Scudo Sports

marzocchi mi fox mu?

Experiment 67

Aktif Üye
Tepki
106
sizce arkadaşlar xc için fox mu daha iyi marzocchi mi
f-32
http://www.cyclingnews.com/photos/2007/tech/newarrivals/06-13/Fox_F120RLC_full_view.jpg

xc 700ata
http://www.marzocchi.com/System/56033/M_XC_700_ATA_2.jpg

Scudo
Merhaba arkadaşım,

Şimdi soru yanlış bir kere; çünkü her 2 maşa da XC sınıfı için.

Ancak ilk ayrımı şurada yapmalıyız, "kadron ne?" çünkü Marzocchi 100mm. Fox'ta ise 80mm. seçeneği var. Eğer kadron 80mm. için dizayn edilmişse 100mm. seçeneği tavsiye edilmemeli diye düşünüyorum.

Her 2'si de üst düzey malzemeler, hemen fiyat faktörü 1. soru işareti olarak karşımıza çıkıyor.

2. soru işareti de Marzocchi'nin Fox'tan daha fazla ayar olanağı olması.

3. soru işareti TR'de Marzocchi'nin satışı ve satış desteği olmama durumu söz konusu. Aktif Pedal almıştı distribitörlüğü ama ne durumdalar bilmiyorum. Ancak bir Marzocchi kullanıcısı ve fanatiği olarak 2001'den beri bütün bakımlarımı kendim yapıyorum;şu ana kadar hiç sorun yaşamadım.

Ancak burada Fox öne çıkıyor. Aslı Bisiklet Fox yetkili distribitörü ve servis merkezi.

Fox limitlerde gezen bir firmadır fakat bunun yanında marzoda esnemezliğiyle öne çıkan bir firma.marzonun tak unut maşalar üretmesinin yanında dezavantaj olarak bakım ve servis sorunu olabilir. foxta böyle bir sorun yoktur. fakat 2 maşada da sorun çıkmaz(bakımını yaptığınız sürece). seçim size kalmış bütceniz doğrultusunda uygun bir seçim yaparsınız.

ben zaten xc için düşünüyorum
büyük bisiklet firmalarına götürürsem bakımını yaparlar bi sorun çıkacağını
sanmam ama
performans açısından bi süre sonra sert girip çıkmaya başlıyorlar 2hafta gibi süre içinde
yani çamurun bol olduğu ülkemizde sizce hangisini almalıyım ben örnek olarak koydum zaten maşaları
100mmden aşağı düşünmüyorumda
marzocchide 30mm kitleme oluyormuş diye duydum yokuş çıkarken felan daha iyi geldi bana
ama yorumlarınızı bekliyorum

eğer bakım sorunu olmaz diyorsanız tabiiki marzo alın.kolay girip çıkmasını isiyorsanız kullanımdan önce hafif yağı bir bezle maşanın iç borusunu dışarıdan güzelce silin çok işe yarıyor.

Arkadaşlar Marzocchi garanti konusunda çok hassas bir firma ve eğer maşanızı yetkili servis dışında bir yere açtırırsanız direk garanti dışı kalıyor...

Türkiyedki rock Shox ve Fox distribütörlerinin yetkili ve güvenilir sevisleri var bu sebeple FOX daha mantıklı geliyor bana en azından Marzocchinin düzenli bir servisi olana kadar...

• Beğen
Tepkiler: Experiment 67
@Experiment 67

doğa şartları nı dikkate alırsan her ikiside aynı sorunlarla karşı karşıya seçim bu şekilde yapacaksan bence bütçene en uygunu hangisi ise onu al çünki ikiside kaliteli ve büyük markalar sana farklı sorunlar yaşatacağını sanmam.

birde özellikleri farklılık gösterebilir ( aslında hepsinin özelliği aynı sadece verdikleri isimler farklı biri u-turn der diğeri tst-5 demiş)

buna göre ağırlık önemliyse ona göre değerlendir . foxun f serisi 80-100 mm
müsade ederken xc 700 140 mm kadar modeli mevcut . aslında bu senin hagisine daha rahat sürüş yapabileceğine bağlı birazda .

birde son olarak arkadaşlarındediği gibi servis olayı var marzocchi bu konuda henüz tr de gelişmedi

saygılar

Geri