Scudo Sports

mavic aksium jant seti hakkında

halil fatih akbaş

Forum Bağımlısı
Tepki
262
Bisiklet
Specialized
arkadaşlar merhaba
tur bisikletime mavic aksium jant seti düşünüyorum.Benim için sıkıntı noktası jant setinin yol bisikletleri için uyumlu olması ve kilolu olmam.Şuan 700x35 schwalbe dış lastik kullanıyorum.20 cm profil genişliği olan bir jant setinde bu dış lastiği kullanmam sorun çıkarır mı?Şu an kullandığım jant setinin çemberleri de ince profil yol bisikleti çemberleri.Sorun yaşayacağımı çok zannetmiyorum ama siz değerli dostlarıma danışmak istedim.
Değerli vaktini ayırıp bana cevap verme zahmetinde bulunan arkadaşlar şimdiden teşekkürler.

Scudo
Yol bisikleti olmuş olsa kadroya sürteceği için uygun olmazdı. Jant açısından sorun çıkartacağını bende düşünmüyorum. Keza cyclocross bisikletlerde aksium jantlara bu ölçüdeki lastikler oluyor.

(link)

• Beğen
Tepkiler: halil fatih akbaş
20mm profil genişliği varsa, benim jantlarımla aynı genişlikte, ben 35lik lastik kullanıyorum.

• Beğen
@emrahozkan

sanırım sıkıntı yaşamıyorsunuz?

Şu konuyu incelemenizde fayda var.
(link)

• Beğen
@Eser Sevinç

Tablonun hemen altında şu yazılı;
Note: This chart may err a bit on the side of caution. Many cyclists exceed the recommended widths with no problem.

• Beğen
kalın lastikle ilgili şüphem ortadan kalktı.Sizce aksium esenemezlik ve sağlamlık açısından nasıldır?

@halil fatih akbaş

mavic aksium benim bildiğim 15mm genişliğinde yol bisikleti jantı. değil mı? bunun cyclo falan versiyonu mu bahsettiğiniz jant? link falan varsa bir bakalım.

yol bisikleti jantını tur bisikletinde kullanmak istiyorsanız ben olsam 2 kez daha düşünürdüm. tam yüklü tur için 36 tel, orta hafif turlarda en ideali 32 telli jantlar.

• Beğen
@emrahozkan

Şuan kullandığım jant setinin üzerinde yol bisikleti çemberi var nomae ne olduğu belli değil teller ise aşırı uyduruk.Buna rağmen ben bisiklet yüklüyken araziye girdim hiçbir sdorun yaşamadım.36 tel dünya turu yapmadıktan sonra çok gereksiz.Kamplı turlarda zaten yüküm 10-15 kiloyu geçmiyor.Ayrıca fabrikasyon tur bisikleti jantı yok ne yazık ki bir ara ördüreyim dedim çok pahalıya geliyor ve zaman kaybı bende aksium alacağım.Bahsedilen jant seti cyccross bisikletlerdede kullanıyor dediğiniz gibi ayrı bir modeli yok.
Aksium kullanan arkadaşların düşüncelerini de almak isterim

Mavic aksium jantın dıştan-dışa genişliği 20.5 mm.Yukarıda arkadaşın da bahsettiği gibi ;İç genişliği ise 15 mm'dir.Yani Mavic aksium'un boyutları: (ERTRO) 622X15c'dir.Bu nedenle 32c'den daha kalın lastik takmak pek uygun olmaz.

• Beğen
lkastik ebatı ile ilgili kaygılarımı giderdim sırada sağlamlık ve esenmezlik var.Düşünceleriniz nedir arkadaşlar?

Arkadaşlar mavic aksium cant 3000 km de 2. el buldum. 300 tl isteniyor ne dersiniz ?

@hakanemrez

Jant setini sıfır olarak yurt dışından alsanız, vergi ve kargo dahil yaklaşık 630 TL civarına geliyor. 2.el setin kozmetik ve akort açısından sorunu yoksa, kaçırmayın derim. Zira o fiyatlara, Shimano R501 satanlar var.

@Erdal Yılmaz
akort sorunu varsa cok buyuk sıkıntı mı ? hanı yaptıralın bir durum degıl mı akordu ? o yuzden soruyorum

@hakanemrez

Tabi ki yaptırılabilir. Yani genel olarak, ciddi bir sıkıntı yoksa demek daha doğru olacaktır.

@Erdal Yılmaz
teşekkürler.
Peki cantın göbeklerini kontrol etmek için herhangi yapacağım bir şey var mıdır ?
akışkanlığına mı bakmak gerek sadece ? bir de rulman değişimi nasıldır ? kolaylık zorluk açısından.

@hakanemrez jantin durumu onemli. Gorsel olarak belli eder kendini zaten bakimli jantla bakimsiz jant. Ozellikle fren yuzeylerinin en ucunda cok vuruk var mi ona bakmak lazim, bilirsiniz kaldirima falan vurunca yamulan koselerden bahsediyorum. Bunun disinda fren yuzeyine bakilabilir. Gobeklerin durumunu bakarak anlayamayiz ama :)

Saticilarin soyledikleri kilometrelere fazla guvenmeyin bir de. Hangi yilda aldigindan da anlarsiniz zaten ne kadar kullanildigini.
Fiyat dusuk, belli ki aglatmis adam o janti :D

• Beğen
Tepkiler: hakanemrez
@Serkan Mıstınoğlu
Vallahi serkan ben de hiç 2. el almadım bilmiyorum hele ki bu cant olayını :).
artık bir bakayım birde herhalde sürünce belli eder kendini diye düşünüyorum..
görsel olarak da dikkatlice bakmaya çalışıcam :)

Geri