celilyafes
Aktif Üye
- Tepki
- 233
- İsim
- CELİL ALPEREN
- Başlangıç
- 2004—05
- Bisiklet
- Corelli
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
mekanik disk frenim var frene bastığımda kitlenip kalıyor bide önceden freni sıkınca teke kızaklamıyodu şimdi kızaklıyor bunun çözümü nedir acaba
yeni almadım bisikleti balata yeni deil ayrıca önceden yok tu böyle bir durumFreni daha az sıkmak belki.. Balataların bir alışma süresi olur, kullanıldıkça daha iyi çalışırlar. Belki o sebeple farklı hissettiriyordur şu an sana
Balatalar zaman geçtikçe mekanik disk frenin şeklini alıp yataklanabilir belki bundan kaynaklı olabilir. Veya fren teliniz veya kordonunuz eskiyse bu da takılmalara neden olabilir.yeni almadım bisikleti balata yeni deil ayrıca önceden yok tu böyle bir durum
Maalesef öyle oluyor. ses balata sürtmesinin işareti, ayarlatmanız iyi olur. Ama hızlıca durmaması ve çok güç istemesi geçer mi bilemiyorum.Ön disk frenim den ses geliyor frene basınca ve tam anlamı ile frene basınca tak diye durmuyor, vakit alıyor yavaşlıyor bisiklet. Bunu nasıl çözebilirim?
Teşekkür ederim cevabınız için lakin sanırsam ben yanlış bilgi vermişim. Fren bilgim de böyle yazıyor, bu disk fren mi yoksa hidrolik disk fren mi anlamadım.Maalesef öyle oluyor. ses balata sürtmesinin işareti, ayarlatmanız iyi olur. Ama hızlıca durmaması ve çok güç istemesi geçer mi bilemiyorum.
Hiç sevemedim bu mekanik disk freni. İmkanınız varsa hidrolik frene geçmenizi tavsiye ederim. Eğer dropbar değilse çok maliyetli olmaz.
Tektro HD-R280 hidrolik disk, düz montaj, 160mm rotor Shimano RT26, 160mm, 6-vidalı |
Teşekkür ederim cevabınız için lakin sanırsam ben yanlış bilgi vermişim. Fren bilgim de böyle yazıyor, bu disk fren mi yoksa hidrolik disk fren mi anlamadım.
Tektro HD-R280 hidrolik disk, düz montaj, 160mm rotor
Shimano RT26, 160mm, 6-vidalı
Teşekkürler bunu bilmiyordum, şimdi öğrendim hidrolik frene sahip olduğumu.Fren hidrolik, konu mekanik.
Teşekkürler bunu bilmiyordum, şimdi öğrendim hidrolik frene sahip olduğumu.
Peki bu ön frenim neden ses yapıyor frene basarken? Vızzz diye ses çıkıyor ön freni kullanınca. Her hangi bir yere çarpmadım veya darbe gelmedi.(link)
Bakım/tamir zamanı geldiğinde öğrenilirdi zaten.
Peki bu ön frenim neden ses yapıyor frene basarken? Vızzz diye ses çıkıyor ön freni kullanınca. Her hangi bir yere çarpmadım veya darbe gelmedi.
Teşekkür ederim cevabınız için. Bisikletçiye gidip sordum kolonyalı bir mendil ile disk fren rotorunu bir temizle dedi, temizledim ve sorun çözüldü gibi gözüküyor şuanlık.Ben disk frenden hiç anlamam, belki fikir yürütebilirim. Hiç disk frenli bisikletim olmadı, muhtemelen de olmayacak, hiç başkasının frenine de müdahale etmem gerekmedi.
Vızlıyorsa uygunsuz sürtüyordur. Belki bir sebeple sökülen ön teker yerine kusursuz oturmadan sıkılmıştır, açı sorun olmuştur. Belki de ayarı teker tam oturmadan yapılmıştır, şimdi kusursuz oturtulunca yine açı sorun olmuştur. Diskten anlayan birileri nedenini daha iyi bilebilir ve çözüm sunabilir.
diske su toz ve aşınan balatanın partükülleri bulaştığında ses yapar. Yöntemini öğrenmişsiniz ama kesinlikle yağ bulaştırmayın organik balatalar sünger gibidir az yağ bulaşırsa kurtarılabilir ama fazla yağ bulaşırsa balata değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.Teşekkür ederim cevabınız için. Bisikletçiye gidip sordum kolonyalı bir mendil ile disk fren rotorunu bir temizle dedi, temizledim ve sorun çözüldü gibi gözüküyor şuanlık.
Teşekkür ederim, bisikletin zincirini yağlar iken hem rotoru hem de disk fren kutusunu poşet torba ile sarmam yeterli olur mu?diske su toz ve aşınan balatanın partükülleri bulaştığında ses yapar. Yöntemini öğrenmişsiniz ama kesinlikle yağ bulaştırmayın organik balatalar sünger gibidir az yağ bulaşırsa kurtarılabilir ama fazla yağ bulaşırsa balata değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.
Yağlarken dikkat etseniz yeter. Daha çok rubleyi sökmeden temizlerken sarıp kollayın rotor ve kaliperiTeşekkür ederim, bisikletin zincirini yağlar iken hem rotoru hem de disk fren kutusunu poşet torba ile sarmam yeterli olur mu?