Scudo Sports

Maxxis dış lastik yanakları sorunu

semih s.

Üye
Tepki
12
Bisiklet
Ghost
Iyigünler bi arkadaşmdan 3 5 gün önce maxxis overdrive elite 26 x 1.75 katlanır lastik aldm.. smdi bunları jantlara geçirdim ama lastiğe hava vurunca yanaklarda bombeler oluşmaya başladı iç lastik 1.75 uyumlu onda bi sorun yok.. ama sanki lastigin oturmasında bi sorun oluştu gibi. Çıkardm düzeltip geri taktım olmadı. zaten veren arkadaş bi sıvıyla ya da arap sabunuyla yanakları silmen gerekir demişti.. mantıgı nedir başka ne çözümler önerilir

Scudo
bombeler derken fotoğraf atabilir misin.

Güzel sabunlu suyu yada ucuz bir kremi bi diş fırçası yada ince bir fırça ile sürüp havayı basarsan tam olarak oturur yanakları ama benim aldığım Maxxis Crossmark lastiklerin birtanesinde kalıp hatası olacak çevirdiğinizde ufak bi yalpası var giderilemiyor.Şans işte ....

[Ben değiştirmekle uğraşmadım çünkü test sürüşü yaptığımda sürüşümü etkilemedi.

Bence normaldir yani katlanmis vaziyette duruyor iz yapmistir illaki bu da bombeye sebep olur bi sorun olacagini sanmam.

@semih s.

Kuru şekilde takınca ara ara elle kontrol edip düzeltmek gerekiyor ve hem uğraştırıyor hem de tam düzgün oturmayabiliyor. Arap sabunu şart değil ben sıvı sabunu camsil şişesine 2-3 parmak doldurup üzerine su ekliyorum. Sonra sabunlu suyu tekerlerin janta değen kısımlarına püskürtüp hava basıyorum. Hızlı şişirmek daha etkili oluyor. Sabunlu su yardımıyla, şişerken lastik tam olarak oturması gereken yerlerden jantın şeklini alarak oturuyor. Sabunun amacı lastiği jantla temas anında kaydırarak düzeltmek. Hızlı şişirmenin amacı ise sıktığım sabunlu suyun kuruyup kayganlığının azalmaması için. Sadece sıvı sabun da sürebilirsiniz ama o zaman çok fazla sabun gidiyor.

faydalı tecrübeniz için teşekkür ederim deneyeceğim

Geri