Bizler; bisiklet sporunu bilinçli olarak yapmaya çalışıyoruz. Bilinçsiz olanlar; o alay edenler! Kask, tayt, yağmurluk, kar maskesi, spd vs. gibi malzeme ve aksesuarlar, bizim bu işe verdiğimiz önemden, insanların garipsemesi ise; futboldan başka bir spor bilmemelerinden kaynaklanıyor.
Bir arkadaşa kask bakmıştık. Arkadaş satın aldı. İlk dediği şu oldu; "Ben bunu şehir içinde takmam abi!". Kaza; insanı sadece şehir dışında mı buluyor? Halbuki insan zihninde bir terazi kursa; sağlık mı yoksa insanların alaya alması mı daha ağır basar diye şöyle bir tartsa, tabi ki sağlık daha ağır basar! Benimle de dalga geçen bir sürü insan var! Kaskımı madenci şapkasına benzetiyorlar. Yer altından mı çıktın sen birader diyorlar; yabancı veya Alamanyalı (gurbetçilere bizim burada böyle derler) zannedip, Hello deyip, kendi kendilerine gülüyorlar. Lakin şunu biliyorum ki, Allaha şükür ben bu sporu seviyorum ve bilinçli yapıyorum. İnsanların bana maddi hasar ve zarar vermedikten sonra, söyledikleri umrumda bile değil! O yüzden sen de dışarıdaki insanların alaylarını, çok fazla kafana takma kardeş. Senin ve benim durumumuzda olan bir sürü insan var çünkü. Ayrıca soğukların bitmesine şunun şurasında ne kaldı ki zaten!