Scudo Sports

Mavic Aksium Race - Fulcurm Racing 7 LG

Günay Savaş

Daimi Üye
Tepki
115
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba arkadaşlar. Elimde iki adet jant seti var. Başlıktaki jantlardan hangisi daha iyi bir seçim olur? Nedeniyle birlikte yazarsanız çok sevinirim.
Sormak istediğim bir nokta da jantların ölçüleriyle ilgili.
Mavic Aksium Race: 18x622
Fulcrum Racing 7 LG: 20.5x622

Jantların ölçülerine göre her ikisi de 23 genişlikteki lastiği desteklemiyor olmalı ama her iki jantın üzerinde de 700x23 lastik var. Mavic üzerindeki lastik kendi üzerinde gelen lastikler.

Sormak istediğim kısaca hangi jant setini bisikletin üzerinde kullanmaya devam etmek daha mantıklı olur. Bir de 700x23 lastikle devam etmekte sakınca var mı?

Dosyalar

• 20190218_222229.jpg
    20190218_222229.jpg
    992,6 KB · Okunma: 48
  • 20190218_222432.jpg
    20190218_222432.jpg
    1,1 MB · Okunma: 43
Scudo
Neden desteklemesin ki? Minimum değeridir o baştaki değer. 20-28c arasındaki lastikleri destekliyordur belkide mesela yani.

• Beğen
Tepkiler: Günay Savaş
Başka bir konuda minimum değeri hesaplarken jant üzerinde yazan değeri 1.4 ile çarpın yazıyordu. Bu hesaba göre Mavic en küçük 25,2 Fulcrum ise en küçük 28,7 destekliyor. Çok bir bilgim yok, ondan sormak istedim.

23 mm lastigi takarken kolay mi zor mu takiyorsunuz
Bende shimano rs 11 var mahvoluyorum lastik sokup takarken

• Beğen
20 - 32 lik arası lastiğe kadar iki seti de yol bisikletinde verimli şekilde kullanabilirsiniz. İkisi de 700x23 için uygundur. Daha geniş iç yapılı jantlarda 23'lük lastik kullanarak daha aerodinamik bir sonuç elde edersiniz. Tek fark bu olur.

Jantın genişliğini ölçebileceğiniz en az iki yer var; içten tırnaklar arası mesafe ve dıştan fren yüzeyleri arası mesafe. Ayrıca, içten tırnakların altında kalan kanalın genişliğini de ölçebilirsiniz.
189191

Takılabilecek lastiğin genişliği açısından belirleyici olan, içten tırnaklar arası mesafe. Bu da Fulcrum Racing 7 LG'de 17 mm olmalı. Sanıyorum ki 20,5mm olan tırnakların altındaki kanalın genişliği, yani aslında jantın değil janta takılan bandın genişliği.
189193

@h.kozan
Yalnız o şekildeki kullanımla birlikte viraj performansınızda düşüş olur yol tutuşu azalır. Jant lastikten geniş kaldığı için virajda jant yüzeyi asfalta yaklaşır. Sonucunda kayıp düşebilirsiniz.

@CeRKeZ 17- 18 mm iç genişlikli jantta 23lük lastik ile öyle bir sorun yaşanması imkansız. Jant genişledikçe lastik de genişler belli oranda bu yüzden 23 lük lastikler 25 lik ölçülerinde olur. 20 lik ve altı lastiklerde sorun olur, zaten tavsiye de edilmiyor güvenlik açısından.

@Murat B. Bilgi için teşekkürler. Ben jantın içindeki ölçüye bakmışım. Jant olarak Fulcrum daha akıcı geldi ama sizlerin de fikrini almak isterim. @A.Tahsin zorlanmıyorum dersem yalan olur. Ama öyle mahvedecek kadar değil.

@h.kozan, '' Daha geniş iç yapılı jantlarda 23'lük lastik kullanarak daha aerodinamik bir sonuç elde edersiniz.'' şeklinde bir ifadede de bulunduğunuz için ben 25lik jantlarda bahsettiğinizi ve o janta 23lük lastik takmayı tavsiye ettiğini düşünmüştüm.

fulcrum lg 7 ile 23mm kullanıyorum sadece birkez lastik taktım sökme takma ile ilgili birşey diyemeyeceğim

Lastiğiniz ne marka acaba.

MyMavic isminde bir uygulama var; hem ios hem de android mağazada bulabilirsiniz. Bu uygulama ile jant lastik uyumunu ve uygun basınç değerini kontrol edebiliyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: frknltngl
Fulcrum Racing 7 LG mi? Mavic Aksium Race mi? Bu konuda da yorumunuzu rica edebilir miyim arkadaşlar.

@A.Tahsin
Yanlış kişiye sordum. Sorum A. Tahsin Bey içindi.

Mavic Aksium Race eski bir jant seti tellerini bulmak sıkıntı diye okumuştum. Artık üretilmiyor bildiğim kadarıyla ve üretilmeyeli uzun yıllar oldu. Mavic Aksium var sitesinde en alt seviye olarak.

• Beğen
Geri