Scudo Sports

Marmara Turu

Cihan_K_

Üye
Tepki
25
İsim
Cihan Karacabey
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar merhaba,
20 Agustos-30 Agustos tarihlerinde yapmak istediğim Marmara Denizi etrafında tur için arkadaş arıyorum. Öncelikle bu turu tek başıma yapmak istiyordum fakat etrafımdaki insanların baskıları ile cesaretli bir arkadaş bulma kararı aldım.
Tur yaklaşık 1000 km olacaktır. Konaklama çadır olarak düşünüyorum. İstanbul Atatürk Havalimanının önünden Tekirdağ yönüne başlayıp, tekrar başlangıç noktasına dönme planım var. Benim gibi deli var ise beklerim.

Rota: Atatük Havalimanı-Tekirdağ-Çanakkale-Bursa-Yalova-İzmit-Atatürk Havalimanı

Scudo
Neden herkes bir bisikletçinin tek başına tura çıkmasına karşı? Bu sadece bizim milletimize özgü bir şey mi yoksa dünyada da bu tür düşünceler var mı?

Bunu soruyorum çünkü konuyu açan arkadaşin yaşadığı baskının aynısını bende yaşıyorum. Ailem den tutun, arkadaşlarım, iş cevrem hatta aile hekimim bile tek başıma tura cikmamam gerektiğini söylüyor?

Peki ama neden?

Bayram tatilinde bende buna benzer bir tura çıkıyorum Deniz Otobüsü ile Bursa sonra Bilecik-Adapazrı-İzmit ve İstanbul. Şu an bir şey söylemem için erken ama o tarihlerde izin alabilirsem sana eşlik ederim.

Aynı parkur üzerinde çalışıyorum, fakat benim iznim sorun olduğu için hafta sonlarına böleceğim. 5 hafta sonununda bitirmeyi planlıyorum. Konaklama yerleri ve ulaşımı netleştirdiğim zaman ilk parçayı ağustosta yapmayı planlıyorum bende.

Bende canakkale can ilcesinde oturuyorum tur arkadasi ariyorum canakkale ye geldiginizde beraber tura cikabiliriz.

@Ferhat Karaca
Hocam bunun temel sebebi yol koşullarının bisiklet sürmeye uygun olmaması yani şehirler arası bir tura çıkıldığında güvenliğimiz yok. Bu ülkede yabancılarda bisiklet turu sırasında ölünce insanlar telaşlanıyorlar.
Tek başına tur yapmak şu anda bana daha güzel geliyor çünkü hem yol giderken hemde kendi içine bir yolculuk yapacaksın. Bundan dolayı çok güzel fakat geçen bir arkadaş ile konuşurken farkettim ki, insan uzun tura çıkar iken ruh halini ve psikolojisini ayarlaması gerekir. Uzun turlar, kondisyondan çok, psikoloji kontrolüyle oluyor. Bundan dolayı bir arkadaş çok faydalı olabilir.

@ms-dos
Hocam, bahsettiğin yol güzergahından geçeceğim için senden güzel bilgiler bekliyorum :)

@m17999
Hocam çok güzel olur, yolda bir çok kişi ile karşılaşıp, tanışabileceğimi düşünüyorum ama şimdiden ayarlamak güzel olur. Mutlaka ayarlayalım.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Karaca
@Cihan_K_
Dostum benim güzergah Çanakkale'ye kadar. Belirttiğin tarih de bana uyuyor. Yaşça biraz büyük olmama aldırmazsan sana yol arkadaşı olmak isterim. Benim hedef kapsamlı bir savaş alanları gezisi ve otobüsle dönüş.

@Murat Semiz
Hocam, benim için yaş önemli değil. Nede olsa aynı yolu hedeflemiş oluyoruz. Bu hafta sonu 50 yaşındaki bir bisikletçi ile tanışıp, 20 km yol yaptık ve çok eğlenceliydi. Bu hafta içinde iş yerinde izin durumum netleşecek. Ona göre tekrar iletişim içinde oluruz.

selamlar, bir aksilik olmazsa en azından tekirdağa kadar sizinle gelmek isterim. istanbul-tekirdap bir gün mü iki gün mü düşünüyorsunuz? bir de belki silivriye kadar toplu tasıma ile gidilebilir mi, istanbul trafiğinden çekiniyorum çünkü.

zamanında benzer, hatta aynı turu yapma niyetiyle yola çıkıp, tekirdağdan Erdek'e vapurla kaçıp, turun kalan günlerinde deniz yapmıstık :)

• Beğen
Tepkiler: Cihan_K_
@VolkanÖzcan Merhaba,
Tekirdağa bir günde gitme planım var. İlk gece konaklamayı orda düşünüyorum.
Rotamda Ambarlı limanına kadar sah,il yolunu tercih edeceğim. Sonra e5 güzergahında devam edeceğim. Oarada ki en riskli bölge marmaraparka kadar tırmanış olacaktır.

bende dağ bisikleti var, fotoğraftaki bisiklet ile mi geleceksiniz?

beylikdüzü-tekirdağ arası şu şekilde
(link)

ben çadır vb. taşıyarak zor yaparım bu yolu bir günde, yaz sıcağında. eşyasız gelirsem (tekirdağda aile evi var) eşyalara yardımcı olurum taşırken tabi ama yine de tek günde keyifle ve kendinizi sonraki günlerde yorgun bulmayacak şekilde gidebileceğinize emin misiniz? :)

sorguluyor gibi olmayayım, dediğim gibi biz bir arkadaşla aynı niyetle yola çıktıp tekirdağda öldüğümüzü farkedip turu kısa kesmiştik :)

ben de tek gün isterim bu arada, çadır vb. taşımam bu sayede, ama sonraki günlerde de dinç olabilmeniz için belki biraz daha istanbul dışından başlamak verimli olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Bozkırlı
Tekirdağ yolu yüklü bisikletle elbette bir günde alınabilir. Sabah en geç 6'da yola çıkmanızı öneririm :) Ben öyle yapmıştım ve ufak tefek molalarla birlikte Bakırköy-Tekirdağ (merkez) arasını yaklaşık 12 saatte almıştım. Oradan da Kumbağ'a geçmiştim. Toplam 157 km sürmüştü sanırım. İşte arada yemek molası, şurada bir saat oturayım molası falan derken yanlış hatırlamıyorsam 17 km/s ortalama hızla aldığım yol bu kadar sürmüştü.

Bir de şevkinizi kırmak istemem ama kısa bir not ekleyeyim: Bence e-5 üzerinden İstanbul-Tekirdağ yolu çok sıkıcı ve tekdüze, bana hiç keyif vermemişti. Tavsiyem, eğer 2-3 gününüz daha varsa rotanızı İstanbul'un kuzeyinden dolaştırmanız. Eğer dediğim gibi yaparsanız mecburen Subaşı-Saray (Tekirdağ) yolunu kullanacaksınız ki bu yol bence hem düz profilli olması (eğim yok denecek kadar az) hem de orman yolu olması sebebiyle bisikletçiler için biçilmiş kaftan. Hem serin, hem tertemiz havası var, hem de güzergah üzerinde bir dizi köy olduğu için ihtiyaçlarınızı da kolaylıkla karşılayabileceğiniz bir rota. Hatta isterseniz bir günlüğüne Kıyıköy'e, hatta İğneada'ya, Kırklareli Vize'ye falan da uğrayabilirsiniz bu rotayı kullanarak. Turunuz zenginleşir.

Vakit darlığınız yoksa bence böyle bir tur yapın. E-5'te egzoz dumanı solumaktansa, yakıcı güneş altında pişmektense bu yol daha keyif verici olacaktır.

@VolkanÖzcan
Evet fotoğraftaki bisiklet ile çıkacağım. Dağ kadrosu var ama lastikler inceltildi. Hem kadro sağlamlığı hemde akıcılığı var. Yani üzerine yük koyduğumda bana sıkıntı yaşatmayacaktır.
Planlarımı yaparken, metrobüs ile tüyapa gidip ordan başlayayım diye düşünmüştüm fakat bu benim tur amacımdan sapmış oluyor. Belki ilk gün Tekirdağa bile gitmeden yorulduğum bir yerde çadır kurup kalabilirim. Amaç sonuca odaklanmaktan ziyade yolculuktan zevk almak.
İlk gün Tekirdağ gitmek zor olacağını bende düşünüyorum ama gidersem psikolojik olarak üstün başlayacağım. Bende Tekirdağda arkadaşlarda kalmayı planlıyorum. Sonraki günler çadır olacak :)
Eğer katılmak istersen, rotanın herhangi bir noktasında dahil olabilirsin. Beraber başlangıç yapmamız gereke diye bir koşul yok. Yol boyunca insanlarla tanışıp, pedallayacağıma eminim.

@Birhan K.
Hocam, kafamı çok güzel karıştırdın yav :) Bende kuzey yolunu tercih etsem mi diye düşünüyordum. Sonra zamanım kısıtlı, düz gideyim diye kendimi ikna etmişken geldin bitirdin beni :) o yolun güzelliğini çok duydum. Rota ordan olursa ne olur diye bir daha bir bakayım ben.

@Cihan_K_ Valla ben uzerime duseni yaptim :) Gerisi sana kalmis. Eger istersen bu haftasonu rotayi gormek icin Kuzey Ormanlari Savunmasi'nin kampina katilabilirsin:

(link)

Bu kampa gitmek icin de onerdigim Kuzey rotasini kullanmak zorundasin. Oralarin guzelligini gordukten sonra kafanda en ufak bir suphe kalmayacagina eminim :)

Arkadaşlar rotam hakkında bir çalışma yaptım.

20 Agustos 2016 - Yenisbosna - Tekirdağ (130km)
21 Agustos 2016 - Tekirdağ - Şarköy (85 km)
22 Agustos 2016 - Şarköy - Gelibolu (60 km)
23 Agustos 2016 - Şehitlik Turu (50 km)
24 Agustos 2016 - Çanakkale - Biga (95 km)
25 Agustos 2016 - Biga - Bandırma (75 km)
26 Agustos 2016 - Bandırma - Bursa (110 km)
27 Agustos 2016 - Bursa - Yalova (75 km)
28 Agustos 2016 - Yalova - İzmit (75 km)
29 Agustos 2016 - İzmit - Pendik (75 km)
30 Agustos 2016 - Pendik - Yenibosna (75 km)

Tur planında amaç sadece bisiklete atlayıp, yola abanmak değil, gittiğim yerleri gezmek, görmek ve en güzeli yöresel yemeklerini tatmak :) Sonlara doğru yorgunluğum artacağından mesafeleri azalttım.

Bu turda gıdana çok dikkat et, eve 30 kilo dönme sonra :)

@Cihan_K_ 20'si sabahı kaç gibi çıkmak planlanıyor?

Merhaba,
Ben de 19'u sabahı aynı rotayı takip edip 4 günde Bandırma'ya ulaşmak istiyorum. Gelibolu'dan Lapseki yada Çardak'a geçiş yaparak Biga üzerinden Bandırma'ya varmayı hedefliyorum.
Günlük ortalama 90 km yeterli gözüküyor şu anda. Metrobüs Beylikdüzü başlangıcı ile. Cuma çıkma şansınız var ise beraber pedallayabiliriz.

@VolkanÖzcan Sabah 8de çıkmayı düşünüyorum. Sen katılacak mısın hocam? Tahminim beylikdüzünde katılırsın gibi.

@Ertunç Öner Cuma günü işe gelmek zorundayım. Cumartesi sabahtan çıkmak mecburiyetindeyim. Eğer bir gün geç çıkabilirsen, baya uzun süre pedallarız :)

@Cihan_K_ cuma çıkıp pazartesi akşam dönmem gerekiyor yoksa size eşlik etmekten memnuniyet duyarım. Belki siz yakalarsınız yolda :)
Konaklama çadır mı olacak yoksa uygun pansiyon falan mı?

Geri