Scudo Sports

‘Martı’ Timi Pedala Bastı | Bisikletli polisler İş Başında

Bisikletli Gezgin

Forum Bağımlısı
Tepki
4.603
İsim
Mustafa
Bisiklet
Sedona
‘Martı’ Timi Pedala Bastı | Bisikletli polisler İş Başında

http://img.hurriyet.com.tr/_np/8212/26048212.jpg

Emniyet Genel Müdürlüğü, ‘Martı’ adlı bisikletli polis timlerinin sayısını ve görev alanlarını genişletti. Bisikletli polisler, park ve mesire alanlarında, çocuklar ile yaşlıların güvenliğinden sorumlu olacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı Devriye Hizmetleri Şube Müdürü Yalçın Kaya, ‘Martı’ timlerinin; parklar, yeşil alanlar, fuar alanları, sahil şeritleri, turistik yerleşim yerleri, mesire alanları ile araç trafiğine kapalı her yer olmak üzere geniş kapsamada görev yapacağını kaydetti.

Kaya, Türkiye genelinde il ve ilçelerde ‘Yunus’ ekiplerinin giremediği alanlarda görev yapacak ‘Martı’ timlerinin, özellikle parklarda çocukların korunması ve sahil kenarlarında yerli ve yabancı turistlerin mağduriyetlerinin giderilmesi anlamında hizmet vereceğini belirtti.

Bisikletli polislerin olaylara seri şekilde müdahale edeceğini anlatan Kaya, amaçlarını, “Araç trafiğine kapalı alışveriş merkezleri civarında, vatandaşlarımızı suç ve suçlulardan korumak. Meydana gelebilecek olayları önlemek, suçlular yönünden caydırıcılık ve halkla ilişkilerin geliştirilmesi” şeklinde dile getirdi.

İLK ETAPTA 150 BİSİKLET

Suç önleme kapasitesinin artırılmasının hedeflendiğini, bu kapsamda ‘Martı’ ekiplerinin devriye görevine hız verildiğini belirten Kaya, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, bisikletli polis ekiplerinin filosunu artırmak amacıyla aldığı 150 adet bisikletin, İstanbul, İzmir, Antalya başta olmak üzere 10 il emniyet müdürlüğüne gönderildiğini kaydetti. Bu ekibin özellikle kapkaç ve taciz vakalarında caydırıcı olacağını belirten Kaya, “Bisikletler, benzin ve mazot kullanan araçlara göre doğayı da kirletmiyor. Çevre dostu polisler iş başında” ifadesini kullandı.

(link)

Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu kapsamında Bursa girişinde bisikletli polisler bizi karşıladı. çok hoş bir görüntüydü. Devamını bekliyoruz... :)

Scudo
Bursadaki (hatta bir şehirde daha) bisikletli timlere "Kırlangıç" ismi verilmemiş miydi? Ne diye bunlara martı denmiş ki şimdi?
Ortada böyle bir tablo varken, artık bu işle ilgili olan kurumdan bağımsız olarak milletin kafasına göre düzenleme yaptığı algısı oluşuyor yavaş yavaş.

Ama bisikletli polis iyidir iyi, en azından trafik içerisinde bir algı oluşmasına yardımcı olacaktır ama beni asıl şüphelendiren o bisikletli polisler. "Amaannn... Kim pedal çevirip zanlının peşine düşecek şimdi, gel şurada bi çay simit yapalım" durumu olmaz umarım.

@Sefa

hocam ne yapacakları, yaptıkları göbeklerinden belli değil mi..

Bursa'da 3 bisikletli polisle beraber pedal çevirmiştik. Bizle yaklaşık 20-25 km pedal çevirdiler. Performanslarıda hiç fena değildi. Konuştuğumuzda günde en az 20-30 km pedal çeviriyoruz dediler... En azından yaya kaçan hırsızları yakalayabilirler... :)

Martı isminin iyi bir intiba bırakmayacağı kesin. Zira Martı, "hırsız kuş" olduğu gerekçesiyle Angry Birds oyununa alınmamıştı. Ama uygulama güzel, hayırlı olsun..

Daha önce yazılmıştı, hatta konuyu ben açmıştım: bkz

Beyaz Kırlangıçlar Bursa'dan sonra İzmir İl Emniyetinde göreve başladı, darısı tüm ülkeye

izmir polisi haberi:
(link)

bursa polisinin haberi:
(link)

hatta bahsi açılmışken ek bir bilgi daha vereyim. "martılar" aslında 15 yıllık proje aşağı yukarı ve asayiş hizmeti olarak kuruldu ama yürümedi, yeni kurulan birimin ismindeki "beyaz" kelimesi trafik polislerinin kemer takımı ve şapkasının beyaz renginden geliyor

aslında çok çok eski olan ve ikinci kez hayata geçen bu proje geçti, inşallah kalıcı olur

martıların haberi:
(link)

@Sefa
Sen bir kaç kere "algı" demişsin. Geç bakalım şu tarafa![emoji34]

@Sefa
Sorunuzun cevabi icinde. Zaten simit yiyecekleri icin isimleri marti[emoji4] isin esprisi bi yana bence cok iyi olur. Hic olmasa bisiklet yoluna girenleri uyarirlar. Dediginiz gibi toplumda algi olusur. [emoji4]

Dün İzmir Bostanlı da gördüm bir tanesini, ışıklarını yakmış, sabah işe gidiyordu :)

Ben gözlerimle gördüm. İki tane martı abiyi... Balat' ta Halicin kıyısındaki bir parkta.

@ratm
Evlerine bisikletle mi gidiyolar acaba[emoji4] o bisikletide hirsizlar calarsa sahibindende yada bit pazarinda polis logolu ucuz bisikletler gorebiliriz[emoji4]

Çok güzel bir uygulama, ama, bu iş 150 bisikletle olmaz. Filodaki bisiklet sayısı hızla artırılarak tüm şehirlere dağıtılmalı. Bu durumda da bisiklet kullanan polis sayısının artırılması lazım olacak. Onu da Emniyet Müdürlükleri düşünür artık :)

Umarım buralarda da görürüz. Acaba polislik sınavına girip bisikletli polis mi olsam :D

Yaafedersiniz de yurtdışındaki polis videolarını paylaşıp bizde neden yok diye belli isimlere ve ülkemize saldıranlar şimdi gelince de aksi tavır sergiliyorlar kim naaparsa yapsın at gözlüklerini çıkarmadıktan sonra hiçbirşey sizi tatmin etmeyecek

3 veya 4 hafta önce Anıtkabir tarafında 30 kadar bisikletli polis talime çıkmıştı, ben ilk defa gördüm. Aralarında kadın polisler de vardı. Bir Park'ta dik yokuş için doğru vites seçimi be manevra çalışıyorlardi, bir de profesyonel bir fotoğrafçı onları görüntülüyordu. Ben antrenmana çıkmıştım, yanlarından geçerken onları alkışladım, onlar da beni alkışladı. Nerede görürseniz kendiniz de bisiklet üstündeyseniz bence selam verin, destek olun. Bisikletli polis toplumumuzda bisikletin yerini pekiştirecektir. O da hepimiz için iyi bir şey.

Olur da bir gün Kütahya da denk gelirsem bisikletli bir polise kesinlikle hemen peşine takılır sohbet ederim bu fırsat kaçar mı :)

Bunların bisikletlerinide çalarlar :D (polislere karşı düşmanlığım yok)

Geri