Scudo Sports

Martı

Saydığım grupların güvenliğini tehlikeye atıyorlarsa
o insanların yolunda bulunmamaları gerekir.

" Ona ait özel yol yapacak halimiz yok o zaman aynen devam" doğru bir mantık değil.

Bir zamanlar bisiklet yolları içinde aynı sözler sarfediliyordu.

Ben yüksek tansiyon hastasiyim.
Aniden yanımda bittikklerinde paniğe kapılıyorum. Tansiyonlusu var şeker hastası var panik ataklısı var yaşlısı var vs.

O cihazlara özel bir yol olmalı.
Veya yaklaşanı en az 5 metre önceden uyaran bir sürekli ikaz sistemi olmalı
Ayrıca o aletin kullanıcıları için kask zorunluluğu getirilmeli
Aksi halde yasaklanmalı.

Toplum için Uber den çok daha zararlı, riskli bir durum yaratıyor.

Scudo
Martı kullanan birisi olarak hem sevindim, hem de üzüldüm. Salak salak gidenler yüzünden oldu bu iş.

• Beğen
Tepkiler: bonder76
taksici lobisi olmasın?
Tabii ki sarı sırtlanların da parmağı vardır ama yay olarak da çok şikayet eden var. Evim ile iş yerim arası taksi ile 17 lira tutuyor,martı ile 10 lira. İkisinin arasında sadece 5 dakika fark ediyor.

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Martıların durumu buraya gelene kadar göz yumup, düzenleme için çalışmayıp, birden ceza yazmaya başlamalarından başka bir şey beklemezdim yüce devletimizden. Taksiciler ve diğer sermaye sahipleri isterse gerekirse bisikletlerimizi bile yasaklarlar.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Martıların durumu buraya gelene kadar göz yumup, düzenleme için çalışmayıp, birden ceza yazmaya başlamalarından başka bir şey beklemezdim yüce devletimizden. Taksiciler ve diğer sermaye sahipleri isterse gerekirse bisikletlerimizi bile yasaklarlar.
Daha gökdelen mevzuatı yok, martı mevzuatına gelene kadar onu halletsinler.

Martı hakkında en çok dikkatimi çeken şey, instagram sayfasında gönderileri yoruma kapatarak paylaşıyorlar. Bu paylaşımların bir kısmı diğer araçları hedef alan türden olabiliyor. Martı'ya genel olarak karşı değilim, ancak yıllardır yayaların, araçların, mangalcıların ve diğer bir çok olumsuz etkenin işgal ettiği bisiklet yolumu, şahsen bir Martı ile paylaşmayı hiç düşünmedim, düşünmüyorum.
Gezinti amaçlı ara sıra gittiğim Bostancı-Dalyan arasındaki sahil bisiklet yolundan bahsediyorum. Üstüme süren Martı'nın, ben de üzerine sürüyorum. Beni sıkıştıran Martı'ya kenara çekilmesini, hatta yoldan çıkmasını söylüyorum. Yoluma çıkmadıkları sürece isterlerse uçabilirler. Bu düşüncelerimi isteyen istediği gibi eleştirebilir, hiç problem değil.

Adsız.jpg

Peki bir şey soracağım.
Yukarıda bir arkadaş yazmış şimdi biz de yolda veya kaldırımda gidemeyecek miyiz bisikletimizle?

?

@Burak Altaç Tamam eyvallah yasak zaten de!
Çatır çatır hepimiz gün içinde hem kaldırımı hem bisiklet yolu olmayan yerleri kullanıyoruz.
Kask takmayanı bile var.

Demek istediğim algıda seçicilik olur da bizlere de çatır çatır ceza yazılır mı?

• Beğen
Tepkiler: Burak Altaç
@Burak Altaç Tamam eyvallah yasak zaten de!
Çatır çatır hepimiz gün içinde hem kaldırımı hem bisiklet yolu olmayan yerleri kullanıyoruz.
Kask takmayanı bile var.

Demek istediğim algıda seçicilik olur da bizlere de çatır çatır ceza yazılır mı?
Net yazılır, bi müddet memur amcalar kotalarını doldurana kadar nefes aldırmazlar.

Martı aslında çok hoş ve faydalı bir uygulama ancak çoğu kişi bunu ulaşım amaçlı olmaktan çok apaçilik yapma amaçlı kullanmakta. Maalesef bunun da suyunu çıkardık.
Kulaklığı takıp ters yönden gidiyorlar, yayalar ve bisikletliler için büyük risk oluşturuyorlar. Uyarınca da salak salak bakıyorlar. Bunlar binmesin, sadece ulaşım amaçlı kullanana üzülürüm.

Eskiden atin terkisine , motorun arkasına atılan kızlar şimdi önde gidiyor.
Bende biraz yanlış anlamaya açık buldum, niyetiniz o olmasada..🙂..Yani edilgenlik, "atılmak" nesneleştirmiş sanki..

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Bende biraz yanlış anlamaya açık buldum, niyetiniz o olmasada..🙂..Yani edilgenlik, "atılmak" nesneleştirmiş sanki..
Hocam aslında daha açık anlatılabilir. Ama o zaman da çok acı oluyor. Malum gerçekler. Bu " sjw" ve " feminizm " gittikçe farklı bir yere gidiyor. Ama daha ilginci insanlar bunu kabullenip sorgulamadan peşinden gidiyor. Yanı " dişi bir aslan, kaplan, sırtlan diyemezsin onlara kadin diyeceksin" gibi baskici ve mantik disi yaklasimlar da bulunuyorlar. Eger eziliyorlar falan diye o canlilarin yanlarına giderseniz olacaklar belli.
Bizim serengetideki karşılığı ise bacağa bıçağı takilmasi olacaktır.
Insanları ayırmada sınır yok galiba . Şimdiki moda kadin-erkek. Kadın hakkı yoktur , hakkı erkek ismidir desem bayat bir espiri olacak ama gerçekten de hak haktır. Kadın erkek ,yaşlı genç ,zengin fakir ,insan hayvan farketmemesi . Tabi teoride farklı uygulamada farklı. Bir de şu kadınlar ile ilgili ofiste çalışan ücretli ( öğretmen, muhasebeci , yönetici,...) olmaları ile göz boyama da midemi kaldırıyor. Gerçek sorun ve çözüm yerine taraf yada taraf olmayanları birbirine kızdırmaya yönelik agresif tavırlar gösteriliyor. Asıl sorun güçlünün güçsüzü ezmesidir. Suzan Sabancı ya küfür, hakaret , şiddet, tecavüz .... ihtimali aklınıza geliyor mu ? Yada savcı ,hakim, milletvekili,.... kodkadin ( kodaman yerine ) birinin başına boyle birsey gelir mi?
Asıl karne için Ticaret Odası , Vergi Dairesi , Tapu Kadostrosu kayıtlarına bakılır. Orada belli olur kadının adı, hakkı , malı neymiş ne değilmiş. Insanlar sanal problem ve çözümlerini seviyorlar . Gerçekleri soylemeye yada degistirmeye gücü yetmeyince .....

Caddede martı uygulaması tam hız devam, gerçi Titanic romantizminde iki kişi binen maybaşlara iyi gibi sanki

Dosyalar

• B866531D-5F5D-4F67-A511-D3607A73CD3B.jpeg
    B866531D-5F5D-4F67-A511-D3607A73CD3B.jpeg
    208 KB · Okunma: 57
izmir göztepe sahilinde ve bahçelerarasında yarım saat evvel binenler vardı

8 kişi mesai başlama saati 8. Ama bir çalışan zat haftanın 1 gününde 8 de işyerinde diğer günler ise saat 11 gibi teşrif etmek de idi yaklaşık 1,5 aydır. Patron uyardı ama sonuç bize patladı, şimdi mesai saati 7.40 oldu. İş yerinde bekliyoruz saatin 8 olmasını. Yani demem oki 1 zat yeter düzeni bozmaya....

• Üzgün
Tepkiler: necmeddin
Geri