Scudo Sports

Maşa Çevremi Nasıl Hesaplarım ?

eyupefe3

Üye
Tepki
1
İsim
Eyüp
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Arkadaşlar şuanki maşamın havalı versiyonu bir arkadaşımdada varmış eğer uyarsa alt bacak hariç komple değişeceğiz maşayı çevresi 28cm mi 30cm mi dedi sonra modeline baktı olur büyük ihtimal ama sen yinede bak dedi baktığımda 11 çıkıyor nasıl hesaplayacağım ?

masa01-bisiklopedi.jpg
3 yazan yerin altındaki içine giren kısım.Bana mezuroyla ölç çıkar zaten dedi ben mezuro olmadığı için metreyle bakıyorum.

Scudo
@eyupefe3

O bacaklarin capinin uyum ile alakasi yok. Arkadasin kesin Saft capini sormustur. Düz mü konikmi diye?
Saftlarin üst tarafi 1 1/8" ve capi 28,6mm olur
düz saftin alttarafi 30mm olur
konik Saftin capi 40mm olur (Dgru ölcü 38,1mm) (Cevre olarak ölcülürse 119,7mm)

Birde 1" - 1 1/4" ve komple 1,5" olanlar var ama onlar tahminimce senin bisikletin le ilgisi olmayanlar. Tabiki bunlarin capi da degsik oluyor.

Ölcüm bu sekilde oluyor
Mit-einem-Messschieber-wird-der-Durchmesser-eines-b183ebfe91681ac39de37158ecf68804.jpeg

Senin ölcmen gereken yer ise burasi
Tapered-Schaft-01.jpg

Beni yanlis anlamasan sunuda söylemek istiyorum. Bu konuyu diger actigin XC / Hardtail Bisikletime Bütçe Dostu Maşa Önerisi - Bisiklet Forum konuda yada soru sordugun konularda da sorabilirdin. Yani demek istedigin´m bir soru ve iki üc cevap icin konu acmak pek mantikli degil.

Son düzenleme:
@eyupefe3

O bacaklarin capinin uyum ile alakasi yok. Arkadasin kesin Saft capini sormustur. Düz mü konikmi diye?
Saftlarin üst tarafi 1 1/8" ve capi 28,6mm olur
düz saftin alttarafi 30mm olur
konik Saftin capi 40mm olur (Dgru ölcü 38,1mm) (Cevre olarak ölcülürse 119,7mm)

Birde 1" - 1 1/4" ve komple 1,5" olanlar var ama onlar tahminimce senin bisikletin le ilgisi olmayanlar. Tabiki bunlarin capi da degsik oluyor.

Ölcüm bu sekilde oluyor
298254 dosyayı görüntüle

Senin ölcmen gereken yer ise burasi
298255 dosyayı görüntüle

Beni yanlis anlamasan sunuda söylemek istiyorum. Bu konuyu diger actigin XC / Hardtail Bisikletime Bütçe Dostu Maşa Önerisi - Bisiklet Forum konuda yada soru sordugun konularda da sorabilirdin. Yani demek istedigin´m bir soru ve iki üc cevap icin konu acmak pek mantikli degil.
Hocam orayı çıkarmadan nasıl ölçücem maşayı ? Birde sizce yaylıdan havalıya geçmek mantıklı mı sadece alt bacak aynı kalıcak

Geri