Scudo Sports

mekanik disk fren neden ses yapar?

talha yavuz

Daimi Üye
Tepki
94
arkdaşlar gayet gzl ve sessiz çalışan bi shimano mekanik disk frenim vardı ama bisikletçiye bakıma verdikten sonra(vermez olaydım) hem tutuş gitti hemde çok ses yapıyo,balatalardandır dedik değiştirdik shimano balatayla gene banamısın demedi,yokuşlardan inerken durmaya yakın kamyon gibi ses çıkartıyo.nedendir sizce?

Scudo
Rotorlara yağ bulaşmışsa yeni taktığınız balataları da etkiliyor olabilir.

• Beğen
Tepkiler: talha yavuz
arkadaşa katılıyorum rotorla yaglı kalmıştır sellozik tinerle yıkamanı tavsiye ederim

Civatalar gevşek kalmış olabilir.
Allen anahtarla kontrol edin.

• Beğen
bendede aynı problem vardı rotorları bi temiz elden geçirdik geçti. ayrıca onun hidrolik veya mekanikle alakası olmadığını düşünüyorum. benim hidrolik ama genede ses çıkarıodu...

Dost acı söyler; disk frenler öter... Bunun bazen gerçek bir sebebi vardır, balataların yağlanması gibi, bazen havadan sudan sebeplerden öter. Eski fren setim rotor her ıslandığında öterdi... Ben, "ikarusa bağladı yine" derdim... (İkarus, eskiden bir çok belediyemizin kullandığı, duraklarda böğürerek duran macar yapısı dayanıklı mı dayanıklı otobüs...)

Sadece iki noktayı hatırlatmak isterim;

1) Fren üreticilerinin çoğu rotor/fren sistemi temizliği için sadece izopropil alkol öneriyor. (Bu cümle de çamaşır makinesi üreticileri calgon öneriyor der gibi oldu :)) Diğer sıvıların artık bırakması yada padlerle geçimsizliği olabilir. Ben disk fren için balata temizlik spreyi kullanıyorum, otomotiv kimyasalları satan yerlerden ucuza bulabilirsin...

2) Yeni balata takdığını söyledin, bazen yeni balatalar da öter... Temizliği takiben yüzeylerini zımparalamayı dene. Bu işi yaparken de zımparayı balataya sürme, balatayı sert bir zemine koyduğun zımparaya sür. Bu şekilde yüzeyin tamamını eşit olarak zımparalarsın...

@M.Cilasun Bayülgen

Tesekkurler bu faydalı bılgıler ıcın

önerileriniz için çok teşekkürler arkadaşlar
bi kaç kişi rotörleri zımparala dedi,ne dersiniz?

rotorlara zımparayla ilgili bilgisi yada tavsiyesi olan var mı acaba?

Daha çok sıfır rotorlara yaparlar alışma sürecini kısaltmak için, ben hiç denemedim... Yağ gibi yabancı maddeleri metalden uzaklaştırmak daha kolay olduğundan gerek de görmedim.

• Beğen
Eliniz alışkın değilse zımparalama işini hiç yapmayın derim rotora.Dengesiz olabilir ;)

Geri