Scudo Sports

Mazgal ve çukurlar

Zekeriya Çab

Forum Bağımlısı
Tepki
1.614
Şöyle bir toplumsal haraket tasarladım. İlk önce belirli bir renkte, fiyata ve markada spreyl boya seçiyoruz. Renk yaz kış görünen fosforlu bir renk olacak ve boyada en az 2-3 ay dayanacak kuvvette olacak. Buradan herkes boyayı edinip hazır olunca belirli bir tarihte muhitinizdeki arkadaşlarla buluşup bir gecede bildiğimiz en yakın mazgalları bu boya ile boyayacağız. Daha sonrada ara ara bireysel olarak bozulan yeni olaşan ve keşfedilen bisiklete uygun tasarlanmamış mazgalların boyanmasına devam edilecek. Daha önce Mazgal koymayı bilmeyen belediyecilik yapmasın! Bu konuda bahsettim. Fb'ta da bazı yerlerde anlattım. Bu da işe yaradığının kanıtı. Wansky diye Aratınca yabancı sitelerde de çıkıyor.

Scudo
Her taraf kamera dolu. Bisikletliye çarpanı bulamazlar ama bisikletliyi kameradan tespit edip kamu malına zarar vermekten işlem yapabilirler. :)

@Serden Us
Tam da aynı şeyi yazıyordum.sen mazgala düşüp kafanı kırsan devlete dava açıp kazanamazsın ama sen spreyle mazgalı boyadığında devlet seni kameradan tespit edip kamu davası açar ve emin ol kazanır.kimse de demez acaba bu adam neden böyle bir şey yapıyor, burada bir eksiklik var mı diye.direk terörist ilan edilirsin

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Serden Us karbondan korksak bisiklete binmezdik
@Zekeriya Çab kesinlikle katılıyorum.

kamu malına herhangi bir zarar yok ki? tophane'de merdivenler boyandı noldu beğenmeyen belediye kendine yakışan renksiz rengi ile griye boyadı.
mazgaları boyarsak güzel bir akım da olabileceğini düşünüyorum

Bizim be zaman güzel bisiklet yollarımız olacak ya çok merak ediyorum benim ömrüm görürmü yaş 32

Bunu tartışmaya açmadan önce belediye ile veya bir avukat ile görüştünüz mü hocam?

doğabilecek sorunlar mahkemeler sizin de başınızı yakar sonuçta bu imza kampanyası değil eğer sizin dediğiniz gibi olsa. Biz mazgalı boyarız boyamasına da iş burda bitmez ki; arabacılar kasisi boyar, yaya dar kaldırımı boyar, canı sıkılan yolu boyar. Bir yaptırımı vardır illa ki önce araştırmak lazım.

Burada bu konun açılma sebebi tartışmaya açmak zaten hadi hemen yapalım gibi bir gaye yok. Kamu malını korumaya mazgaldan başladılarsa yandık zati bizim vergilere daha çok var.

Ayrıca bisikletle çıkıp yapılacak değil sadece yürürkende yapılır. Ayrıca dilekçe versen yapılana kadar yine birileri için tehlike olur ama boya dikkat çektiği için en azından tahlike ortadan kalkar.

Türkiyede yanlış mazgalları boyamak için bütün paramızı sprey boyaya vericez demektir her sokakta kaç tane var zaten :D

@Zekeriya Çab
Kamu malını korumaya mazgaldan başladıklarını sanmıyorum ama işlerine gelmezse mazgaldan da başlayabilirler

@mehmet ulaş bütün paryı vermeye gerek yok ortak bir marka ve renk belirlenirken bütçeyi de fazla zorlamayacak bir ürün seçilir. Zaten bir kutu en az 2-3 mazgal boyar. Buda gayet yeterli zaten herkez bildiği kullandığı güzergahta boyayacak ve en başta kendine yararı olacak bir daha unutsa bile daha uzaktan görecek.
Yok mu hiç forumda zabıta polis belediyeci. Mevzuatta ne olur söyleyecek.

Abi ben daha önce kamu malına zarar vermekten mahkemeye çıkmış biri olarak söylüyorum.tespit edildiği an dava açılabilir.ceza verip vermemek hakimin insiyatifine kalmış.böyle bir şey yapılacaksa bile yerel yönetimlerden yazılı izin alınmalı

Ülkemizde düzgün bisiklet yolu yok bazı yerler haricinde oralarda da bisikletten cok insan yürüyor. Bakalım ne zaman türk insanı bilinçlenecek ve bisikletlere yol yapılacak düzgünce..

@NeutralizeR araba yolunda gitmek daha güvenli hem bisiklet yolu aklımı kaçırmama neden oluyor :(

Görsel Manhattan bisiklet yollarından birine ait, neredeyse tamamı bu şekilde. Mazgal sorunu sadece bize has değil :)

IMG_4297.JPG

• Beğen
Tepkiler: münferit vagon
@mehmet ulaş öncelikle araçlı insanlara bisiklet saygısını aşılamak lazım ama cok zor gibi görünüyor. Bisiklet yolunda yürümek için sanki insanlar yarışıyo bunada anlam vermek bi hayli zor..

Zihniyet.

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    77,8 KB · Okunma: 22
  • Beğen
Tepkiler: mehmet ulaş
Bizim aramahalllelerde direk eski kullanılmayan halıları atıyorlar daha rahat oluyor.Bisiklet takılmıyor

İnce lastik halıyla beraber girerse çıkmaz orada kalır. Bozuk yol, yanlış mazgal, uygunsuz kaldırım bizde olduğu kadar başka ülkelerdede var. İngiltere bir kaç sene önce asfaltlama maliyetlerini düşürmek için bize heyet gönderdi asfalt nasıl yamıyoruz bunu öğrenmek için. Adamlar senelerce 1 çukur için onlarca km asfalt döküp yolun bir kısmını yeniden yaparak tamir ediyorlar ama bilmiyolarki asfalt dökme makinasının yanına yayan iki kişi koyup makinadan sonra kürek ve tırmıkla ayrı bir işlem yapılıp yama yapılabilir.

Bu asvalt yamasıyla ilgili babam'dan duymuştum.Yabancı ülkelerin bir kısmı yama yapmayı Türklerden öğrenmişler çok hoşuma gitmişti.Belki sizin dediğiniz gibi ingilizlerdir.Onlar bize ingilizceyi bizler ona yama yapmayı öğrendik misali :D

Arkadaşlar bisikleti mi geçtiğimiz yaz başında aldım. Alır almaz da mazgala takılıp düştüm. Bu olaydan sonra bisikletim hiç sorun cikarmadi. Gene de endiseleniyorum. Ilerde sorun çıkarır mi? Örneğin tur yaparken kaza falan yapmam değil mi?

Onlar yine iyiymiş, her gördüğüm mazgalın fotosunu çekmiyorum ama ciddi problemli mazgallar var. Onların fotosu yok ama birkaç sevye altı tehlikeli mazgallara bir örnek.Aslında buradan gördüğümüz abest mazgalların bir albümünü oluşturabiliriz, nerede ne şekiller varmış görmüş oluruz. :D
189105

Geri