için böyle olduğunu düşünüyorum, bundan dolayı illa vfren-mekanik-hidrolik fren olmalı diye bir ön yargım yok ama şurası kesin ki disk fren görüntü açısından çok güzel duruyor.

@VolkanS

Görüntü konusu doğru ancak işlev bakımından çok iyi olduğunu düşünmüyorum. :)

@Berke Kazankaya
Hidrolik bir bisiklet için 1000lirayı gözden çıkarmak lazım, onu alamayacak/almayacak tüketiciler için mekanik disk fren alıp keyfini sürebilir zaten daha fazlasını talep edenler bu soruyu sormayacakdır.

@salih damar

Arkadaşlar tartışmayı bırakıp yardım etseniz benim için daha iyi olur.

@salih damar

Öncelikle ortada tartışma yoktu yorumlarımızı paylaşıyoruz.
Konuya gelirsek, parasına göre fren diyorum Shimano modellerine baksan daha iyi derim Erzurum da olduğun için imkanlar kısıtlı olabilir bilindik marka almak daha iyi olur diyorum.

Geri