Marmaris'te ilginç hava olayı

tırt kaptan

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Temmuz 2006
Mesaj
589
Tepki
640
Şehir
Marmaris/Gökova
Merhaba, bugün kızımı saat 15 sıralarında kreşe götürüyordum. Tepemizden geçen helikoptere bakmak için kafamı kaldırdığımda, daha önce hayatımda hiç görmediğim, çok ilginç bir hava olayı ile karşılaştım. Güneş, gökkuşağı renklerinden oluşmuş tam bir çemberin ortasındaydı. O kadar ilginçti ki anlatamam. Sanki pergelle ortalanmış gibi bir gökkuşağı halkası ortasında güneş parlıyordu. Bir an korktum, ne oluyoruz diye! :eek: Fakat sonra bunun güneşin önündeki buluttan kaynaklandığını tahmin ettim. Bir yandan tanıdıklarımı arayıp gökyüzüne bakmalarını söyledim, bir yandan da aval aval gökyüzünü seyrettim. Tabii beni gören turistler ve diğer insanlarda durup seyretmeye başladılar. Cep telefonum ile fotoğrafını çektim, çıkacağını pek ummuyordum ama çıkmış. Gerçi doğal hali muhteşemdi ama elimden anca bu kadarı geldi. Bu hava olayı hakkında aramızda bilgisi olan var mı acaba?
(link)
 
Scudo

d.berkay

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Ekim 2006
Mesaj
3.863
Tepki
3.046
Şehir
Ankara
İsim
Demir Berkay
Bisiklet
Marin
gerçekten çok ilginç görünüyor ama ahvanın nem durumu ile falan mı ilgili acaba?
 

Hasan Hakan Koç

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Kasım 2006
Mesaj
1.293
Tepki
1.177
yaa fıratcım cep telefonuna alemsin valla zincir yağı damlamış bi siliverseydin barii .. :rolleyes:



sen bunun original fotolarını bana yolla fıratım ben bunu usa da ufo cu arkadaşlara okutup adam ederim üniversiteye bile yollarım .
hemen foruma parasız konurmu . ;)
hiçmi haber seyretmiyorsun fıratcım adamlar
ölüm pahasına metorun yere çarpmasından bile para kazanmayı düşünüyorlar... nekadar tok gözlüsün fıratım alemsin helal valla.

hakikaten ekrandaki zincir yağını turislerden başka gören olmamışmı merak ettim şimdi:rolleyes:
 
  • Beğen
Tepkiler: Ozge Deniz

tırt kaptan

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Temmuz 2006
Mesaj
589
Tepki
640
Şehir
Marmaris/Gökova
Sevgili Hakan, aslında fotoğrafı gazetelere gönderip, beni uzaylılar kaçırdı falan diyecektim, ama benim hanım " senin gibi meymenetsizi uzaylılar ne yapsın! " diyip acı gerçeği yüzüme vurunca vazgeçtim. Şaka maka ilk gördüğümde gerçekten tırstım, hani hurafelere, saçma sapan inanışlara münasip yeriyle gülen bir insan olmama rağmen ne yalan söyliyeyim " ulan deprem mi olacak " diye bir an düşündüm. Ama bir süre inceledikten sonra, güneşin önüne denk gelen büyük fakat ince bir bulut tabakasının yaptığı muhteşem bir görüntü olduğunu tahminim ettim. İşin garibi Muğla'dan bile görünmüş. Ancak Güneş orada tam ortalanmamış.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hasan Hakan Koç

nazz

Forum Demirbaşı
Kayıt
12 Mart 2007
Mesaj
496
Tepki
284
Şehir
Ant
Çok ilginç gerçekten ve sanırım bende olsam ürkerdim, 27 Ağustos depremindede gökyüzünün rengi bir başkaydı,o acı gün unutulmaz..
Ama işte gördüğünüz gibi ilginç bir hava olayı,
teşekkürler paylaşım için
 
  • Beğen
Tepkiler: tırt kaptan

hulyaars

Forum Demirbaşı
Kayıt
20 Şubat 2007
Mesaj
463
Tepki
222
Şehir
Ankara
Saat 15:00 de çalışıyor olduğumdan kaçırdım bu doğa olayını.Sahilden sanırım çok güzel izlenebilirdi.Üzüldüm kaçırdığıma :)teşekkürler paylaşım için..
 
  • Beğen
Tepkiler: tırt kaptan

H.Can DEMİREL

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Temmuz 2006
Mesaj
1.232
Tepki
950
Şehir
Muğla
Fırat merhaba,çok harika bir an yakalamışsın Ancak resme dikkatlice baktığımda güneş'in önündeki cisim tam bir daire şeklinde.Bu konuda uzman olmamakla birlikte bir bulutun bu kadar düzenli bir daire olamayacağını düşünüyorum.Cismin büyüklüğünü bilmemekle birlikte herhangi bir uydu olabilirmi diyede düşünmeden edemiyorum.Dün hava Muğla'da parçalı bulutluydu o yüzden tam bu anı göremedik:( Daha doğrusu farketmedim.
Hafta sonu Altan ile birlikte uçurtmaları uçurmuşsunuz habeleri aldım...
Paylaşım için teşekkür ederim...
 
  • Beğen
Tepkiler: tırt kaptan

tırt kaptan

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Temmuz 2006
Mesaj
589
Tepki
640
Şehir
Marmaris/Gökova
O siyah nokta, güneşin kendisi; fotoğraf yoğun ışıkta çekildiği için, gerçekte görüldüğü gibi çıkmamış. Etrafındaki halka fotoğraftaki gibiydi: ayrıca güneşin önünde tül gibi hafif bir bulut vardı, o da çıkmamış. Muğlada da görünmüş ama Marmaris'deki kadar güzel değilmiş.
Can, Cumartesi günkü Akyaka gezimizin yazısını sabırsızlıkla bekliyorum. ;)
 

eniskaratut

Forum Demirbaşı
Kayıt
21 Ocak 2007
Mesaj
578
Tepki
159
Şehir
antalya
aynı olaya bende birgün akşam rastgeldim ayın etrafında kusursuz mavi bir çember vardı
çokgüzel bir görüntüydü