Scudo Sports

master tez konusu: karbon kadro üretimi

Teşekkürler arkadaşlar, teşvik edici ve güzel mesajlarınız için :) Herhangi bir isim düşünmedim gerçekten :)

• Beğen
Tepkiler: Raven_35
Scudo
yeni ismi türk malı olsun orjinal türk imitasyon olmazmı acaba:?

Bence bunları bizi geri kalmış,şalvarla falan dolaşan zannaden insanların medyalarına sızdırıp göstermek gerek.Kesinlikle çok aydınlatıcı olur diye düşünüyorum.:D

tebrikler harika görünüyor bence ismi karbontürk olsun

Emeğine sağlık çok çok güzel olmuş.Azmine sağlık.Bence bunu yapmak için herşeyden önce inanmışsın ve ortaya çok güzel bir TÜRK YAPIMI KARBON KADRO çıkmış.Üstelik acemilik ürünü... Valla helal olsun.
Eğer bir gün seri üretime geçersen ilk müşterilerinden biri olmaya hazırım.

İnan hayran oldum .. gerçekten taktiri hakenden bi çalşma başarılarının devamını bekliyoruzzz...

soylenecek soz bulamıyorum superin otesinde...

halilin dedigi gibi bir boyadıgımızda kendimiz bir seyler katıgımız icin bakmaya doyamıyoruz sen direk kendin uretmissin binmeye kıyamazsın herhalde :)

hornet arkadaşımı tebrik ediyorum gerçekten gurur duydum kendisiyle
ama bu akademik bir çalışma olarak kalmamalı ve ticari anlamda yürüyüp gelişmeli ve söz sahibi konuma gelinmeli diye düşünüyorum. yıllar önce otomobil sanayimiz benzin yokluğuna nasıl feda edildiyse (ismet paşa zamanındaki hadise bilirsiniz. ismet paşayı kötülemek için söylemiyorum ama talihsiz bir durumdu gerçekten), uçak üretcekken ingilizlerin biz size daha ucuza mal ederiz siz niye uğraşıyorsunuz oyunlarıyla uçak sanayimiz gelişmediyse daha birçok yenilikler nasıl törpülendiyse bu da heba olmasın. varsın maliyeti yüksek olsun. bu işlere el atmadan teknolojisini geliştiremeyeceğimiz aşikar o yüzden hep birlikte bu tür girişimleri desteklemek gerektiğini düşünüyorum.
bu arada hornet doktora konusununda ne düşünüyorsun devam mı ;)

@yumi

Slmlar, bende isterim bu sektör gelişsin ama ne yazıkki bu işe atılmak çok riskli. Özellikle bu tür ekstrem şeylerin gelişmesi için öncelikle yurt içinde bir piyasanın olması gerekiyor. Mesela kompozit teknolojisi yatlarda, gemi inşaasında çok kullanılıyor, çünkü alıcısı var ve yatırımlar buna endeksli olarakda yapılabiliyor ve yatırımcılar da ayakta kalabiliyor. türkiyede custom karbon kadro üretsek alacak kişi sayısı kaçtır ki? Zaten karbon kadro kullanan insan sayısı bile sınırlıyken bu işe atılmak gerçekten çok zor. Ama bu işe gönül vermiş kişiler birleşsek bir firmada destek çıksa ne biliyim bişeyler değişir,gelişir belkim. :)

Doktora yapmayı düşünmüyorum, artık yetti gari :), şu an odtüde kaynak mühendisliğindeyim buda bitsin askere kaçacam artık :D

bAlıkesir üni makinA müh 3. sınıf öğrencisiyim.hAyretle kArşıladım bisikleti.umarım seri imalata geçersin.bAlıkesirde kompozitten trAktör sürücü kAbini yapan bi fAbrikA vAr.seçmeli ders olArAk kompozit mAlzemeler dersini Aldığım için dAhA çok ilgimi çekti.3.sınıf projesi olArAk düşünüyorum.HORNET yardımcı olursAn sevinirim.mAilimi yAzıyorum: ahmet_zure@hotmail.com
......cevAbını bekliyorum......

helal olsun Ayakta alkıslıyorum seni.Bence ilerde bu işin ticaretini yap derim

Bi sorum olcak.Ünlü markaların kadrolarında carbon desenleri biraz daha değişik(Düz)Seninkinde neden böyle oldu.Acaba onlar nasıl yapıyolar(Seri mi,Özel mi)

Seni ayakta alkışlıyoruz ne diyebilirmki Gerçekten azmetmişsin ve sonunda yapmışşın. İnşallah türkiyede bisiklet sporu gelişir ve sende türk yapımı carbonların seri üretimini yaparsın. bende makinayı bi kazanayım koceeliye bi gidiyim bide sponsor buluyum yapacam bi şeyler

@yighitjan

Firmalar son kat fiberlerinde çapraz örgülü ve kalın demetli olanlardan kullanıyorlar, daha güzel gözükmesi için. Ben bütün katmanlarda tek eksenli fiber kullandım son katman dahil.

• Beğen
Tepkiler: yighitjan
lıflerı son şeklıne getırdıkten sonra fırınlarken ıslattınızmı ?

tebrikler eline sağlık gerçekten çok sevindim

@hornet

"borularda köpük kullanılmamıştır"dedın aklıma soru takıldı.hani hap söylenir ya kuşların uçabilmeleri için Yaratan Allah kemiklerinin içini boş yaratmıştır.acba kadro borularına balonlarda kı gibi gaz doldurmayı denemiş kimse var mı.hiç fena fikir değil bence hafif olması açısından:confused: :p :confused: :confused: :confused:

Geri