Scudo Sports

Maskemle alay ediliyor?

@Speker

adam daha acı fren yaptığında o lastiklerle nasıl kaycağını bilmiyordurki...insanlar yağmurda lastiğin nasıl kaydığını bilmiyor. öğrenmeleri gereken husus bu!biraz hızlanırken düşünmüyor önüne birşey çıktığında duramıcağını...

• Beğen
Tepkiler: sadana
Scudo
tabikide takacaksınız,eğer bir spor yapıyorsak bunu bütün ekipmanlarıyla yapmamız gerekir o ekipmanlar bisiklete binenleri düşünülerek yapılıyor.bakarsanız deltada maskeler var. onlar bunun için yapılmış.etraftaki insanlar tayt kask maske vb gibi şeylere canavar görmüş gibi bakabilirler evet.ama herhangi bir avrupa ülkesindede bunlarsız çıkınca yadırgayan gözlerle bakıyorlar.kulaklarımızı kapamak en iyi yöntem doğru olan senin yaptığın , onlar at gözlüğü takmışda biz laf etmiyoruz asıl =)

zaten bisiklet kıyafetlerini (kar maskesi, kask vb.) eleştirenlerin çoğu o alay edip gereksiz gördükleri şeylerin aslında ne kadar işe yaradıklarını bilseler emin olun söylediklerinden utanırlar :)

@bryant91

ben onları muhattap almadığım için cevap bile vermiyorum çünkü biliyorumki ne kadar anlatırsan anlat kendi bildiklerinden vazgeçmezler :)

@sahindiyebiri

affına sığınarak bu lafı beğendiğimi söylemeden duramayacağım.:D kimsenin ne dediği umurunda olmasın. herşeyden önce sağlık gelir.

evet daha yeni başladım kask almayagittim aldım eve geliyorum herkes bana bakıyo
-aa bisikletcimi lan bu
-artist
-tursıst sanıp hello ddiyenler
-küçük cocuklar bu abinin kafasındaki ne?
ama aldırmıyorum çünkü o olmasa çoktan hastanelik olmuştum

Ben bu şekilde turluyorum. Kimi apaçi diyor kimi öyle kimi böyle.. gururlan ..

çok az kişinin farkına vardığı ve yaşadığı zevki sen keşfettin sen yaşıyorsun ;)

@derşan sezer

hocam çok önemli bir konuya değindiniz? acaba işlevsel bir kullanımı var mı? bi foto eklerseniz sevinirim?

@Speker

Bence böyle insanların bilgi eksikliğini yüzlerine vurmalıyız.. mesela bu Tata sürücüsü bütün savunma mekanizmalarını kırıp kem küm ettirmeden bitiriceksin işi ona söyleyecek söz bırakmayacaksın ki cahil cesaretleri kırılsın adamların

Ben sadece bisikletle değil, normal sokakta yürürken takıyorum kar maskesini kimse dönüp bakmıyor yada laf etmiyor çünkü şu an Kanada'da dayım master dolayısıyla, haftaya İstanbul'da olucağım bakalım 3 ay boyunca halkımız değişmişmi.:D

millete kalsa hepimiz kızılaydan giyiniyormuş gibi tek tip olmalıyız.inan o laf atan hor görenlerin yarısı imrenerek bakıyor ama kendilerinde bu cesareti göremedikleri için öyle giyinemiyorlar.uzanamadıkları çiğere pis diyen tipler onlar

arabayı garaja çekip bisiklet kullanmaya başladığımda bana deli dediler.inansaydım şu an çoraplarımı başkası giydirirdi,evden dışarı çıkamazdım,belkide kalp cerrahın masasına çoktan yatardım.boşver hayat kısa...

@sahindiyebiri

bana da dediler daha 2-3 gün önce benzerini.. ''gaspçı hırsız ...... '' dediler. biraz argo daldılar mevzuyaa.. ''erkeksen basgit karakola şikayet et ozaman .......'' dedim bende

böyleleri Bursa'da da dolu kimi kaskıma laf eder kimi tayta tayt giyiyomuşum diye ne küfürler yedim siz düşünün artık :D bu arada bi anımı paylaşmak isterim botanik parkın oralarda dolanırken hürriyete doğru gitmem gerekti canım sıkıldı köylerin içinden gidiyim dedim (botaniğin arka tarafından) bi köyün ordan geçerken sokakta top oynayan çocuklar bağırıp kovalamaya başladılar (bu arada çok rüzgar vardı ve önden esiyordu) bazıları taş atmaya başladi o anda ölüceğimi zannettim çünkü pedallara ne kadar yüklensemde gitmiyodu. o sırada tam kafamın yanına iki elim büyüklüğünde taş geldi, artık ona kaya mı desem bilemiyorum :) bende o taşı görünce ordan nası ayrıldığımı bilemedim valla ve tek olduğumu varsayarak bu kadar tırsmam normal :) Sonuçta bu tür insanlara karşı yapabileceğim bir şey yok. Acaba ne zaman akılları başlarına gelir :)

Aile içi eğitim ve terbiye doğru düzgün verilmedikçe daha çook laf ve taş yeriz. Genelde hep küçük çocuklar taşlıyor (Bu arada 10 yılı aşkın süredir taş atan olmadı, sadece laf. Ama duyuyor muyum? Hayır. Çünkü mp3 çalar hep kulağımda :D Kulağımda olmasa bile takılsın kendi kendine, oralı olmuyorum). Laflara aldırmayın ama taşlara dikkat edin.

Tuhaf olan gerektiğinde kar maskesi takmak değil, tuhaf olan başkalarının cahilce değerlendirmelerini kafaya takmak!

Ben dört yıl öncesine kadar bisikletle alakası olmayan biriydim. Bir sene kadar yurtdışına gitmem gerekti ve orada bisiklete verilen önemi gördükten sonra, kafamda uçuşan bisiklet hayaliyle Türkiye'ye döndüm. İlk işim bir bisiklet edinmek oldu. Uygun kıyafetleri ve aksesuarları da tamamladım. İlk zamanlarda yakın çevrem bile , bu kıyafetli halimi garipsedi. Lakin ben durumu o kadar normalleştirmişim ki, kimseyi sallamadan gezdim. Şimdilerde beni tanıyanlar bunu yadırgamaktan vazgeçti, hatta bisiklete başlamayı düşünenler oldu.

Ama yine de haklısınız bizim insanımızın bisiklete ve bisikletliye alışması zaman alacak , o yüzden yollarda ne kadar çok maskemizle, kaskımızla, taytımızla gezersek o kadar çabuk alıştırabiliriz yaşadığımız toplumu da...

Birileri laf atarsa gülümseyip devam edin pedallamaya:)

Geri