Scudo Sports

Meğer kulak ne kadarda önemli bir organmış

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.214
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Dün akşam gezinirken sürücülerden birisinin artistik puanları artırma çabasıyla girmiş olduğu alengirli hareketler sonrası ağız, burun vede dişleri pert etmesiyle olay yerine gitme telaşıyla SPD nin kilitli olduğunun farkına varmadan (artık ne kadar dalmış isek) aniden durmamızla yere yıkıldık, bu arada arka aktarıcı vede kadro kulağı eğilmiş, aktarıcı düşük viteste eski yunan tanrılarına çalınan lirin telleri gibi bizim jantın tellerinde bastımda kırıldı söğüdün dalı oy dalı vay dalı isimli anonim eserimizi kakafonik tınılarla çalmaya başlayınca durumun vehametini farkettim. Sonra oturdum yamulan kulak nasıl düzeltilir oda olmadı nereden satın alınır araştırmasına. Bu araştırma çabasıyla şunu anladımki memleketteki en iyi satış mağazasını arıyorsanız hangisinde kadro kulağı çeşidi bol ise ha işte en iyisi orasıdır. Yani bu denli önemli bir parçanın yedeği yok çok enteresan. Şimdi gidip bir zeynel ustaya demalacağız (dem almak fiilinden türeyen) bakalım bizim jantın tellerine kaç lira sıkışmışsa artık.

Scudo
şu spd kadar süper ama tehlikeli bir şeytan icadı daha yoktur evrende. hem sevgi kaynağı, hem korku.
Performansta getirdiği +%30'un yüzü suyu hürmetine kullanıyoruz, yoksa yüzüne bakmayacağız :)

%30 çok iyimser bir oran olmuş :)

SPD kullananlara bir tavsiye. Ne kadar uygulanabilir bilemiyorum ama, ayağınızı pedaldan çıkaramayıp düşeceğinizi anladığınız zaman, mümkünse sol tarafınıza doğru yatmaya çalışın. Böylece hem yol kenarında gidiyorsanız, düştüğünüzde başınızı kaldırıma vurma riski sıfırlanmış olur, hem de bisikletin vites bileşenleri sağ tarafta olduğu için bunlara zarar vermemiş olursunuz.

Tavsiye 2: Düşme antremanı yapın :) Bu söylediklerimi birebir uygulayarak öğrenmek için, çim bir zemin üzerinde ayağınız pedala kilitliyken, doğru düşme pozisyonunu bulana kadar deneme yapın.

@Mehmet Altuğ
Sola doğru düşersen de aracın altında kalma riskiniz de olabilir ama sağa düştüğümüzde en çok zarar vücudumuzdan çok parçaya gelsin bence, yenisi alınır. Ama vucudun tamiri biraz zor..

Valla bir zamalar dusmekten dizlerim sokak cocugu dizi gibi olmustu. Ayrica trafigin durumuna gore itina ile her iki tarafa da dusebiliyorum. Artik voleybolcu dizligi aldim sikinti yasamiyorum. Filenin sultanlari gibi geziyorum yollarda

dostlar ve her zaman dost kalacaklar, şimdi bu kulak eğilmiş ama öyle kırılma durumu arz etmiyor. Bu durumda eğikliği düzeltmek ilerde sıkıntı yaratırmı. Şimdi bir kulağa 50 lira para istiyorlar o parayı vereceğime van gog gibi kendi kulağımı keser bisiklete takarım hiç değilse bir işe yarar.

• Beğen
Tepkiler: Hayrettin
ben 3-4 hafta önce kadro kulağını kırmıştım servis beni bisikletimi aldığım yere yönlendirdi 20tl kulak için para aldılar arka aktarıcım da yamulduğu için yeni bir arka aktarıcı işçilik filan 90tl ödeyip ayrılmıştım internetten bir sitede 10tl gibi bir rakkama görmüştüm ama hangisi olduğunu şimdi hatırlamıyorum.
Bunların hepsi standartmıdır bilmiyorum bisikletin markası ve modeline göre kadro yapısı hepsinde aynımıdır bilemeyeceğim bir sirkecide araştırın isterseniz. Sonuçta alüminyumdan yapılma bir parça düzeltseniz bile randıman alamazsınız benim gibi yokuş çıkarken bisikleti elinizle götürmek zorunda kalmayın.
Benim yokuş çıkarken kırılan kulak :)
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Yamuk kulakla aylarca kullandım bisikleti ben.Tamamen kırık değilse sıkıntı yok bence :D

Bisikletimi ilk aldığım zamanlarda ileride sıkıntı yaratabilecek bir parça olduğunu düşündüğüm için 2 adet yedeklemiştim.Hatta forumdan Eser sevinç ve Mehmet Gürsoylu arkadaşlarımızdan rica etmiştim,Çanakkale Şehitlik Turu'na gelirken Eskişehirden getirmişlerdi.Her zaman bir tanesini yanımda taşırım.

• Beğen
Salcano kullanmış olanlar bilir, o bisikletlerin içine koyulduğu kutulara bayiye ulaşıncaya kadar hunharca ncap testi yapılır.

Bu durumda satın alınan bisikletin ekserisinde kadro kulağı muz şeklinde, kimisinde aktarıcı jantın içindedir.

Eğer işini bilen bir servise denk gelirseniz (hiç görmedim öyle bişey) adam gibi düzeltip ayarlar. Genelde olan ise birkaç ay saçma sapan şekilde çalışan vites sisteminden sonunda bıkan kullanıcının kendi dükkanını açacak kadar işi öğrenip tüm ayarları baştan hassas şekilde yapıp huzura ermesidir.

Özet mi? Salcano faydalıdır. Döverek bisiklet tamircisi yapar, sonraki bisikletlerinize adam gibi bakabilmeyi sağlar. Eğik kadro kulağı ise çatlak patlak değilse düzeltilir mis olur. Tabi aktarıcının bacağı da kontrol edivermek lazım. Servis halledemezse Salcano kullanmış birini bulun. Olmadı getirin cillop gibi yapayım. Bir tur binerim ama.

@mehmetsunu
:):) Güldürdünüz hocam valla. Neyse konuya gelirsek bende bisikletimi sol tarafa düşürmem sonucu aktarıcı ve kulağı yamulttum. Kulağı ve aktarıcıyı düzelttim fakat kadro kulağı kadroda sanki yan sanayi parçalar yerlerine oturmaz ya hani onun gibi duruyor ama düzgün. Fakat aktarıcım için durum pek iç açıcı değil. En ufak sol taraftan yüklenmeye bile kendini salmaya başladı. Heralde değişim istiyor. Tabi büküle büküle demirinin gücü kalmıyor artık.

• Beğen
istanbul da olsa idiniz size bir cok kulak çeşidi olan bir bisikletci önere bilirdim :uzgnm:

• Beğen
@AliG. Hocam aynı model kadro kulağını ben 17.5 TL'ye aldım netten. 20 TL'ye iyi almışsınız sizde bence. Acaba 10 TL'ye gördüğünüz site hangisiydi?
Bu arada arka aktarıcısı da TX-55 model 27 TL'ye aldım.

@xxkowboyxx

Bir hatırlasam o siteyi 2 tane yedek alacağım da bulamıyorum bir türlü :(

@mehmetsunu
Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum Mehmet Bey. Büyük bisiklet servislerinde kulak düzeltme aletleri bulunmaktadır, kulak düzeltmek öyle kanırtayımda olur ile olmuyor malesef. Her şeyin bir aleti ve hesabı kitabı ölçüsü vardır herşey tam anlamıyla düzgün olsun istiyorsak. Erdoğanlar bisiklet ve delta bisiklet gibi büyük servis noktalarında bu işi yaptırabilirsiniz, sıfır almış gibi olacaktır ;)

@BF Okuru

Vermiş olduğun bilgiler için sağaol dostum ali. Allahtan elimin altında becerikli bir arif usta varda problemlerin üstesinden geliyorum. Yine her zaman üzerine 5 beden büyük gelen tulumlarını giymiş sevecen bir gülümseme ile abi tamam hallettim ben o işi dedi. helalinden bir 15liramızı aldı.

• Beğen
Tepkiler: Can Akan
@Mehmet Altuğ ğ Tırın altında kalmak için çok başarılı bir yöntem. Kendimizi bırakalım yola :D korkumuzdan emniyet şerinden çıkamazken en sağdan yapıştıran tır kamyon ne varsa beyin reçeli yapsın :D şlkajsdşlasdşa

@mehmetsunu Size de geçmiş olsun hocam :D ben ilk spdye geçtiğimde öğrendiğim ilk şey alışana kadar ışıklarda falan birkaç defa düşüldüğüydü. 1 ay falan kullandım. Nası havalandım. Oh lan hiç düşmedim falan diye :D Bi taraflarım fazla kalkmış olacak ki, 5-6 basamak yüksekliğinde merdivenlere paralel durup spdleri unutarak merdivenlerden aşağı yan yan yuvarlandım :D Çok şükür spdden ötürü bir daha düşmedim :D İlk ve tekti. Umarım son olur :D

• Beğen
Konuya benim gibi sonradan kıvrana kıvrana dahil olanlar için yazıyorum. Ben Kron tx500 için aradım ama bulamadım aynısını.
En uygun fiyat sahabından da ve satıcı stil bilmem ne idi.
Fiyatları ebatına ve ederine göre çok yüksek ne yazıkki.

Geri