Scudo Sports

Mavic Kysrium Equipe S Jant Hakkında !!

Cemre Can Süral

Daimi Üye
Tepki
227
Bisiklet
Corratec
Merhaba Arkadaşlar bu jant setini almayı düşünüyorum tavsiyeleriniz nelerdir.Ksyrium Elite ve Equipe arasındaki farklar nelerdir?Jantın ağırlık,akış vs nasıldır ?

(link)

• Beğen
Tepkiler: Max Torque
Scudo
Campagnolo fanboyu olarak önerim "almayın" olacaktır.

isimleri çok benzese de iki jantın hem göbekleri hem çemberleri farklı. Bunun akıcılığa etkisini bilemeyeceğim ama ağırlık olarak 150 gramdan fazla farketmiş.

• Beğen
Tepkiler: Cemre Can Süral
@Murat B.

Şu anda Shimano R500 kullanıyorum (eski seri) ,r500 e göre bunlar farketmezmi ya :) Ksyrium'u çok uyguna buldum kaçırmiyim diyorum.Aslında gönülde yatan Duraace c35 yada Sram S50 :D

Bence r500 de iyi bir jant ..Alacagınız jantla aralarında bariz fark olacaksa alın derim.

@fatihtemizer

Hocam,keyfi değişmiyorum mecburi değişim.Kaza geçirdim ön jant yamuldu.

O zaman r500 yerine bütçeniz ne olur bilemiyorum ama bunlarda alınabilir.

(link)

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@fatihtemizer

Cosmic Elite akıcılık konusunda çok kötü diyenler vardı forumda,RS31 ve Fulcrum Racing Quattro düşünülebilir.Teşekkürler :)

Yurt dışına yönelecekseniz eğer, bu fiyat aralığında alabileceğiniz en iyi jant setlerinden bir tanesidir. Bizzat kullanmaktayım.

Campagnolo Zonda ------ Setin ağırlığı 1550 gram'dır.

Kargo ücretsizdir. 15 gün içerisinde elinize ulaşır. %18 gümrük vergisi ödeyip teslim alırsınız. Vergi hariç 782 TL'sı.

140 TL civarı gümrük vergisi çıkar.

(link)

---------

Bu da Türkiye fiyatı - 1256 TL.
(link)

@Cemre Can Süral

Gönlünüzde yatanlar ile düşündükleriniz bambaşka jantlar. Adlarından da anlaşılabileceği gibi bunların profilleri 35 ve 50mm, Mavicler ise çok daha düşük profilliler. 35mm profilli olarak Campagnolo Scirocco veya RS81 C35'i önerebilirim; Campagnolo'nun fiyatı düşündüğünüz Mavicler civarı, RS81 oldukça daha pahalı ama gene de Dura-Ace'in yarısı.

Bu arada, Sram Zipp'i satın aldığı için artık jant üretmiyor diye biliyorum.

Ekleme:
@Cemre Can Süral

Cosmic Elite ile Ksyrium Equipe aynı göbekleri kullanıyorlar anladığım kadarıyla, ayni akıcılık olarak Ksyrium Equipe de aynı durumda olacaktır. Ben Fulcrum Racing Quattro kullanıyorum, tavsiye ederim; tellerin örümü dışında Campagnolo Scirocco ile aynı jant zaten. RS31 de fiyatı için oldukça iyi bir jant, ancak ağırlık olarak eski jantlarınızdan çok farklı değil.

@Murat B.

Sram Rival Vites-fren seti kullanmaktayım.Sram-Campagnolo uyumu nasıl olacaktır,sıkıntı yaşarmıyım.

@Cemre Can Süral
Campagnolo jantların hem Campagnolo ruble ile uyumlu olanını hem de Sram/Shimano ile uyumlu olanını üretiyor (aynısı diğer markalar için de geçerli). Yanlış göbekli olanını almazsanız sorun yaşamazsınız.

• Beğen
Bisikletimde arka jant Ksyrium Equipe ön jant ise Cosmic Elite. İkisinden de çok menmunum. Kesinlikle değiştirmeyi düşünmüyorum. Ama bütçeniz yetiyorsa daha üst model jantlara bakabilirsiniz.

• Beğen
Equipe S ile farkı var mıdır bilmiyorum ama ben Equipe modelinde sorun yaşadım. Kullanmaya başladıktan yaklaşık 2500 km sonra arka göbeğin akıcılığı berbat hale geldi. Rublenin üzerine takıldığı hub gövdesinin içinde toz-pis girmesin diye sert plastikten bir conta var ve bu conta zamanla formunu kaybedip göbeğin gövdesine sürtmeye başlıyor. Netten yaptığım araştırmalar da aynı şeyi yaşayan bir sürü kullanıcıya rastladım. Hatta Ebay'de bu setleri modifiye edip bu kronik problemden kurtulmayı sağlayacak kitler satılıyor. Bkz: (link)

• Beğen
Equipe S kullanıyorum 3000 e yaklaştı bi sorun yaşamadım (akıcılık,akort sorunu).Yokuş aşagı gurupta en fazla hızlanan bisiklet benimki(herkesden hafifim 65 kg, bisiklette hafif).Bu sorun yaşamıyacağımı göstermez belki,sadece izlenimlerim bunlar.Fazlaca bisiklet yıkamak(basınçlı su),çözücüler kullanmak göbeklere zarar vereceğini düşünüyorum.Çok az yıkıyorum bisikletimi belkide ondan göbekler iyidir,mavicle ilgili negatif yazılar da var göz ardı etmemek gerek.

• Beğen
Geri