Scudo Sports

Medeniyet nedir? bilinç nedir?

Scudo
Sadelik medeniyettir...

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
bence hiç göremeyeceğimiz bir şey.Tr de olsa uzun şekilde kornaya basar,yanından sıfır geçerlerdi

Sadece eleştirmekle olmuyor hocam, kurallara uymak gerekir...

Yine damlamış memleketimizi gömenler. Yıllardır şehirler arası yollarda bisiklet sürerim, bir tane bile tırcı yanımdan sıfır geçmedi. Hatta tur yapan motorculardan sonra en yardımsever sürücü profili tırcılar diyebilirim. Selam verir, öncelik hakkı onda olmasına rağmen yol verir, bi yerde durunca gelir muhabbet eder. Yüzlerce kez başıma gelmiştir. Temkinli olunması gereken araçlar, moto kuryeler, ticariler, hafriyat kamyonları.

Güncellerde tamde bende aynı konuyu açmıştım(orada baktım yoktu,burada var mış) :=)
Medeniyetin temeli küçük yaşta başlar, kromangumu ne kadar uyarırsanız uyarın, ne kadar anlatırsanız anlatın, ne kadar öğretirseniz öğretin, onun için artık çok geçtir. Ne olursa gelecek nesille olur, tabi böyle yarı asimile bir nesille bugünkü halimizi çok arar mıyız orasıda ayrı konu.

• Beğen
Tepkiler: filipiti
@Soykan U.

Aynen. Hafriyat kamyonlarını tek geçerim. Baş belaları...
Uzun yol şoförlerine söz ettirtmem...

Bizim burada her tıra biz el sallarız adamlar kornalarıyla bize eşlik ederler. Ben piu yaparım adamlarda öküz kornalarını basarak uzaklaşırlar diğer şeritten üstelik :D Sizin oralar çok kötüler anlaşılan bizim burada tırcılarımız sevecen insanlardır gürcülerimizde zaten boldur. Onlar dahada kibar insanlar yolda :)

Tıra takılmayın,çocuğa bakın..Boyunluğu,kaskı,taytı filan..Nasıl da mutlu..
Türkiye'deki çocuklar böyle mi?

@Soykan U.

@Soykan U.

Bu saydıklarınız memleket olmadığından, memleketi gömenler haksızdır. Doğru diyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Çok güzel video öncelikle :harika:

Bence en tehlikelisi lüks suv süren kadınlar. Bir minibüs, bir Osmanlı tuğralı hafif ticari araç kadar tehlikeli tipler bunlar. Her daim sabırsızlar. Bundan bir sonrakiler de herhangi bir lüks markanın en alt sınıf aracını kullanan 25-34 yaş grubu magandalar. Hafriyat kamyonları bile bu saydıklarımdan çok daha iyidir bence.

O nasıl bir özgüvendir, maşallah yavruma :)

@Soykan U.
Size katılıyorum. Turkiye de sürücülerin bisiklete saygılı olanlarin oranı daha yüksek.
Bunu sadece ben söylemiyorum Türkiye de tur yapan turistlerler de bu konuda Türkiyeden gayet memnun. ( istanbul, Ankara hariç)

Küçücük çocuk bile tır şoförüne teşekkür edicek veya onu yanlış yaptığı zaman uyaracak bilince sahip.Çünkü bilinç seviyesi yüksek bilinç seviyesi. Gerçek medeniyet bir toplumun farkındalık seviyesidir.Toplumun en küçük bireyinden tutunda en büyüğüne kadar herkezin tepkisini vermesi ve birey olarak kendini özgürce ifade etmesidir medeniyet. Medeniyet zorla kurallara uymak değil toplumun yararına olduğunu bildiğin için kurallara uymaktır.Medeniyet farkında olmasan bile bir hata yaptığında kabul etmektir.Kabul etmeden hiçbirşeyi değiştiremezsiniz. O yüzden kimse kalkıp biz avrupadan daha medeniyiz biz şöyleyiz biz böyleyiz diye cahilliğini ortaya koymasın bişeyide artık kabul edelim yanlışımız varsa kabul etmekle başlayalım gerisi zaten gelir....

Bu yazdıklarımdan sonra forumda denk geldiğim başka bir haber hadi buyur burdan yak ne demek istediğimin direkt açıklaması söze gerek yok
Avrupa'nın en işlek otobanı e17'yi kapatıp misket oynayan türkler

@mcb Bu da dahil bütün genellemeler yanlış, olabilir. Fakat bu hususta "kuş serisi" tabir edilen araçlara da haksızlık yapılıyor sanki. Lüks SUV ve hafif ticari araç "sabırsızlığını" diğerlerine nazaran daha tehlikeli görüyorum.

• Beğen
Tepkiler: mcb ve uslsy
Videodaki çocuğun motorlu araçlarla aynı yollarda bisiklet sürebilmesi bile büyük medeniyet göstergesi. Bu forumda hanginiz tek haneli yaşlardaki çocuğunu bisikletiyle birlikte tek başına yollara salabiliyor?

Düzeltme: Videodaki çocuğun sürdüğü bisiklet yetişkin tarafından sürülen başka bir bisiklet tarafından çekiliyor. Aşağıdaki resimdeki gibi:
kinder-fahrradanhaenger-vater-und-kind-im-park-machen-sport-jpg.160859

Uyarı için @Murat Cömez 'e teşekkür ederim.

Ama hala yeteri kadar medeni olamadığımızı düşünüyorum. Forumdaki kimsenin başka bisiklete bağlı olsun veya olmasın çocuğunu yollara indirecek cesarete sahip olmadığını düşünüyorum (ki korkmakta haklılar da). Otomobiller abartıldığı kadar tehlikeli değiller bu konuda bunu belirtenler de var zaten ama t*ksiler, m*nibüsler, s*rvisler İstanbul yollarında iki tekerlekli araç sürmeyi bir ölüm/kalım mücadelesi haline getiriyorlar.

görüntüler hoş güzel de bence baya baya önceden ayarlanmış gibi. ecnebilerin deyimiyle "fabricated"
diğer arkadaşlara da katılıyorum. uzun yol şoförlerimizin hepsi yol dostudur.

• Beğen
Tepkiler: Aloha ve Rocketman
Yurtdışında yaşamadığım için hüküm vermek bana düşmez diyeceğim de Üsküp gibi bir yerde bile araçlar yaya geçidinde bekleyen varsa duruyor be abi. Ulus'ta heykele varmadan bir yaya geçidi yaptılar, hem de uyarı ışıklı,tabelalı falan, durana aşkolsun. Çok nadir gördüm kendiliğinden duranı. Aksine insanların geçtiğini gördüğü halde tam gaz gelenleri görürsünüz burada. Ancak birkaç kişi yola atlayacak da araçlar duracak. Memleketimi ya da insanlarımızı gömmek amaçlı söylemiyorum bunları ama bir fark olduğu açık.

Rahmetli Barkın Bayoğlu (Altın Elbiseli Adam), İngiltere'de büyüdü yanlış hatırlamıyorsam, bu farkı CEZA kavramıyla açıklamış ve Avrupa'da kurallara yaygın şekilde uyulmasının ana etkeninin ceza korkusu olduğu söylemişti. Ceza korkusunun bilinçlenmeye katkısı büyük sanırım. Ahan da rahmetlinin röportajı:

Geri