Scudo Sports

Maşa şaft borusu çapı ölçmek

Tepki
9
İsim
Kyra
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba arkadaşlar yeni bisiklet toplamak istiyorum kadro var ama bu kadroya uygun maşayı nasıl bulabilirim .Şaft borusu çapını nasıl ölçebilirim. TEŞEKKÜRLER

Scudo
Eskiyle muhtemelen 1" (25,4mm)'dir. Geçmeliyse de eskidir(Gidon boğazını çıkarttığınızda maşa borusunun içinden çıkması gerek). Yeni bisikletlerde maşa daha geniştir 1 1/8"(28,5 mm) olur ve gidon boğazı daha kısa ve maşaya dış çaptan oturur. Ekstrem durumlar da mevcut fakat geleneksel olarak bu 2 sistem kullanılır.

1) 1" olarak gidon boğazı:

2) 1 1/8" gidon boğazı:

@darkdream
Yorumunuz için teşekkür ederim bu kadro 1 1/8 internetten baktığım kadarıyla yani 1 1/8 bir maşa alırsam uyacakmıdır ? Bu boyutlar standart mı?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@anti panik
Yorumunuz için teşekkür ederim .Böyle bir alet bulursam alıcam .

Evet genel olarak standart, yani bahtsız birisi değilseniz ölçüler uyar. Bisikletin marka-modelini verirseniz belki netten de bilgi buluruz.

@darkdream
Sadece kadro var btwin triban 5 kadrosu.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Kayra lazoglu %95 ihtimal 1 1/8"dir. Zaten triban 3'leri de 1 1/8" diye hatırlıyorum. Yeni seri bisikletler bunlar hep. Eğer 90-2000 arası üretilmiş, eski dönem bisikletlerden olsaydı 1" olurdu.

Kadronuza olan masa 1 1/8" safti olan masadir.

Saft capini ölmenize gerek yok, 1 1/8" masanin safti 28,6mm capin da oluyor.
Kadronuzun alin borusu ise 1 1/8" degil sadece 1 1/8" masalara uygundur diye belirtilmistir.
Kadronuzun alin borusunun ic capi 44mm ve sizin kadronuzun alin borusuna Semi Integriert (Yari entegre) Zero Stack44 furjtakimi oluyor.

Böylece size tüm ölcüleri vermis bulunuyorum, daha fazla arastirmaniza gerek kalmadi.:)

Saygilarimla.

@darkdream Yorumunuz içi teşekkür ederim.

@Murat Cömez Yorumunuz için çok teşekkür ederim .Aklımda soru işareti kalmadı.

Arkadaşlar, konu kirliliği yaratmamak adına buradan sormak istedim. Merida Crossway 20 model bisiklet sahibiyim. Yukarıda linki verilmiş olan xlc gidon boğazı tipinde gidon boğazı mevcut. Bu durumda bisikletimin şaft boru çapı 1" (25,4mm) mi oluyor. Eğer öyleyse doğal olarak 1 1/8 çapındaki bir maşa uymayacaktır yanlış anlamamışım değil mi ?

Arkadaşlar meraba. Gidon boğazı yükseltmek istiyorum. Çok öne egildigim için yorucu oluyor. Ancak 2 çeşit varmis alıp kullanamayan uymadı diyen yorumlar okudum. Bisikletim Bisan trx8400 model. Diğeri eşime ait olan ise gitane marka dağ bisikleti. Yada farklı bir metod var mı?

@nrcnft Maşa şaftında yeterli fazlalık var mı? Yok ise, uzatıcı almanız gerekiyor. Veya yeni maşa alıp şaftını istediğiniz ölçüye kestireceksiniz. Açısı ayarlanabilir boğazlar var o şekilde de yükseltme sağlayabilirsiniz ama gidon sadece yükselmekle kalmayıp size bir miktar yaklaşacak. Ayrıca, uzun ömürlü olacağını sanmıyorum.

Msa
@nrcnft Maşa şaftında yeterli fazlalık var mı? Yok ise, uzatıcı almanız gerekiyor. Veya yeni maşa alıp şaftını istediğiniz ölçüye kestireceksiniz. Açısı ayarlanabilir boğazlar var o şekilde de yükseltme sağlayabilirsiniz ama gidon sadece yükselmekle kalmayıp size bir miktar yaklaşacak. Ayrıca, uzun ömürlü olacağını sanmıyorum.
Masa saftina bakmadım açıkçası çokta anlamiyorum netten gidon yükseltici almayı düşünüyorum. Yada almışken acı ayarli alirim

O ne demek hocam. Bisan trx8400 model bisikletim var. Sanırım küçük olan ebat benimkisi

Geri