Scudo Sports

Maşa açıklığı

iskender35

Üye
Tepki
6
İsim
İskender
Bisiklet
Cannondale
Bugün yağmurda bisikletim kum olunca farkettim gidonu çevirirken çatır çutur sesler geliyordu. Baktığımda maşa ile gövdenin monte edildiği bölgede açıklık vardı resimdeki gibi ve ufak kum taneleri vardı. Acaba bu normal mi yada neler yapmalıyım sorun ise? Teşekkürler :)DSC_0230.JPG

Dosyalar

• DSC_0232.JPG
    DSC_0232.JPG
    37,8 KB · Okunma: 8
Scudo
Alyen anahtarıyla gidon boğazının takıldığı yeri sökün. Ardından furş takımının tek vidası var onu da sökün. Maşa ondan sonra çıkarılıp aradaki parçalar temizlenebilir. Cyclist dergisi Nisan sayısında nasıl yapıldığının daha detaylı fotoğraflı anlatımı var. Ona da bakabilirsiniz. Parçaları söküp takarken sırasıyla yapmalısınız.

Frenler sıkılı vaziyetteyken gidonu sertçe ileri ittirin. Orada gereksiz boşluk var mı belli olur. Boşluk varsa tam oturmamış demektir.

@MehmetAliB. Temiz durumda şuan ufak bi iki kum vardı zaten. Boşluk yok sanırım

Bisikletimin orijinal maşası 100 mm yani kadro buna göre tasarlanmış. 120 mm maşa taksam kadroya zarar verir miyim?

• Beğen
Tepkiler: İsa DEMİRKOL
Bisikletimin orijinal maşası 100 mm yani kadro buna göre tasarlanmış. 120 mm maşa taksam kadroya zarar verir miyim?
Vermez, her kadro orjinal mesafesinden 20mm daha yüksek masa kullana bilir. Daha fazlasi zara verir ama bu soru bu konu icin yanlis degilmi? Bu konu anahtar ve alet konusu.

@Oklüzal Builder
Birseymi oldu da bana öyle kizdiniz, yanlis birseymi yazdim yoksa küfür falanmi ettim? Arakadasa sadece sordugu soruya net bir sekilde cevap verdim. Söylemek istediginiz bir sey varsa gelir burdan yada özelden söylersiniz ama öyle birsey demeden kizmak da ne oluyor.

@Murat Cömez Hesabına tıklayınca şu gönderisini gördüm :
Forumda sadece bisiklet konuşulmasını isteyen bir abimiz yeni bir kullanıcının teknik bir soruyu ufak bir farkla tekrar sormasına kızıp tanımadığı adamı azarlıyor . Bisiklet forumda avrupada yaşıyorsanız ve karşınızdakinden yaşça büyükseniz tanrısı olabilirsiniz. tanımadığınız insanı azarlayabilir labali labali konuşabilirsiniz. Ne de olsa moderatörlerin tatlı abiciğisiniz. tabi değilseniz yazdığınız en ufak yorum silinir veya ban yersiniz
Lafı söylediği kişiyi etiketlemeye cesareti veya özel mesajdan yaptığın yanlış demeye cesareti yok. Buraya bu şekilde yazarak kendini tatmin ediyor. Havanda su dövüyor.

Dün gece gördüm bu soruyu, "yaşı küçük biri değilsin, foruma yeni üye olmuş biri de değilsin, daha önce de aynı soruyu bir kaç yerde yazdın, şu siteyi kuralına kaidesine göre kullanmak bu kadar zor mu" gibisinden yazacaktım. Sonra dedim ben mi adam edicem vazgeçtim.

Lafı söylediği kişiyi etiketlemeye cesareti veya özel mesajdan yaptığın yanlış demeye cesareti yok. Buraya bu şekilde yazarak kendini tatmin ediyor. Havanda su dövüyor.

Dün gece gördüm bu soruyu, "yaşı küçük biri değilsin, foruma yeni üye olmuş biri de değilsin, daha önce de aynı soruyu bir kaç yerde yazdın, şu siteyi kuralına kaidesine göre kullanmak bu kadar zor mu" gibisinden yazacaktım. Sonra dedim ben mi adam edicem vazgeçtim.
Can abi sizinle laf dalaşına girip beyin kanaması geçirmek istemiyorum. Sadece biraz empati yani adam hem yeni üye hem zor duruma girmiş belki en sevdiği hobisidir ne yapacağını bilemiyordur. İnsan 2 3 kere soruyu tekrarladı veya tam nokta atışı konuya mesaj yazmadığı için diye forumdan soğutulmasına gerek yok. Gerçekten sizin ve @Murat Cömez abinin engin bilgilerinden çok şey öğrendim ama ben bu konu hakkında kendi hissetiklerimi de söylemek istedim . Forum popülasyonu , aktifleri zaten düşüyor yeni gelenleri de terlikle kovalamamıza gerek yok bence. yanlış bir şey söylediysem özür dilerim. Saygılar dilerim bu konuya daha da cevap vermek istemiyorum beni yanlış anlamayınız teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: Ekincan ve sccetin

Arkadasimiz @Oklüzal Builder daha benim soruma cevap veremiyor ki söyledigi kisiyi nasil alintilasin? Klavye arkasindan yaz babam yaz.

Can abi sizinle laf dalaşına girip beyin kanaması geçirmek istemiyorum. Sadece biraz empati yani adam hem yeni üye hem zor duruma girmiş belki en sevdiği hobisidir ne yapacağını bilemiyordur. İnsan 2 3 kere soruyu tekrarladı veya tam nokta atışı konuya mesaj yazmadığı için diye forumdan soğutulmasına gerek yok. Gerçekten sizin ve @Murat Cömez abinin engin bilgilerinden çok şey öğrendim ama ben bu konu hakkında kendi hissetiklerimi de söylemek istedim . Forum popülasyonu , aktifleri zaten düşüyor yeni gelenleri de terlikle kovalamamıza gerek yok bence. yanlış bir şey söylediysem özür dilerim. Saygılar dilerim bu konuya daha da cevap vermek istemiyorum beni yanlış anlamayınız teşekkür ederim
Çok güzel yazmışsınız tebrik ederim. Ancak bu kadar iyi anlatılabilirdi.

Geri