@Rustem146 merhaba, bir kaç saat sıcak su içerisinde bekletin matarayı sonrasında bulaşık makinesi imkanınız varsa yüksek dereceli programda yıkayın büyük ölçüde sinen koku gidecektir
hocam aynı sorunla karsılastım hem tupper da hemde bısıklet sulugumda kokudan içemiyordum çöpe atacaktım neredeyse...En etkili çözüm meyve suyu.. ŞEFTALİ SUYU doldurdum sulukların çeyreği kadar . kapagı kapatıp 1-1.5 gun bekledım sonra 1 hafta meyve suyu koktu suyla kullanınca yavaş yavaş koku gitmeye baslladı suan 2 suluktada hiçbir koku yok
yarım bardak suda iki çorba kaşığı sirke, güzelce çalkala, ardından matarayı yarısına kadar su doldur iki çay kaşığı karbonat atıp çalkala, sonra durula...Koku kalmayacaktır...
Hatta bu konudaki videomu da izleyebilirsiniz:
Bu öneriye katılıyorum. Ne mazot ne de bulaşık makinesi... Çok tehlikeli. Ayrıca, plastik alaşımlı kapları yüksek ısıya tabii tutmak kanserojen tepkimeye sebep oluyor.
Az sirkeli su ile bir kaç defa iyice çalkala ve matarayı kullanmayacaksan asla içerisinde su bırakma. Boşken de ağzının açık olmasında fayda var. Bizzat öyle yapıyorum, sıkıntı yok.
@Ozan k.@Helen Arkadaşlar Tuna forumun mizahi troll üyesi, mazot konusunda ciddi değil Konulara yazdığı mesajlara bakın çok güldürecek sizi eminim, hatta onunla ilgili konu bile var
@Ozan k. Yöneticiye rapor et diye bir ibare var, bildirip silinmesini sağlayabilirsiniz...Ama tarzı bu diğer konularını okursanız anlarsınız ha yanlış anlaşılmasın savunuyorum demiyorum ama bence komik yorumları gerçekten...
Sirkenin özelliğini bilmeyenlere önc eitici gelebilir ama sirke ılık su ile kullanıldığında kokusu uçucudur.
Karbonat bakteri kırıcıdır aynı sirke gibi.
YUkarıda yazıldığı gibi en iyi bu ikilidir.
İster plast,k ister polikarbon yada her ne ise plastiğimsi yüksek sıcaktan uzak tutulmalı.
Mataranın içine sinen plastik kokusunu en iyi bence meyveli sodalar yok ediyor çileklisi limonlusu geceden içine boşaltın sabaha o ağır koku gidecektir.Ağzını kapatmayın sakın