Scudo Sports

Mekanik disk fren ayarlama rehberi

Benim bisikletim de yeni bir kere gittim, kurulum için, tam hikaye gidilmez ayak altı yerler bilmiyorum orada nasıl...

Scudo
Zaten kırılan bozulan birşey olursa nasılsa kullanıcı hatası olacağı için ilk ücretsize götüreceğim sonra duruma göre bisikletçi bakarım

@tanchu Ben götürdüğüm de hiç bir ayar yapmadı, hatta direksiyonu bile yamuk takmıştı kendim taktım geri, yani hiç değmez bence, ücretsiz falan hikaye onlar...

Bisiklet işi yıllar önce rahattı şimdi aksesuar bisiklet çeşidi parçalar çok fazla insan baktıkça kafası karışıyor forumda faydalı hiç olmazsa kendimiz öğreneceğiz artık tamir işlerini

Mekanik disk fren kullanıyorum ön freni sıktığım anda bisiklet titriyor neden olabilir?

@Tolga20 diskiniz tam sıkılmamış olabilir,maşa tam oturmamış olabilir, miliniz kırılmış olabilir.

Ayarlarını tam yapıyorum Lakin yine de olmuyor

Bendede önlerin ayarı çabuk kaçıyor belki kaliperleri daha kaliteli bir tanesi ile değiştirmek lazım

@tanchu bazı kaliperleede bende olduğu gibi bazı vidalar ne yapsanda yerinde durmuyo.Gevşiyp.Belki sıvı conto tarzı bişey sıkılırsa yerinde durabir.

bende mekanik disk kullanıyorum son zamanlarda arka diskten çok ince bir ses gelmeye başladı ama performansta bir sıkıntı yok acaba disk frenin ayara mı ihtiyacı var yoksa rotora mı bir şeyler oldu ?

@Alperen T. yağ bulaşmış olabilir bir bisikletçide balata spreyi sıktırın bakalım düzelicek mi

Çok teşekkür ederim işime çok yaradı. :harika::harika:

Frene bastığımda rotorun çok fazla yamulduğunu fark ettim biraz araştırınca öğrendim ki sabit olan balata rotora çok uzak ve önde hareketli olan sürtüyor. En kısa zamanda uygun fiyatlı bir alyen alıp halledicem. Önü becerebilirsem arkayıda daha yakın yapmaya çalışıcam. Bir tek tel olayını tam anlayamadım. Rotor ortalanmış, balataları olabilidiğince yakın da tel ile neden ilgileniyoruz? Teşekkür ederim
Bundan bir adet 5 ve bir adet 4mm sipariş ediyorum arkadaşlar. Bildiğim kadarıyla izeltaş iyi bir markaydı (link)

Kimse MD frene kötü demesin. Bir kere Avid'in Md frenini kullandım, kendi bisikletimde bulunan BR-M395 frenden daha iyiydi. Çoğu bisikletçi ayarlamayı bilmediği için kötüleniyor.

• Beğen
Tepkiler: BarkinD
Merhabalar Kunget, aynı sorundan bende muzdaribim. Hatta rotor değişikliğine gidicem. Balatalarin ikisi birden sıkıyor sanıyordum yanılmışım. Özellikle akordu bozuk olan arka tekerde böyle bir sorun gördüm bisikletimde. Arkadaşım sağolsun kendi malı gibi kullanmıştı uzun bir süre . Ön tekerde bir sıkıntı yok ama sıkarken bile farkettim yakınlık uzaklık mesafesini iyi ayarlamak gerekiyor aksi takdirde rotor yamulmasına kadar giden bir sorun var.

@Carpediem aldığım zaman ayarları yapılmıştı yani öyle denildi decathlondan aldım arka fren ile çok uğraştı ama önü hemen halletti. Sürerken pek hissetmedim ama bi bakayım dedim şimdi elimle döndürdüm arka yağ gibi dönerken ön sürekli sürtüp hemen duruyor. Nasıl ayarlanır diye internetten araştırırkende rotor yamulmasının iyi bir şey olmadığını öğrendim. İlk zamanlar herhalde disklerin sistemi bu diyip geçiyordum ama değilmiş. Küçükken kendi V frenlerimi baya sağlam yapardım disk işine ilk defa giriyorum umarım durumu daha kötü yapmam :D

Bende bir de şöyle bir durum var. Arkadaş rotoru tam ortalamak için kaliperleri kadroya bağlayan vidaları gevşetmiş. Benim arka frende o vidalardan var fakat önde yok. Ön taraf direk maşadan sistem için uzanan yere bağlı. Onları gevşetip mi yapmam gerekli acaba ortalama işini? Yoksa direk balataları yakınlaştırmam yeterli mi?
Bu da fren sistemi: (link)
Ön fren: 109-110-111
Arka fren: 112-113-114
IMG_0109.jpg IMG_0110.jpg IMG_0111.jpg IMG_0112.jpg IMG_0113.jpg IMG_0114.jpg

@Kunget rotor yamuldugunu gördüğümde kaliperi komple söktüm. Zira 1 le gitsen 3 le gidiyormuş hissi veriyordu. :confused: yeniden düzeltmekle ugrassak da beceremedik onu düzeltme anahtarı bile varmış. Açıkçası ben gayet saskindim. Arkadaşım 3-4 ayda en son yamulucak yer diye düşündüğüm yeri nasıl yamultmustu diye. Yeni bir rotor almakla yetindim ama kaliperi değiştircem kısa zamanda. Bende ilk kez bu bisikletimle girdim fakat randımanı gayet iyi. Tek sorun bakımını kontrolünü iyi yapmak bu da bana iyi bı ders oldu.

@Carpediem alalı daha bir hafta olmadığı için bir yamukluk yok bende öyle rotor değiştiricek kadar. En fazla 25km yapmıştır şimdiye kadar. Bunun yarısı da yokuş çıkma ki inerken araba olmadığından pek fren kullanmadım da. Frenleride en fazla 5km kullanmışımdır yani. Daha yol yapma fırsatı bulamadım :D yapmadan fark ettim en azından bu durumu

Kaliperi bisiklete bağlayan kisimla orantilamaya çalışmak en mantiklisi da ikincisi olarak bahsettiğiniz durumda bence yanaklarda balata arkası vidalar var ordan sıkma ve gevsetmeler yaparak halledilebilir gibi.

Geri