Scudo Sports

Mazgala girmiş bir teker !

D.Mustafa

Forum Bağımlısı
Tepki
737
Bu gün eve dönerken yolumun üzerinde bulunana mazgala durup tekeri ölçmek aklıma geldi. Ve bu sonuç çıktı ortaya Allah korusun giderken buraya girmeği düşünmek bile istemiyorum. Tabi bu benim lastiklerle alakalı ama mutlaka bunlardan kullananlarda vardır.

(link)
(link)

Scudo
Bu mazgalların diyagonal veya delikli yapılması gerektiğini acaba ne zaman kavrayacaklar? Açıkçası, çok merak ediyorum.
Umarım kimsenin canı yanmaz, çünkü gösterdiğiniz mazgallara bir çok yol lastiği girer ve sonucu felaket olur.

• Beğen
Tepkiler: can onur
Tüm yol mazgal maşallahı varmış gerçekten.

Bu da Sakarya'dan, bir arkadaş bugün çekmiş. Sayısız düşen olmuş şimdiye kadar anayolda ve sıkışık bir trafikte olduğu için.

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/p180x540/10312618_10152391098396665_4526083643880093822_n.jpg

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/t1.0-9/q71/s720x720/1604753_10152391098611665_6901652656590659055_n.jpg

Suna yapilacak olay o kadar basit ki. Carpraz konacak o kanallar.

Sonra kask gerekli mi? E bu ulkede kask takmamak kadar enayilik var mi?

Çapraz koymaya üşeniyorsun bari yola dik koy. En azından geçen bisikletler etkilenmesin.

• Beğen
Tepkiler: Bülent Oğuz
@Mustafa demirbacak

Yola dik de olamıyor maalesef. Bu sefer de engelli vatandaşlar için sorun çıkıyor.
Çapraz veya delikli olması en doğrusu..

Ha anladım ben onları düşünmemiştim o konuda çok haklısınız. Tamam çapraz yapsınlar :)

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
Ben oyumu Ayazmadere üzerindeki şu mazgallara vermek istiyorum;

http://s26.postimg.org/jz0hmx6zd/Untitled_1.jpg

Değil 23'lük lastik, 2.20'lik lastik bile girebilir o mazgallara.. Kaçış da yok. Yol genişliği boyunca devam ediyor :).

• Beğen
Tepkiler: Hasan Çabuk
Baya genişmiş gündüz tamam da gece baya bı sıkıntı olur. Umarım ışıklandırma vardır o mevki de.

Böyle tehlikeli gördüğüm mazgalları Bisikletli Ulaşım Platformunun haritasına girmeye başladım. Gerçi ben daha yeniyim forumda illa ki yapılıyordur ama tekrardan hatırlatayım dedim :D

(link)

Bu mazgalların korkusuna ben bilmediğim tüm rampaları gözlerim yola kilitlenmiş, frenli iniyorum. Kazası da pistir düşününce, hızla düz duvara çarpmak gibi bir şey.

Bu gerçekten iyi düşünülmüş bir program. Yükledim bakalım çalışmasını göreceğiz. Ancak olumsuz bir yoruma rastlamadım.

@Aytaç P.

mazgal da mı koymasınlar kardeş, boşluğundan değil demirinden geç... HERŞEYİ SİYASETE BULAŞTIRMAYIN, adam hizmet yapmış,su basmasın diye...

şaka şaka, bunların kendi başına düşüneceği bir şey yok. çekip çekip change.org gibi yerlerde imza-kampanya yapıp topluca yollamak lazım ilgili kuruma. Ya da bisiklet ile alakalı dernekler bunun üzerine çalışma yapabilir, onlara da böyle bir projeyle ve destekle gitmek faydalı olabilir. (bu bir fikirdir, sadece eleştirmekle olmuyor, biraz mücadele de gerekiyor. ben yollamıştım da, bir şey değişmedi de, bunlar ne anlar da vs demeden bir aksiyon planı oluşturmak lazım diye düşünmekteyim.)

• Beğen
Tepkiler: Bülent Oğuz
geçen sonbahar ayder e çıkmak için bisikleti rizeye götürdüm. yollardaki mazgalların hepsi yola dikti. başka yerde de görmedim valla :)

bir de avcılar da var bi tane %15-20 arası bir yokuşun ortasında önüme geldi bisikletten inmek zorunda kaldım. mazgal değil çukur resmen. aralardan adam geçer. üstelik 20 metre yukarısında bir tane daha var. inerken rastlasam...

Hadi biz bisikletlileri salla, bebek arabaların tekerleri var, ilk yorumlarda sağolsun genel yönetici Edip bey değindi engelli vatandaşların arabalarının tekerleri var çoluk çocuk var daha yeni yeni bisiklete başlayan. Onları da düşünmek lazım. Ama dediğiniz gibi buradan eleştirmekle olmuyor sadece burada kalıyor. Toplu halde sesimizi duyurmamız lazım.

Bu nedir arkadaş ya! Mayın tarlasında gidiyoruz resmen. Bunların ızgarası olmayanları da var...

arkadaşlar bir inşaat mühendisi olarak yazayım, aslında olması gereken mazgallar (link) bunlar.

1999 ya da 2000 yılında yenikapı ışıklarda (bakırköy yönü) 5-6 cm genişliğindeki mazgallara son sürat girmiştim. Sonuç : Bisikletten uçtum. Ben takla atarken, kafamı belki 10 santim sıyırarak bir araba geçti. O gün bugündür Mazgallara çok dikkat etmeye çalışıyorum. Hayatımda ölüme yaklaştığım 3-5 olaydan biridir.

mazgalın yönünün suyu drene etmek için çok önemli bir parametre olduğunu sanmıyorrum.mutlaka etkili ama çok daha önemli faktörler var.yolun enine ve boyuna eğimlerinin düzgün tasarlanması gibi,insanımızın bilinçli olup drenaj sistemini tıkayacak çöp vs. yi oralara atmaması,yağmursuyu şebekelerinin yüksek kapasiteli projelendirilmesi gibi etkenlerin çok daha önemli olduğunu düşünüyorum.Mazgalları yola paralel değil de dik yaptık diye sel basmaz yolları.

Geri