Scudo Sports

Maşada sorun mu var?

onur özlem

Daimi Üye
Tepki
76
Merhaba arkadaşlar bir buçuk ay önce salcano astro 20 2013 model bisiklet aldım üzerinde suntour xcm maşa var. Turlarda bayır aşağıya inerken on freni sıktığımda sanki lastik titriyormuş gibi bir his veriyor ve bisikletin pedalına basıp güçlü bir şekilde maşayı bastırınca çıt diye bir ses geliyor aynı şekilde hızlı giderken adi ön fren yapıncada bu sesi ara ara duymak mumkün sizce sorun nedir?

NOT: Bisikletimi aldığım gün gidonu indirmek için maşayı sökmüştüm acaba takarken yatağına iyi oturmadı mı? ama bisikleti elime aldığımda freni sıkınca ileri geri yaptığımda maşada oynama yok.

Yardım ederseniz sevinirim :)

Scudo
Öncelikle titreme maşadaki hafif boşluk ve esnemesidir , furç takımını ya doğru takmadınız yada takarken toz veya taş gelmiştir yerine oturmamışda olabilir :)

maşadaki boşluk alımıyor diye biliyorum ama furç takımınızı sökün temizleyin yağlayın tam oturtarak takın belki sorunuz çözülür o tekerin titreme olayı esnemesidir bence iyi birşey bu bendede var

Maşadaki boşluğun alınması diye birşey yok maşanın değişmesi gerekmektedir. Maşada boşluk oluşmasını geciktirmek için maşa kilitli iken kullanmamaktır.

1. masa boslugu alinmaz
2. yataga otumamis olabilir
3. gidon borusundan sıkılacak vida tam olarak sıkılmamis olabilir (oynama olamasa bile olabilir)
4. bunlar tamam'sa frenlerde sorun olabilir öyle demeyilen falan hemen masa degismez

simdi görmeden burada nederse desinler siz dinlemeyin ve aldiginiz yere gösterin 2013 modelin garatisi var bundan neden faydalamk istemiyorsunuz anlamadim ve anlamadigim bir sey daha var, gidonu indirmek icin masa'yi nie söktünüz gidonla masanin ne alakasi var. gidonu indirmek icin gidon borusunun önündeki gidon kelepcesini sökmeniz gerekiyordu.

Arkadaslar. Sedona 345 bisikletimde Hd fren sistemi var. On frene bastigimda masada hafif bir titreme oluyor. Bisikletcim masa amortisorlu oldugu icin diyor ama aklim yatmadi. Sizce problem ne olabilir?

Geri