Scudo Sports

Maşa ve Arka Amortisör Bakım Yaptırmak istiyorum

Servis manualna göre mi hareket ettiniz ? Video gayet açıklayıcı aslında, sizde temizleyip gerekli miktarda yağ doldurduysanız sorun olmaması lazım, Havasını almak için batır çıkar yapman yeterli extra bişey yapmana gerek yok ama ctd anahtarını doğru ayarlaman lazım

Scudo
@Tasogare aslında doğru ayarladım ama yeterli yağ konusunda emin değilim fox un sitesinde 30 a 30 demiş yanlış anlamadıysam

@Tasogare ona göre koydum yağı bazı yerlerde 160 ml koymuşlar yabancı sitelerde ama emin değilim

@Tasogare benimkinde sadece rl anahtarı var ama mantık aynı

Aynen 30 cc diyor, nasıl ölçtün ben şırınga kullanıyorum ?
+5 cc hava kartuşundan sonra da ekle diyor ?

Air pisondan sonra + 5 ekledin mi ? Yani 30+ 5 cc de pistonu yerleştirdikten sonra toplamda 35 diyor 100 mm için, Lockout mu çalışmıyor sadece ? Amortisör lockout dışında normal çalışıyormu, rebound da sorun varmı ?
Ve mümkünse video ekleyebilirmisin, böyle anlaşmak biraz zor oluyomuş

Ayrıca 160 cc nedir ya ? 100 rl için mi 160 cc eklenmiş ? Link versene
* 30 + 5 değilmiş senin Maşa, son mesajı kontrol et, bu durumda yağ hacmi tamamen yanlış olmuş

@Tasogare air piston denen kısmın oil bath denen yani alttan 30 ml yağ bastım ve sıktım sonra air side in üst tarafına da 5 ml lik fluid yağından bastım ve kapattım en sonunda damper kısmın alt tarafından 30 ml lik yağ bastım ve açtığım gibi üstteki rebound ve lockout sistemi kapattım bu kadar

Bir de şuraya bak, öncelikle yaptığın herşeyi baştan yap, pullara gerekli hassasiyeti gösterdiğinden emin ol, tekrar aynı sorunla karşılaşırsan, video ekle , kolay gele

Sende sağol da deli oldum linki yapıştıramadım :) (link)
Heh sonunda

11 e bakarmısın bi ?
(link)

@Tasogare o float serisi değil benim ki 53 te ama kafama takılan kırmızı şeritli damper kısmına ek yağ koymak icap ediyo mu ben onu anlamadım eğer öyle ise ben onu yapmadım.

Evet gerekiyo, float green ve red 3 fluid de yokmu elinde ? Senin 53 dediğin de 2013 yazıyo, senin ki 2012 değil mi ? evolution diyosunda O/C mi acaba sendeki 2012 de factoryler O/C olmalı sadece, ama emin değilim sen bi araştır gene, ayrıca ilk mesajdan beri serial istedim, yazmamışsın, çok daha kolay olurdu, böyle manyak gibi arayıp yanlış yerlere gitmezdik :)

@Tasogare serial silinmiş tahmini arattırdım fox un sitesinde ama bulamadı o yüzden modele göre baktım O/C nin anlamı
open cartridge değilmi yani cartridgeyi açıp için deki yağı boşalttıktan sonra ek olarak içine konulması gereken yağ miktarını demiyor mu çizelgede sadece benim fork a uygun o seriyi buldum peki o kırmızı yağı alttan mı koyacaz oraya yoksa damper cartridge in içine mi içine ise zor iş

Damperdekini nasıl boşalttın ? Tam tersini yapıcann, alttan yani. 3 senedir ilk bakımı mı yaptın, keşke fotoğraflarını paylaşsaydın da Türkçe güzel kaynak olsaydı. Ne oldu bu arada toparladın bitti mi sorunlar ?

Eğer ihtiyacın varsa adım adım damper bakımı (link)

@Tasogare ilk bakım değil ilkinde aslı bisiklet bi ara bu işleri yapıyordu oraya gönderdim ama memnun kalmadım salla pati iş yapmışlar senin maşa kronik arızalı falan dediler güldüm geçtim onlardan sonra iki seneye yakın kullandım neyse henüz ilgilenemedim ama çarşamba halledicem umarım çözerim sonucu yazarım yaparım diye umuyorum ilgin için teşekkürler.

Rica ederim, şunun için sordum ilk bakım mı diye, damperdeki yağın viskozitesi yataklardaki kadar çabuk bozulmuyo, üşenmezsen açınca hepini değiştir ama damperdeki 2 bazen 3 sezon bile idare ediyo ama 3. Sezonda kesinlikle hepsinin değiştirilmesi öneriliyor ne kadar kullandığına bakılmaksızın, ne durumda olduğunu anlamak için de açmak gerekiyo tabi, kumlu tozlu ortamlarda çok bulunmayınca yataklardakinin bile rengi çok az değişmiş oluyo bazen, ama açınca değiştiriyorum, fakat renkleri temizse damperi hiç açmıyorum, performansında bi değişiklik olmuyor, ya da ben hissetmiyorum :) kolay gelsin tekrar

Bence açamadıysan girme, 1. Si elinde fluid yok sanırım ? 2.si gerçekten gerek olmayabilir, şimdilik hiç açmadıysan böyle kullan, sezon sonunda istersen fluidin de olur değiştirirsin, ayrıca torkmetreyede ihtiyacın var, birde damperi fazla sıkıştırırsan zarar verebilirsin, mümkünse aparat kullan ya da etrafına Kauçuk sararak mengeneye bağla

@Tasogare teşekkürler önerilerin için bu konuda baya tecrübelisin benim açımdan faydalı oldu dikkate alıcam

Ne demek, yardımcı olabildiysem sevindim. İşlem bitince haberdar et gene olur mu ?

Geri