Scudo Sports

Mekanik Disk Frenler hakkında

erzanaskin

Forum Demirbaşı
Tepki
78
forum dostlarına şöyle bir konu danışmak isterim

Benim bisikletimi kullandığım parkur çok çok çamur ve sert bir parkur. Özellikle balçık tarzı olan çamurlarda çamurun ön v-brake lerde birikip bisikleti kitlemesi sorununu yaşıyorum. Acaba ön tarafı mekanik disk frene çevirsem sorun ortadan kalkarmı ? Öne mekanik disk fren taktırdığımda sürüş performansım nasıl etkilenir ?

Bilgisi olan arkadaşların mesajlarını bekliyorum.

Scudo
V frene göre daha bir rahatlayacagini söyleyebilirim, en azindan o camur birikme problemi ortadan kalkar.

@HaliliOzturk

Deore dual v-brake kollarıyla ön disk freni kumanda edebilirmiyim ? Tavsiye edeceğin seri hangisi ?

ama mekanik diskten bence fazla performans alamazsın bence takmışken hidrolik al derim..

evet Deore dual v-brake kollarla hertürlü mekanik disk freni kullanabilirsin

• Beğen
Tepkiler: erzanaskin
eğer bütçen varsa hidrolik al.ama şu şekilde çok masraflı gözüküyo.öne avidin bb5 veya bb7 mekanik disklerini öneririm.fazla kullanmadım ama performansının avid juicy 3 hidrolik frene benzediğini söyleyenler var.ne kadar doğrudur bilemem tabi.

• Beğen
Tepkiler: erzanaskin
Avid'in Ball Bearing frenleri, mekanikler arasinda en iyisi diye anilir hep. Ben kendim denemedim, ama sen tercih edebilirsin.

Kollar dual kontrol oldugundan dolayi hidrolige gecmek cok masrafli olacak, o nedenle pek bulasma derim.

@balilias

Bu zor koşullarda yağ kaçırmasından korkuyorum bir de bakımları diğer frenlerden daha zahmetliymiş diyorlar

@HaliliOzturk

Bende aynı şekilde3 düşünüyorum hidrolik benim için çok masraflı olacak gibi. Birde bu disk frenlerin disk çaplarının farklılıkları konusunda bilgi alabilirmiyim

140(sadece arka) - 160 - 180 (Avid 185) - 200 (bazen 203) en yaygin olan ölcüler. Ön frende, normal XC binisi icin 160-180 mm oldukca yeterli. Tabi ön amortisör de önemli, bazen üreticiler 160 mm'den üzerine izin vermezler.

Zor kosullarda ya kacirmak diye birsey olmaz bu arada, o frenlerin üretilip test edildigi sinirlara muhtemelen sürerken yaklasmazsiniz bile.

Geri