Scudo Sports

Mekanik Disk Fren Sorunu

amd

Sic ad nauseam !
Tepki
712
Başlangıç
1993—94
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba,
Henüz dün satın aldığım IDEAL FREEDER DISC model bisikletimle ilk şehir içi gezimi yaptım sonunda,Bisikleti alırken yapılan ayarlarda ön disk frenin sürtme yaptığını farkettik ve bayii sahibi(aynı zamanda prof.bisikletçi) bu sürtmenin zamanla geçeceğini(%90) söyledi.Bugun sürerken o sürtme beni oldukça rahatsız etti,yavaş giderkende hızlı giderken de fısır fısır ses geliyordu.Bu bisikleti kullanarak zamanla geçecek bir şey mi yoksa değiştirmek gerekiyor mu?

Scudo
sanıyorumki zamanla gececektir disk sürtündükce yuva yapacaktır kendine :)

• Beğen
Tepkiler: amd
aşırı bir kasma varsa ufak bir ayar yapılabilir. Ama hafifse %99 geçecektir.

• Beğen
@Cem AKINCIOGLU

inşallah yapar yuvasını da bende sevinirim :)

@ihsan onur şener

küçük bir sorun gibi görünüyor açıkçası ancak ayarı yaparken tam çözülmemişti,zamanla kullanım ile geçecek dendi ,umarım dediğiniz gibi olur teşekkür ederim :)

• Beğen
Tepkiler: Xoqo
Bende de Scott Scale 80 var. Disk fren. Bende böyle ses çıkarmalara karşı rahatsızlık duyuyorum. Konuyla ilgisiz olabilir ama ben bisikleti geri iterken yada ön tekerleği geriye doğru çevirdiğimde disk frenden hafif bir ses çıkıyor. Birde yavaş giderkenfren sıktığımda freni deforme olmuş bir kamyonun çıkardığı sesi çıkartıyor. Aldığım yere götürdümde yağ sökücü spreyleden önerdi.

• Beğen
sürtünme zamanla gecer doğrudur ama bu sürtme ön tekeri yavaşlatıyorsa ayar yapılmalı, ayar yapmak oldukça basit bir işlemdir uygun alyan varsa, netten bakılacak birkaç video ve bir iki yazyla öğrenip yapabilirsiniz.

• Beğen
aynen o diski kendine uygun şekle sokar :) büyükşehir çalışıyor :D

• Beğen
@Musa Sagol

düzelsin de istediği şekle girebilir o konuda kısıtlamıyorum :)

ewet fren seti yeni olduğundan disk balatalara kendine göre yer yapması gerekir bu her balata değişimindede karşılaşılan bir sorun 5-6 saatlik bi sürüş sonrası düzelmesi gerektiğini düşünüyorum hala devam ediyorsa fren calipleriyle oynayarak ince ayar yapabilirsin

• Beğen
bir müddet sonra sürtünme geçecek fakat daha sonra sık sık buna benzer şeyler olacaktır...bende de mekanık dısk vardı...tekeri söküp taktıktan sonra bile diskler ince ayar istıyordu...

• Beğen
Benim de bisikletim yeni, mekanik disk fren var, henüz kullanmadım ama elle götürürken dahi bu sürtme benzeri ses geliyor, gerçekten normal mi? yoksa ayarsız mı?

Arkadaşlar konu açılmışken bende bir soruyum.Benim mekanik disk freni gidona değecek şekilde sıkınca duruyor.Çok yumuşak bunun nedeni nedir?Nasıl yapılır?

@mehmet ulaş heh mehmet kardeşim teşekkürler.Hemen bakıyorum. :)

Geri