Scudo Sports

Maxxis Detanator

E.GURCAN

Daimi Üye
Tepki
228
İsim
Erol
Bisiklet
Focus
http://img142.imageshack.us/img142/5663/dscn0727.jpg

477 Gr.

Arazi lastiği 300 gr olupta slick lastiğin bu ağırlıkta olması ilginç. :)

Scudo
Detonator çok güzel bir lastiktir,geçen yaz kullandım.Arazide de test ettim gayette başarılıydı.Daha hafif slick lastik arıyorsanız Maxxis Xenith önerebilirim,zira arkadaşım da o lastiklerle beraber arazide deneme yaptı.

Bunda Önce xenit alıcaktım ama bunlar daha çok hoşuma gitmişti.

Arazide mecburen denemek zorunda kalmıştım.:)

Bence araziye girilecek son lastik :D

Belki patikada iş görür ama onun dışında teknik yerlere kesinlikle bu lastikle girmem heralde.

Bu arada 2 başlıkta yanlış olmuş ikisinde de a lar o olacak :)

Bugun orta mesafe yolda test etme imkanı buldum yüksek hızlardada oldukça güven verici olduğunu düşünüyorum.Henüz araziye girmedim :)

Her 50 km patladı 0.5 mm cama bile dayanmıyor.Kim dayanıklı çok iyi vb söylerse bence sadece şansı yaver gitmiş.

• Beğen
Tepkiler: umutkahraman
1500 km kulandım daha 1 kere patladı. Ayrıca bunun 80 km arazi ortamı. Sanırım size denk gelmiş.

Ben de uzun süredir kullaniyorum. Ilk baslarda bozuk satihdan cekindim, ancak en zor yol sartlarinda bile beni yolda birakmadi. Asfalt icin bicilmis kaftan. Sanirim fiyati ben aldigimdan beri baya artmis. 10 numara lastiktir... patladigini hatirlamiyorum...
80 psi kullaniyorum, bu güzel yol icin gayet uygun. Cok iyi olmayan yollarda konfor icin 65-70 psi öneririm. SPD ile birlikte bisiklete inanilmaz hiz kazandiriyor.....

@gokdaltercume

Bendeki katlanamayan cinsten ve kanallardan patlama yapıyor :)
Asfalt için biçilmez kaftan !!!

@E.GURCAN
Birazcık cam kırığının üzerinden geç farketmeden görürsün ben inanamadım.nededeyse mm onda biri camda bile patladı.pütürlü asfalt şehirler arası yolda kullandıysan cam kırıkları mıcırların aralarına giriyor şehir içinde o bira içenlerin yellerde patlattıkları şişe kırıklarına denk gelirsen yandın.

• Beğen
Tepkiler: nime
@ozantuna

580 km İzmir Çanakkale yolunda yanaklardan giren diken dışında sorun çıkarmadı ,hemde 200kg yük ile 70 psi hava ile

@murty

@murty

Şimdi lastiği övüyor musunuz yoksa eleştiriyor musunuz anlayamadım doğrusu. :rolleyes:
Bir de 200 kg yük nasıl oldu? Biryerlerde yanlışlık var galiba.

@Önder Tarım

Galiba bisikletin kilosu+kendi kilosu+Karınca gibi bişeyde vardı sanırım :D onun kilosuyla 200 etmiş olabilir :D

ben olsam 200 kg yüklemezdim bisikletime

• Beğen
Tepkiler: nime
bende kullanıyorum çok seri ivme kazandıran bir lastik ayrıca hızlı sürüşlerdede güvenilir olduğunu rahatca solerim ama cama karşı çok hassas açıkçası.bir ufak cam girmesinde patlamayı geçtim lastik yarılıyor ve sonra kaldır at.camın olmadığı yerde kullanımı tercih edin derim :D tabi bole bir imkan varsa ülkemizde :(

bende kullanıyorum bütün arazilerde deneme fırsatım oldu nazar deymesin hiç patlamadı asfaltta yol tutuşu oldukça iyi arazilerde sürüşte titreme yapıyor tam asfalt lastiği oldukçada dayanıklı tavsiye ederim

Ben de kullanıyorum ve şimdiye kadar cam parçaları (kaza yapmış araçlardan yola dökülen temperli küçük küçük cam parçaları) nın da üzerinden bir kaç kez geçtim. Lastiğe saplandı fakat elimle söktüm lastik patlamadı. Bir kaç çeşidi mi var bilemiyorum ama bendeki katlanabilen model. Asfaltta çok akıcı ve zor aşınan bir lastik. Hafif arazide kullanılabilir fakat yağmur yağdığı anda olduğunuz yerde kalırsınız (bizzat başıma geldi) Bence yol lastiği olarak başarılı ama konfor yok gibi çünkü yüksek hava basmanız gerekiyor ve çok sertleşiyor. Bu da sürat arayanlar için olumlu bir özellik. Fiyatı dışında bence başarılı. Biraz da ağır tabi.

katlanabilir lastik su kanallı. alır almaz tarttım 488 gr geldi tanesi. yükse hava basıldığında gerçektende çok hızlı bisikleti adeta 1 kilo hafifletti. dün dağ yollarında arazide tarlalarda dikenlerde test ettim. çok sağlam bir lastik en ufak bir diken parçası bile girmemiş şaşırdım. kötü yanı ise toprak ve çakıllı yolda kesinlikle bayır çıkmıyor teker kayıyor.

bu lastiklerle 1600 km yaptım, ön ve arka tekerde 1 er kez patlama oldu onun dışında hiç bi sorun yaşamadım yol tutuşu harika ve yağmurda da gayet yeterli tek kötü yanı istanbulda bazı mazgalların bu lastiğin içine düşebilecek kadar geniş olması birde tramvay yolunda raylara dikkat!

ben de kullanıyorum asfaltta on numara bir lastik. hem akıcı hem de kontrolü güç bir lastik değil. araziye de girdim bir kere. çok dik ve toprak zeminde zemine tutunamıyor tabi ama yine de öyle böyle gidebiliyorsun. yol lastiği olarak sağlam ve akıcı olduğunu düşünüyorum ben hiç patlatmadım maşaallah :)

Geri