Scudo Sports

Martı

martı oldukça pahalı bir oyuncak
zorda kalmadıkça kullanmaya gerek yok
zaten genelde insanlar merak edip kiralıyorlar
ben hiç kiralamadım kiralamayı da düşünmüyorum
ama elim bollaştığı zaman mi scooter almayı düşünüyorum

Scudo
Acaba biraz muhafazarlık mı yapıyoruz? Mesajlardan problemlere yol açtığı, insanların rahatsız olduğu açık. Acaba bu problemler insanlardan kaynaklı mı, yoksa aletin kendisiyle mi alakalı? Yani yapılabilecek düzenlemelerle problemler önlenebilir mi, yoksa iflah olmaz bir fikir mi? Trafikte sorunlara yol açmayı baz alırsak Türkiye şartlarında bisikletler de trafikte sorunlara yol açıyor, o zaman bisikletler de mi yasaklansın?
Bu arada İstanbulda yaşamadığımı, bahsedilen sistem hakkında bilgim olmadığını belirteyim. sadece şeytanın avukatlığını yapmak istedim.

Bu aletler için denilenlerin aynısını bisiklet ya da motosikletler için söyleyebilirim

ben yumurtanın sarımsağın fiyatından şikayet etmeyi yeğlerim şahsen bu aptal oyuncakları hiç kullanmak aklıma gelmedi ki fiyatını da bu başlık sayesinde öğrendim ulaşım kaygısıyla fiyatını taksiyle karşılaştıracaklara 2.5 liralık isbike öneriyorum daha efektif

Geçenlerde lazım oldu, bakındım bulamadım etrafta. Yoksa ilk defa kullanacaktım.

Demokrasi sizi rahatsız eden şeylere de katlanabilmeyi gerektirmez mi arkadaşlar? Bu aletler bir ihtiyacı karşılıyor ki bu kadar yayılmış kullanılıyor. bisikletlere ya da arabalara da ilk çıktıklarında aptal oyuncak denseydi -ki eminim ki denmiştir, ama toplum çok kulak asmamış ki bugünlere geldik. Bizim tartışmamız gereken bu tip bir alet varsa ve kullanılıyorsa bunu kötülemek yerine toplum hayatına nasıl entegre edebiliriz, nasıl daha faydalı kullanabiliriz falan olsa daha iyi değil mi? Zaten benimsenmeyecek bir aletse pek yayılmaz (örneğin segwayler olmadı).

Kapatmayalım kendimizi yeni fikirlere...

@Anonim Bu kadar sığ düşünmeyip keşke büyük resmide görseniz biz..yada en azından ben kendi adıma konuşayım. bu araçlara kızmıyor veya tepki vermiyorum ama onu kullandığını sanan hiç bir kurala uymayan,bisiklet yolundaysa kesinlikle sağdan gitmesi gereken ama gitmeyen,aralardan roket gibi fırlayanlar olduğu sürece bu iş yaş bakalım büyük çaplı ve ölümlü!! kazalar ne zaman ve nerde yaşanacak gelelim demokrasiye siz kesin eminmisiniz bu topraklar da demokrasi olduğuna? hangi demokrasi nerde? bunun yenilik neresinde yılların oyuncağı scooter oldu elektrikli birileri cebine koydu paraları ve adı oldu hizmet bumu yenilik bunamı kapatmayalım kendimizi.

Düşüncemi sığ diyerek aşağıladığınız için teşekkür ederim. Benim bir aynaya bakmam lazım fikir beyan etmeden, kimim ki ben? Değil mi?
Her çıkana burun kıvırıp kötü tarafını görmek istemem, pozitif yaklaşmak isterim, yoksa çevreme baktığımda kötülük görürüm mutsuz olurum. Kimim ki ben?
İnsan bir ihtiyacı karşılayıp para kazanacak yeni yollar bulmamalı, aç gezmeli. Tüm insanlar sefalette buluşmalı, diye bakmadığım için sığ düşünceli olacaksam varsın olurum. Nasılsa “dünya yine de dönüyor”.

@Anonim Duygusallığa gerek yok sizi neden aşağılayım ne alakası var kaldıki ''sığ''kelimesi anlam olarak da burda buyrun lütfen:Ayrıntıya inmeyen, yeterli olmayan, yüzeyde kalan ve kalmak size kimsiniz demedim ayrıca yapmayın ne ilgisi var düşüncenizi eksik bulduğumu belirttim.

Sevgili pedaldaşlar; bir noktayı gözden kaçırmamanızı rica ederim;
Burada konuştuğumuz bu Martı denilen araçlar sadece. Yani fiyatları, hızı, teknolojisi vs. Bunları kullananların yaptıkları yanlışlar bisikletçi olarak hepimizin bildiği belli hatalı davranışlar. Bisiklet veya motor veya paten kullananların benzer davranışları olmuyor mu sanki.

Martı kullananların çok büyük çoğunluğunun hatalı kullandığı gibi istatistiksel bilgiye sahip olan var ise yazsın. Ama en azından bu başlıkta konu aracın kendisidir, kullananların yaptıklarını da istenirse isteyen başlık açar içini döker. Bizde katılır veya katılmayız, güzelce tartışır yazışırız.

• Beğen
Tepkiler: hakan hoca
@Çetin ŞAHİNÖZ Bu martı kendi kararlarını veren kendi aklı zihni olan bir araç sanıyorum o yüzden onu kullanan insanlara ihtiyacı yok galiba çetin bey biraz mantık lütfen.

Kullanildiklari yer tehlikeli zaten bisiklet icin de tehlikeli cunku yaya trafigi cok bostancida insanlar ne kadar bisiklet yoluna girmemeye ozen gosterseler de bisiklet trafigi de yogun ve cocuklar onunuze atlayabiliyor karsida grup halinde isbike veya kendi bisikletleriyle gelenler oluyor bir de bu oyuncaklar olunca kendi kullandigimiz bisiklet yerine butun sucu bunlara atiyor olabiliriz ki paten kullananlar da var ve benim tek kazam bu arkadaslarla oldu hidrolik fren sevdamin baslangicina tekabul eder bu kaza.dd

@şaman Anlamadım demek istediğinizi, her aracın yazdıklarınıza ihtiyacı var. Bunu mu tartışıyorsunuz.
Martı nın (her yaşta ve deneyim seviyesinde kullanıcısı mevcut) insanların kötü davranışlarına hizmet ettiğini falan mı düşünüyorsunuz ?

@Çetin ŞAHİNÖZ Şunu diyorum bu araçların teknolojisi,fiyatı veya başka özellikleri beni hiçmi hiç ilgilendirmiyor ayrıca çokda bir yenilik göremedim bu aracı kullanan bir zatı şahane yüzünden kaza geçirip benide kendini de yaralamasın veya ölmesin! birinin ölümüne! sebep olmasın.fenerbahçe ordu evinin önünden pendik sahile kadar onlarca bu aracı kullanan gördüm ve görüyorum emin olun 100 kişi içinde belki 10 kişi ancak düzgün ve kurallar çerçevesin de biniyordu.

altyapısız bir zeminde bunları kullanmak oldukça tehlikeli. bisiklet yolunda hiç bisiklet sürmemiş insanlar, bunları kiralayıp bisiklet yoluna atlıyor. Sağımdan mı solumdan mı geçiceğini idrak edemiyolar yada ingilterede yaşıyor bu vatandaşlar..

ha bide çocuğunu başından savan tayfa var çocuklarının eline bu martılardan veriyor onlarda sahilde magandacılık oynuyor..

bide çocuğunun kafasından kaskı dizinden dizliği eksik etmeyip onlarla birlikte pedallayan aileler var onları görünce hakkaten mutlu oluyorum, onlara kucak dolusu sevgiler

@şaman Tamam işte asıl söylemek istedikleriniz son mesajınızda ancak netleşti. Martının az sayıda kişi tarafından gayet düzgün kullanılabildiğini (en azından sizin gözlemlerinize göre 1/10) gördük.

Martının nasıl bir araç olduğu ile ilgilenmediğinizi de öğrendik.
Şimdi trafikte bulunan araba, motosiklet, elektrikli-elektriksiz bisiklet, paten, ATV daha aklınıza ne gelirse insanların düzgün kullanma oranı en düşük olan bence otomobiller siz ne dersiniz ?

Martı kötü kullanım oranında hangi sırada gelir ?

Bakış açımızı ve istatiksel bilgileri yorumlarken bazı faktörleri göz ardı etmememiz gerektiği hususunda bir örnek paylaşayım izniniz ile;

Amerika da yapılan bir araştırmaya göre, sahil kesiminde, köpekbalıkları insanlara en çok hafta sonları saldırıyormuş.

Şimdi buradan, köpekbalıklarının hafta sonları dışarıda yemek yeme alışkanlığı olduğunu çıkaramayız değil mi ?

@Çetin ŞAHİNÖZ valla tek etken insan denen varlık otomobil veya martı benim için bir farkları yok yoksa araçların dediğim gibi kendi akılları ve iradeleri yok asıl tehlike onu kullanan da.şimdilik bir modadır gidiyor zamanla görürüz gidişatı.
@Çetin ŞAHİNÖZ köpekbalıklarıda çalışan varlıklar hafta içi vakti yokdur belki oda haftasonu takılıyor:)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Dün birisi UBER firmasının bu Martı işini yaptığını söyledi.

Forumda ana sayfada görüp duruyorum bu konuyu,ancak okumaya fırsatım olmadı .''Martı'' ne ola ki diye merak edip baktım.
Buymuş.Nasreddin Hoca hesabı ''Deve desen deve değil, kuş desen kuş değil.''

marti-6.jpg

Geri