Merhaba arkadaşlar alexrims g6000 jantlar üzerine schawalbe racing ralph kullanıyordum,şimdi ise Mavic crossride jantlar üzerine maxxis ranchero satın aldım.
Aldığım ürünler nasıldır,yaptığım değişiklik kayda değer mi ?
bende 20 telli crossride kullanıcısıyım mütiş memnunum cok sevindim senin adına çok aşırı parkurlarda kullanmıycaksan cok iyi. yalnız bende bugun tam bunu paylasacakdım senin konun güzel fırsat oldu. ferhat abi mavic in tel basları ile ilgili memnuniyetsizlik belirtmişdi 20 bin km sine yaklasırken jant setimin tel basları dayanmadı ve 2 tanesi salmış kendini bende diyorum bu sesler nerden geliyor. cok şaşırdım. tamamen devre dışı kalmıslar. ilk yaşadıgım sorun bu oldu akıcılık ise halen harika.
Teşekkürler yorum için,bir de shimano ruble var 9 lu,bugün diğer jantlardan çıkarttırdım,8 ve 9.yaprak diğerlerinden ayrı ve oturmuyor,bir aksilik mi var acaba ?
bi aksilik yokdur. kasetin dibinde boşluğu alan metal yada plastik yuvarlark parça var 9 lu rubleyi takacaksan onu cıkarıyorsun sanırım. emin değilim ama öyle olması lazım.
Ayri olarak satiliyor evet, ankara`da erdoganlarda poset poset vardi 4-5 tl bisi. Istanbul`da garanti vardir.
Burda (link)dokumaninda da bahsediyor. Gerci yol setlerinden bahsetmis ama mtb de olmasi gerek diye dusunuyorum.
Peki kesin çözüm müdür ? Yoksa jantları satmalı mıyım ?
Moralim aşırı derecede bozuldu bu durumdan sebep.Yani çoğu jant markasında böyle bir problem yok,hatta ilk kez jant ruble uyum sorununa şahit oldum.
Kesin cozum olmasi gerek simdi baktim (link) da ayni muhabbet var crossride icin.
Merak etemeyin bisikletciden bir spacer alip tabiki mavicin ozel spacer olmasi gerek yukarda fotosu olan. Onu taktiktan sonra deneyin. Bu arada sirin bisikletin bunu bilmemesi garip geldi maviclerin hepsinde var bu spacer.
Sağolsun jantları aldığım arkadaş durumla ilgileniyor,rubleyi sattığı kişiye yanlışlıkla vermiş spacer'i,yani 9 lu sistem ile bu jantlar kullanılıyormuş.
Şirin bisikletin amacını anlayamadım bu sefer,adam başladı geçmiş olsun ile 2.el malları kötülemeye.
Yorum yazan herkese çok teşekkür ederim,şu sıkıntılı zamanımda içimi rahatlattınız yüzümü güldürdünüz Ama paniklememek elde değil,çünkü jantları çok zor bir şekilde alabildim.
dosdum neyini karşılaşdırcan fıstık gibi jant seti bin kullan işte daha iyilerini o bundan iyi muabbetine girdinmi çıkılmıyo bisikletde. crosride candır güzel mis
Sağol hocam,bir de merak ettiğim bu seti tubeless olarak nasıl kullanabilirim.Bir bisikletçi ile bu konu hakkında diyaloğa girdim fakat iç lastiksiz kullanım yok vs. dedi,sadece patlak önleyici sıvıdan bahsetti.