Scudo Sports

Mekanik disk frenmi-V fren mi?Acil yardım rica olunur.

Kesinlikle O hatayı yapma.Arkadaş baya eskiden daha yeni yeni bisiklet sürmeye başlarken öne mekanik disk fren aldı.İlk başlarda iyi güzel ondan sonra bi Uludağa çıktık İnişte frenler pert ön tutmuyordu ondan sonra zaten hemen değiştirdi V yaptı.Yağmur çamur artık V-Frenlerin sorunu değil baradine hem hesaplı hemde çok iyi papuçlar yapıyor.Ben arkaya 3 renk öne ABS kullanıyorum çok çok memnunum ve yüksek hızda Hidrolik diskli arkadaşlarımdan daha kısa fren mesafesi alıyorum...
V-Fren :in:

• Beğen
Tepkiler: muratt35
Scudo
Dediğim gibi eğer Hidrolik Frene geçmeyi düşünüyorsan Mekanik senin için bir avantaj olur. (ileriyi düşünürsen). Ama Hidrolik frene geçmem diyorsan V fren al kesinlikle :) (Eğer V fren alıp Hidrolik frene geçmek istersen rotorlar ve disk uyumlu göbekler de almak zorunda kalırsın)

Not: ilk V fren, Sonra hidrolik fren, şimdi de Mekanik fren kullanıyorum. benim gördüğüm Hidrolik apayrı bir şey serçe parmagınla bile fren yapabiliyorsun. Mekanik fren ise V frene göre daha fazla güç uygulaman gerekiyor.

Disk ile V fren arasındaki farklar ise.

V frende Akort ayarı kaçarsa yaptırmak zorundasın yoksa jant pabuçlara sürter. Mekanik ve Hidrolikte ise akort ayarına gerek yoktur.
V fren ayarlanması oldukça kolaydırç Mekanik ve Hidrolik ise merak edip kurcalamazsan seni epey bir süre götürür :)
V fren mekanik frene göre daha hafiftir.

arazide,dağda,bayırda yada köy,kasabada oldu ya hidrolik fren sorun çıkarttı. ne oluyor o zaman?

öğrenmek amacıyla soruyorum. cidden korkutuyor beni çaresiz kalmak çünkü.

• Beğen
Tepkiler: muratt35
@gökhan özbilen

eğer anlıyorsan ve yanında ekipman varsa yapıyorsun arızasına göre yoksa söküp atıyorsun diyorlar :D

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Ö.
@Osman D.

yedek ekipman derken? yanımızda fren hidroliği, fazla rotor ve hortumu mu taşımalıyız yani?

bakalım tecrübeli arkadaşlar ne diyecek :)

Bende bir soru eklemek isterim hidrolik disk fren kullanıcısı olarak; Balataların ömürleri ortalama nekadardır? günlük düzenli bisiklet kullanan birisi için?

@gökhan özbilen

yani :D yok rotor hemen gidecek bişey değil ama düşüp eğilirse ya da kayaya carparsan yanında yedek varsa değiştirirsin

evet hidrolik olabilir mantıken hava alırsa yedeklersin ama kolay bozulmuyor diyor kullananlar arkadaşlar ve bisikletçiler , kullnıma göre herşey :in:

ben 3 aydır baradine 3 renk veya 3 mevsimde deniyor :D onu kullanmaktayım dünkü Antalya - çakırlar + hacısekiler ve çitdibi köyü turunda bana mükemmel bir tutuş sağladı papuçlar. 17 Km hiç durmadan aşşağıya iniyorsun ve çok kaliteli . Benden sana tavsiye her turdan sonra bir Scothbride tarzı sunger ile janlarını temizle ;) V-fren her zaman için iyidir.

Konu açılmışken sorayım :) : 10 Nisan günü düzdürdüğüm redbull mtb bisikletime,önceden elimizde bulunan acera v-frenleri takmak istedik,fakat sadece öne taktırabildik arka hala bekliyor ve bu şekilde yokuş aşağı yollarda da,asfatta da güvensiz oluyor arkaya disk fren alacağız,fakat mekanik olmasın,hidrolik olsun desem kaça patlar merak ediyorum,sadece arkaya alsak ne kadara bulabiliriz *?

@gorkem0707

17 km durmaksızın iniş çok zevkli bi parkur olmalı :)

mekanik fren hayatında vereceğin en kötü kararlar listesinde ilk 10 a rahat girer bu frenler hiç dayanıklım değil ben hayatım boyunca v fren kullandım sorun yaşamadım

Hidrolik fren daha avantajlı fakat fiyatı da pahalı başlangıç için bence pek değmez..V-fren mekanik disk fren konusunda mekanik daha avantajlı bence yağmurdan sudan etkilenmiyor pabuç derdi yok ve eğer çok hızlı giderken birden fren sıkarsanız pabuçların ve jantın anasını ağlatırsınız :) bi de dağ bisikleti için mekanik daha uygun..V frenle mekanik disk arasında da 50 tllik bi fiyat farkı var zaten .. Ben de yeni bisiklet alacağım ve tercihim SEDONA 701 md fren olacak gibi fazla araştırmalar ışığında ..

Valla ben bile artık v-fren diyorum her ne kadar bianchi speed 3000 mtb kullandığımda sorun yaşamasamda;en az 1 sene kullandım ama v-fren bencede daha iyi ben kullanırken çok dik yokuşlardan çok süratli inerdim düşünsene ozamanlar 90 kg lık bir adamdım 17 kg bisikletimdi ama ani fren yaparken benim açımdan daha rahat geliyordu bana mekanik disk fren yada şöyle bir şey düşünebilirsin önü veya arkası hem v-fren hemde disc fren modeller var.bazı markalarda nasıl olur bilmiyorum kullanım açısından bilen varsa söyleyecekdir.

birde olaya şu açıdan bakalım. daha yeni alınacak bir bisikletten bahsediyoruz. almışken mekanik disk fren al hoşuna gitmesse rotorları söker satarsın ondan kazandığın paraylada gider v break ayak ve papuç alırsın. shimano ayak geçen ay ön ve arka 30 tlye aldım. bu şekilde yaparsan disk fren merakını giderirsin. yada 150 tl gibi ikinciel bi hd fren alır istersen hidrolikde yapabilirsin. ama direk v break alırsan disk tecrubesi yaşamak için göbeği değiştirmen gerekicek rotor alman gerekicek ve mekanik disk fren yada hd disk fren alman gerekicek buda matematiksel boyutu. saygılar

• Beğen
Tepkiler: edo
Geri